Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To bylo řečí, jak bez zemědělců umřeme hlady 

    a že je třeba zvedat ceny a přidávat dotace.

    a najednou je všeho dost a vadí i pár tun obilí z Ukrajiny. :-)

    Někdo tady kecá. 

  • A proč netlačit na Ariku, aby se snažili uživit se sami?

    "Nově vyšlechtěná odrůda pšenice rychle roste a sklizena může být už za 92 dní, což zemědělcům v Senegalu umožní, aby v mezidobí pěstovali rýži. Výnos se pohybuje okolo šesti tun na hektar. Pšenice může zajistit potravinovou bezpečnost i v dalších afrických zemích, jako je Súdán a Nigérie"

  • Nechce to jenom premiér Polska, ale jak jsem viděl i naši .emědělci. Nekvalitní ukrajinská pšenice .aplavuje trhy. Vytlačuje naší produkci. Mamon nezná válku a mír, jenom prachy. 

  • Mráz přichází z Kyjeva/Moskvy?/. Chvála Bohu neplatí to druhé. Ekonomický škůdce  EU č.1 konečně narazil. Navic to jejich ukrajinské zrno je prokazatelně ošetřeno látkami které jsou v Evropě zakázány. Moc moc potichu se o tom mluvilo i ve Zprávách. Samozřejmě Juzek z Waršavy dokáže současně vyslat do světa i extra koninu. Brutálně se postavil proti vůli Mezinárodního olympijského výboru zařadit rusáky mezi startující sportovce. Zdivočelý Juzek už překračuje všechny možnosti soudnosti. Prostě se sportovci takto sami rozhodli. Juzek vyhrožuje založením jakési nátlakové skupiny. Zapomíná. Zapomíná že pro valnou část EU je Juzek pořád ten z reklamy na vánoční prodejní stromek. Té z Trojanem. A takto mu to zůstane!

  • To bude nějaká provokace proruských agentů. To obilí je dávno v Africe. Dle našich médií je Afrika na obilí z Ukrajiny naprosto závislá a bez jejích dodávek by na tomto kontinentě vznikl strašný hladomor. A o tom by nám jistě podali české agentury zasvěcené informace. Hanba dezinformátorům.

    • A za co budou Jevhenijové a Dmitrové platit tanky, rakety a další válečný materiál? Ruský plyn jsme odmítli, aby neměl Putin rublíky a teď  elenskému utneme zrní? Čím bude UA platit? 

      • Za "dary" se neplatí. Stačí poděkovat a i to je někdy problém.

  • tobro
    Nejde "jen" o obilí.
    -------------------------
    "Polská média včera zveřejnila tuto překvapivou mapu, se kterou doplnila své zprávy o novém uspořádání Evropy, které celé má vládnout tzv. Polsko-Ukrajinská Unie."

    MAP 1638 Šokující tzv. “Dzurindova mapa” nové Evropy po porážce Ruska! Tomu neuvěříte, co zase v Bruselu vymysleli!

    ------------------------

    Aneb "Trocha historie, nikoho nezabije", že.

    Inu, naši polští přátelé, že, ehm.. 😉

  • A podívejme kde končí nerozborné přátelství bratrů Poláků. Žádné překvapení. Ještě se jim zachce kousků Ukrajiny. 

  • josef.chmela

    Ano, správně. Na vývoz ukrajinského obilí  ihned uvalit přísné embargo.


  • Že by harmonická selanka dostávala drobné trhlinky? Čekal jsem, kdy se něco takového objeví; Polsko i Ukrajina mají základy své ekonomiky v zemědělství, tady se zřejmě bude lámat chléb s tvrdou kůrkou, kdy bratr nezná bratra.😐

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit