Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Opozice, zejména ODS a Top 09, nic jiného neumí než kritizovat. Nic jiného se od těch ničemu také nedá očekávat. Gramotného nic nevymyslí. 

  • KIMCID

    EET fungovalo v Chorvatsku před EU i teď funguje tak co máte pořád za problém?

  • Chápu, že EET by mělo význam na veřejném WC. Člověk by tu účtenku mohl zužitkovat tím, že by si s ní vytřel p.del. 😀

  • No to je opravdu "rozvoj": dám si v buffetu kafe a k tomu navíc dostanu 20 cm papíru z EET. A to není plýtvání našimi lesy? Holt, když se řídí stát jako (vlastní) podnik, tak musí centrální podniková účtárna mít přehled o platbách těch těch malých živnostníků.

  • vanhorne

    "Nesliboval takhle nahodou koblihar"

    V Chinese restauracich davaji hostum pri placeni, 'Chinese fortune cookies'. V tech je zapeceny  prouzek papiru ktery slibuje stejne veci, jako slibuje kartarka kdyz vyklada nekomu karty. StBures je jen kopiruje, ale aby to nebylo tak okate a protoze je daleko mazanejsi, misto tasticek z testa pouziva koblizky, ktere jsou daleko sytejsi a vyzivnejsi. Pouziva take jenom jeden papirek s jednoduchym slibem,"bude lip".

  • Nesliboval takhle nahodou koblihar desitky miliard do statni kasy po zavedeni EET...?

  • Wolfcastle

    Celkem šly z veřejných peněz v roce 2016 dotace neziskovkám ve výši 17,889 miliard korun....

    Nevím kolik to bude letos, ale kdyby se místo celé EET škrtlo 60% zbytečných neziskovek stát by ušetřil stejně a ještě by nemusel zaměstnávat zbytečné úřeníky/právníky/kanceláře zabívající se EET a půlku přerozdělovačů dotací neziskovkám. A těch 11 miliard by zůstalo v peněženkách da%nových poplatníků!!! 😍

  • Wolfcastle

    Prostě 1000x radši dám hlas straně co sníží stavy úředníků a výdaje státu o 20 miliard než straně co na daních vybere navíc 30 miliard!!!!🤮

  • Wolfcastle

    Provoz státu je stále dražší. Za pět let narostl počet státních zaměstnanců o 30 tisíc a náklady na jejich platy o 50 miliard!!!



    Takže ikdyby nakrásně EET přilil 11 miliard to je NIC sežereto stát sám na platech a ještě si 4x veme jinde😂🤮🤮

  • Souvislost vašeho příspěvku s mým nechápu ani v nejmenším. Ovšem pokud má kuchař z jednoho jídla 20 Kč čistého, tak při dnešní běžné mzdě kuchaře (v restauraci, kde za oběd dáte 500 Kč) to zdaleka není ani sto jídel denně, a to je bohovsky málo.

    Pokud byste znal problematiku restauračního provozu, započetl byste ficku, pomocného kuchaře, účetní a uklízečku, bez těchto pracovních sil byste mohl provozovat leda výdejnu.

  • pro toho majitele restaurace co mu tam makaji zamestnanci je eet v pohode... Aspon nemusi stat za zadkem zamestnancum, ze mu zatajujou trzby. 

    A to si zakaznici jeste budou chrochtat blahem, ze z toho co zaplatili v restauraci ma kuchar s cisnikem jen 5-10% (zbytek je dph, naklady na budovu, energie, suroviny, primereny zisk podnikatele) ve vysledku to pak tvori to co se jmenuje superhruba mzda zamestnance z ktery vidi 60%.. 

    Proste kdyz za obed v restauraci date 500kc... Hadam ze ten cisnik a kuchar z toho maji kazdy tak  10-20kc cisteho.... 

  • Stat odvadi zamestnancum zamestnancum 40% prijmu  jeste nez se jich vubec dotknou, dalsi prachy si bere z dph a cel.... Takze obycejny zamestnanec ma dan z obratu ve vysce minimalne 60%.. Eet je sice obtezujici, ale stat tady veli a kdyz rekne "chci videt kazdy den vase spodky" tak holt kazdy den budeme muset ukazovat spodky nebo to schytame obuskem, v tom problem nevidim. Cesi jsou zvykli poslouchat v diktaturach. Co je horsi je, ze se babis podobnymi obstrukcemi spis snazi zlikvidovat drobne podnikani a nadelat ze vsech dobre zdanene zamestnance velkych korporaci (nebo holdingů ;) ). 

    Chapu ze mas na mysli ze babis cili na ty co jsou vysmati a predstavujes si ze prave ti jsou cilem zmen... Nejsou. Nejvetsi ksefty se nedelaji prez pokladnu a platby podlehajici eet. Btw. Sem si ani nevsiml ze by eet nacapalo aspon jednu firmu z danoveho raje. 

    Takze pokud hledas nekoho kdo na tom celem zhorsovani podminek pro podnikani trati, jsou to zase normalni lidi co se snazi prezivat.... Ne ti kdo se setkavaji na golfu. Nebo mi chces rict, ze zacit drobne podnikat ted co po x letech co je babis u moci je jednodussi nez pred jeho prichodem? Tak schválně co se za jeho vlad zmenilo k lepsimu pro zamestnance kdyz se pokusi zacit samostatne ziivit.

    Vsak vis jak  babis podnika a jeho problemy znas.. Mame malo zamestnancu a konkurence drobnymi zivnostniky je velika, tak udelame z podnikani vec pro korporace a z drobnych podnikatelu udelame zamestnance vyresi se tim jak konkurence, tak i nedostatek zamestnancu ;)

    To co je hrozny neni ze by  fakticky hrozilo velke zavirani kramku, hospod nebo stankovych prodeju.... to nezmizi dokud bude zajem je vyuzivat, jenom holt to nebudou drobni podnikatele.. a  Myslis ze lidi vsimnou, ze ve stancich prodavaji misto drobnych zivnostniku zamestnanci aglomeratu? Nevsimnou, a resit nebudou.

    Naopak taci jako ty budou jen radi jak se krasne zatocilo s temi proradnymi drobnymi podnikateli a uz tu mame jen hodne korporace o miliardovych obratech kde clovek lidskym zdrojem, jen nakladovou polozkou, ktera tam je jen z duvodu ze postavit tam stroj je drazsi nez nechat tam stat cloveka.

  • 1) V diskusi chybí zohlednění toho, že nemálo živostníků přijímá platby a platí bezhotovostně již celá desetiletí.

    2) Domnívám se, že v případě většiny tuzemských obcí turistiku přeceňujete. Žiji v obci turisticky t.zv.profláklé, takže situaci mohu pozorovat zblízka. V sezóně majitelé (hlavně) restaurací vydělávají, mimo sezónu podnik zavřou. Jsou z jiného kraje, tedy místní z turistů nemají nic. Zaměstnanci jsou logicky hlavně brigádníci ze všech možných koutů země. Hlavním tématem nejsilnější volební strany je zastavit vylidňování.

  • Stát jednou stranou dojí a druhou to leje do kanálu , každým rokem bobtná o tisíce dalších zbytečných úředníků kteří aby vykázali nějakou činnost chrlí další a další nesmyslné předpisy a formuláře které sice nikdo k ničemu nepotřebuje ale aby měli ve svých teplých kancelářích co zpracovávat tak je nás zase budou nutit zbytečně vyplňovat, takže stát  podpoří akorát tak je (jsou to přece nakonec voliči které si vládní strany nechají vydržovat ze státního rozpočtu že) celá slavná  EET nic dobrého nikomu  nepřinesla a nepřinese  akorát neskutečnou buzeraci těch nejmenších které to vzhledem k jejich obratům nejvíce likviduje  na těch si stát stejně  nic neveme akorát to vede k dalšímu vylidňování venkova kde za chvíli už nebudou žádné služby a kde není ani hospoda tam nikdo nechce ani žít , tam nebudou jezdit ani žádní turisté kteří by místním nechali vydělat nějakou tu kačku protože se nebudou mít ani kde najíst a napít  ,růst inkasa daní je způsoben úplně něčím jiným a to  ekonomickým cyklem který je nyní ve fázi růstu , jen počkejte až přijde další krize jak půjde výběr z kopce dolů ale že státu  u  velkých firem  utíkají možná stovky miliard ročně a ještě jim na kde co  vyplácí dotace o tom je v babišistánu   pěkně ticho po pěšince ….
  • vanhorne

    Vsechno co Bures vypusti z huby je lez a vsechno to co vyspekuluje, smrdi podrazem na sto honu. Ani koren jalovce neni tak pokriveny a pokrouceny. 

  • Stará a účelová snaha demobloku,strany SPD a z části pirátů.zastavit EET a připustit opět ten bordel v podnikání.Divím se hlavně Pirátům a ODS,kteří v tom nevidí tu konzolidaci a tím pořádek v platbách,které mají přivést rovnoprávné,podnikatelské prostředí.A že to přináší i  miliardy Kč,je také evidentní.Třetí a  čtvrtá vlna EET je taktéž spravedlivá a postihne nejen drobné řemeslníky-což irituje pravicové strany-,ale i mnohé z branže soukromých advokátů,různých skrytých podnikatelů,u kterých jsou skryty i jejich profese.Ti vydělávají mnohem více,než "ubozí,malí řemeslníci",kterými se pravice a některé podnikatelské svazy zaštiťují.A ty je potřeba zdanit,stát potřebuje peníze,aby podpořil mandatorní výdaje -není třeba vyjmenovávat profese.Je to ta činnost státu,kterou provádí státy s vyspělou ekonomikou- v EU.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit