Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co platí na islamistický střety? Jejich vlastní lidi a jejich vlastní diktátoři. A na pošahanýho fanatika platí jen železná bota a dlouhej pendrek. A Barack Husajn Obama je zakuklenej islamista a jeho stará je nejhorší možná rasistka. Obamě po tlamě
  • černoško O bubama sa zacyklil, do svojich lží a tak teraz s radosťou priaja akože dohodu o ničom ,Ale čo slúbil rusom a číňanom to sa asi nedozvieme.
    • To souhlasí, Obama se "ukecl" a potřeboval z toho vycouvat "bez ztráty kytičky"...
  • Jenomže ta "syrská opozice" jsou ve skutečnosti Sáúdové a osoby dalších národností, kteří byli v Sáúdské Arábii odsouzeni k trestu smrti. USA je vykoupily a vytvořily z nich jednotky povstalců. Zabily se tak dvě mouchy jednou ranou - mají-li odsouzenci být popraveni, tak mohou umírat jako povstalci a "hrdinové" za americké a izraelské zájmy v Syrii. Pochopitelně se k nim přidala i syrská opozice,která sama nebyla schopna povstání vyvolat a také různí dobrodruhové z řady zemí, toužící se v bojích napakovat na mrtvolách pokojných občanů Syrie... Zbraně i plyny dodaly USA a přislíbily i vojenskou ochranu, podobně, jako v Egyptě a Libyi. Jenomže v Syrii, kde žije početná ruská menšina a navíc Rusko a Čína obdržely nabídku syrské nafty, tak narazily na obě citované velmoci. A to je moc silné "kafe" - co mají USA dělat ??? Riskovat jadernou válku a zničení světa kvůli několika tisícům vrahů ??? USA pochopily, že mohou sice hodně, ale všechno také ne....a povstalce budou sice dále podporovat zbraněmi, ale "humanitárně" bombardovat pokojné občany, chráněné vládním vojslem už nikoli...
  • I když kdokoliv na takové dohodě může hledat nějaké nedostatky, tak je to pořád lepší řešení, než horká hlava a zbrklé jednání s cílem válčit, ničit a zabíjet. Syrie musí mít možnost si udělat pořádek "ve svém baráku a na svém dvoře" sama. Jednání je nejlevnější cesta k řešení, akorát do toho "někdo" nesmí vrtat a rozeštvávat obě strany. Assad možná není hitparáda západní demokracie, ale určitě i on by raději obchodoval a posiloval ekonomiku země či seděl někde u kafe při jednání, než se pouštěl do válčení s mrtvými v ulicích a spoustou problémů s tím souvisejících...Jen blázen si dělá problémy zbytečně...Volby každopádně nebudou žádné terno o plné koryto, protože země je dost rozeštvaná, kšefty zrovna moc nejdou a do toho se nikdo jen tak hned nepožene, pokud to tedy nebude hlupák, naivka či sebevrah se silnou vazbou ke své zemi..
  • i v Tunisku již odstupuje islamistická vláda po protestech lidu a budou nové volby, takže arabské jaro se nepovedlo ani v Tunisku ani v Egyptě, pouze lituji Lýbii, která je totálně zdevastovaná a pár jedinců se dostalo k ropě, kterou za pár šupů prodává tomu, kdo dá víc.
  • opozice by chtěla vládnout hned,ale svým zpusobem to neumí a schovává se za USA a jími podobné...kdyby byla schopná,převzala by vládu bez použití sily a chem.zbraní.všichni v SYRII vědí,že jediným schopným mužem je ASAD a ví to američané i rusové,potažmo i syřané,kteří sami říkají,že lepší volba než ASAD není....kdyby byl znali bysme jeho jméno...prvně by měla opozice přestat válčit,tak jak to chce ASAD,potom si mužou všichni sednout a probrat varianty,a USA u toho nemusí vůbec být !!!! jenomže oni to neumí,arabský národ a všichni v tomto regionu neumí žít demokratickým zpusobem,jejich mentalita to neumožnuje,tak jako ,,,osla nepředěláme na závodního koně,,,....určité vyznání potřebujou tvrdou ruku akorát svět to nechápe......
  • Myslela si opozice, že bude konference o urovnání bez Asada, vždyť to by odpovídalo převzetí moci, což není přijatelné pro celý región, stejně jak pro mocnosti a jejich zájmy zde.
    Být v opozici nedává pozici být naivní ve svých plánech.
    Myslím, že tato věta patří i pro jiné území (Španělsko) a nevyjímaje českou kotlinu
  • Bandité v Sýrii jsou prováděnou činností legitimní Syrské armády stále víc a více ničení, mnozí bandidé již poznali zda se dostali za své skutky do ráje nebo do džehemy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit