Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdroje možná leží v sejfech ředitelů pojišťoven.
  • Je logické, že tito lidé mají vyšší spotřebu zdravotní péče - léčba zanedbaných příčin poruch zdraví je mnohem nákladnější, než prevence a léčba včasná! 

  • "V současné době spotřebovávají senioři 45 procent výdajů na zdravotnictví. Pokud v této oblasti nic nepodnikneme, může to stoupnout až na 75 procent ..."


    Do pense dospívají lidé, pro jejichž lékaře (zvláště ty v ordinacích závodního lékaře, honorovaného - včetně premií - ředitelem toho kterého "národního"  podniku, či JZD) byla prevence a závodní zdravotní péče (s uznáváním práceschopných i lidí, kteří vysloveně trpěli nemocí) víceméně sprosté slovo.

    Plnění plánu za každou cenu - to byl "úkol dne" i pro ně!

    Nezapomenutelná pro mne je pitva mumifikovaných ostatků dělnice, která nebyla přes chřipku uznána práce neschopnou a když se složila, šla si odpočinout na půdu fabriky do tepla za komín. Dohledávání souvislostí po 6 letech od úmrtí bylo provázeno pohovory a nabídkami "všimného" ze strany vedení dílny i fabriky. Psal se rok 1974.

  • mun.go

    "V současné době spotřebovávají senioři 45 procent výdajů na zdravotnictví. Pokud v této oblasti nic nepodnikneme, může to stoupnout až na 75 procent ..."

    Tak co? Povinná euthanasie v 75 letech?

    Nejenže "...ČR vydává na zdravotnictví méně než okolní země...", ale také zdravotní správa se sedmi pojišťovnami je neefektivní - dříve stačila jedna.

    Peníze se ztrácejí v přebujelém státním aparátu se zbytečnými 14 kraji - a to máme vysoké zdanění mezd, blížící se 45% (na úrovni Švédska) - viz

    Payroll and Income tax (by country)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit