Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Např. syna bývalého prezidenta Liu Šao- čchiho rudí gardisté hodili pod vlak, a disidentům byla před veřejnou popravou přetˇata průdušnice a nahrazena kovovou trubičkou, aby mohli dýchat, ale nemohli při popravě provolávat protistátní hesla.

    Milióny lidí, zejména z měst, byly poslány na převýchovu prací do čínských gulagů, mezi nimi i budoucí gen. tajemník KS Teng Siao-pching, další milióny zemřely v důsledku rozvrácení hospodářství země ( Maova ekonomická politika Velkého skoku) .

    Sovětští bolševici tak mají na kontě tři celosvětové genocidní zrůdy, které jako komunisty dosadili k moci – Stalina ( KS SU) , Maa (KS Číny) a Pol Pota (KS Kambodže).

    Hned po vyhlášení VPKR Mao nechal rudými gardisty oblehnout SU velvyslanectví v Pekingu – obležení SU ambasády trvalo až do roku 67, kdy Mao dovolil SU diplomatům a jejich rodinám ambasádu opustit, ale na letišti byli všichni do jednoho rudými gardisty zbiti.
    • Jára Cimrman je fiktivní postava univerzálního českého génia, vytvořená Jiřím Šebánkem, Zdeňkem Svěrákem a Ladislavem Smoljakem.

      Poprvé se objevil v rozhlasovém pořadu Vinárna u Pavouka v Československém rozhlase, a to jako sochař. Ještě téhož roku však bylo autory a dalšími spolupracovníky založeno celé Divadlo Járy Cimrmana, které dodnes uvádí hry přisuzované Járovi Cimrmanovi a zároveň zpracovávalo fiktivní život a dílo člověka, jenž je popisován jako génius a všeuměl. Jára Cimrman má v české kultuře značný ohlas a dokonce získal nejvyšší počet hlasů v celonárodní anketě Největší Čech (2005).
  • Hele, hele, ojebávat mne nebudeš, to už tady třicetkrát bylo. Za trest budeš tapetovat až do rána a bez diskusí! *16* *16* *16*
  • Lukašenko (Putinovi) : Bělorusko bude za svoji nezávislost bojovat

    Poté, co ještě během OH v Soči Putin přesouval armádní divize k ukrajinským hranicím, po plíživém obsazení Krymu, se kterým Putin začal 3 dny po skončení OH , po „referendu“ á la Čečna ( 3/03 ) ze 16.3.014, kterým Putin zamýšlel „ legalizovat „ zcizení Krymu, po vyhlášení protiruských sankcí 17.3.014 , vpádu na východní Ukrajinu v 4/014, vyhlášení „DLR + LLR“, po prudkém propadu cen ropy v 6/014, eskalaci protiruských sankcí po sestřelení Boeingu v 7/014 ( v 8/014 se k sankcím připojilo Japonsko, Norsko a CH ), a po novém propadu cen ropy na podzim, se v 11/014 rubl zhroutil.

    20.12.014 EU rozšířila zákaz investic a vývozu technologie i na Krym,vůči kterému zavedla i restrikce v turistickém ruchu.

    Jak 16.1.015 prohlásil Alexej Navalnyj, „ bez sankcí by byl Putin s ruskými jednotkami již v Oděse „ ...

    Ruské občany, vedle inflace a ztráty kupní síly, čeká rozsáhlé propouštění ze zaměstnání – propouštění v 12/014 oznámila ruská automobilka Avtovaz ( svého času privatizována Borisem Berezovským, kterého v 3/013 někdo v jeho londýnském bytě oběsil ), v 1.vlně již propustila přes 10.000 svých zaměstnanců ...
    • Vznik postavy[editovat | editovat zdroj]
      První zpráva o existenci českého velikána Járy Cimrmana se objevila 16. září 1966 v humoristickém pořadu (Nealkoholická) Vinárna u Pavouka v Československém rozhlase. Byl popsán jako sochař, neúspěšně vystavující v nafukovacím pavilonu předměty zdeformované jejich přejetím parním válcem. Reportáž vedl Zdeněk Svěrák.[1][2] Na motivy jeho údajného života a díla byla vytvořena podstatná část repertoáru Divadla Járy Cimrmana.

      Jméno Cimrman vymyslel zřejmě Jiří Šebánek podle chomutovského hokejisty Cimrmana, jehož jméno slyšel dotyčný v rozhlase a zalíbilo se mu. Křestní jméno „Jára“ bylo dodáno, aby vzbuzovalo zdání uměleckosti.[2] Jako jeho hlavní předobrazy samotné postavy uvádí autoři dobrušského technologického nadšence a naivistického malíře Aloise Beera (1833–1897), okrajového moravského spisovatele Václava Svobodu Plumlovského (1872–1956), gymnaziálního profesora, amatérského filosofa a vynálezce Jakuba Hrona Metánovského (1840–1921) a cestovatele a dobrodruha Jana Eskymo Welzla (1868–1948).[3][4]
    • Bez západních investic a západní technologie RF nebude moci nahradit svá téměř vytěžená stará ložiska novými, které se nacházejí v daleko větší hloubce ( arktická naleziště ) či pocházejí z nekonvenčních zdrojů ( východní Sibiř) ...

      Sice je s podivem, kam Gazprom zašantročil své gigantické zisky z prodeje svého předraženého plynu, skutečností však je, že Gazprom po protiruských sankcích přiznal, že je bez západních financí chudý jako kostelní myš – již v 6/014 vyčíslil, že pro pokrytí okamžitých potřeb se mu nedostává 50 mld dolarů ( s tím, že za to může ukrajinský nedoplatek ) ...

      S prázdnou pokladnou Gazpromu musel Putin zrušit projekt ambiciózního plynovodu SouthStream, který měl zásobovat Evropu z jihu s vynecháním ukrajinského území.

      Z veřejných fondů již v létě 014 několika miliardami dolarů Putin podpořil „ klíčové „ hráče ruské ekonomiky, kteří v důsledku protiruských sankcí rovněž spadli na práh „ chudoby“ – Lukoil, Rosněft, Novatek.

      Po krachu ropných firem a Gazpromu zkrachovala na podzim 014 ruská bankovní sféra ( která musela ropným gigantům a Gazpromu půjčit peníze ), kterou protiruské sankce připravily o hotovost, protože základem fungování ruských bank jsou zahraniční půjčky
  • kde se flákáš, Simone?! *1* *1* *1*
  • oviny a časopisy Putin v roce 02 ještě ohrozit nestačil - BB stále vlastnil listy Nezavisimaja gazeta, Novaja izvěstija a Kommersant, Michal Chodorkovský /MCH koupil liberální týdeník The MOW News, a oligarcha Potanin kontroloval Prof-Media, vlastníka listů Komsomolskaja pravda a Izvěstija.
    Vladimír Lisin, šéf novolipeckých hutí, začal vydávat list Gazeta, zatímco KS si podržela list Pravda a Sovětskaja Rossija.
    Vlastníci listu Argumenty i fakty a listu Trud jsou záhadnější, ale Putinovi nepřekážely.

    Putina nejvíce kritizovala první ruská soukromá TV stanice NTV mediálního magnáta Vladimíra Gusinského, která měla na zesměšňování Putina i vlastní satirický pořad „Kukly/Loutky“ Vladimíra a Viktora Šenderoviče .

    V 2/00 oba bratry + vedení NTV členové Iniciativy pro nominaci Putina prezidentským kandidátem obvinili ze šíření Putinovy špatné pověsti ( mj. Šenderovič v jednom dílu vysílání prohlásil „ Velká škoda pro Rusko, že Putin nezůstal jen chronickým ochmelkou“ ), a podali na ně žalobu . Krátce po Putinově inauguraci Putin, na rozdíl od Jelcina, své karikatury všeho druhu zakázal .
    • Myšlenku založit Divadlo Járy Cimrmana dostali Šebánek, Čepelka, Smoljak a Svěrák v říjnu 1966. Ke hře Akt, která byla pro celovečerní představení příliš krátká, přidali herci ještě fingovanou přednášku o autorovi J. Cimrmanovi, která se následně stala pevnou součástí všech představení a setkala se s značným úspěchem. Herci se tak stylizovali do odborníků (vědců), kteří interpretují dílo „mistra“ jako součást své vědecké práce.[5] Veřejnosti jsou nejznámější autoři her Ladislav Smoljak a Zdeněk Svěrák. Nezávisle na nich se Cimrmanem zabýval i Salón Cimrman Jiřího Šebánka. V roce 1969 byl natočen pseudodokument Stopa vede do Liptákova, na něm se ještě podíleli Jiří Šebánek a Karel Velebný. V roce 1983 natočili Ladislav Smoljak a Zdeněk Svěrák divácky úspěšný film Jára Cimrman ležící, spící, který pojednává o Mistrově životě a díle v historických souvislostech. Nejistá sezóna z roku 1987 je pohledem do zákulisí divadelního souboru, který připravuje premiéru nové hry a zároveň se musí vypořádat se zásahy komunistických orgánů.
    • Šenderovič za Jelcina spolupracoval s významným novinářem Jevgenijem Kiseljovem, jenž vystudoval moskevský Asijsko-africký institut, v letech 79-81 dělal v Afghánistánu tlumočníka SU armádě, a v roce 87 se vyšvihl na prominentního TV novináře . V nejdelším politickém talk show v historii ruské TV Itogi/Výsledky ze svého TV trůnu po 10 let komentoval ruskou politiku a politiky se svými hosty z řad liberálů a stoupenců reforem, moralizoval, meditoval a ironizoval, dokud jej Putinův puč nepřiměl k „ emigraci „ na Ukrajinu.

      Šenderovič byl tvrdým kritikem Putinovy války v Čečně a jeho xenofobních projevů vůči severokavkazským etnikům – na protest xenofobní propagandy Šenderovič 26.12.010 zorganizovaal shromáždění Moskva dlja vsjech/pro všechny. V roce 05 svědčil u soudu proti nezákonným volebním praktikám Putinových kandidátů, kteří se dostávali na místa poslanců Dumy.

      Po zničení nezávislých TV stanicí Šenderovič pracoval pro Rádio Echo Moskvy, dnes je sloupkařem liberálního týdenku The New Times. Šenderovič vydal knihu „ Lepší dvě hlavy než jedna, aneb kronika doby Duumvirátu ( Putina/Medvědva ) „ …

      Šenderovič přirovnal OH v Soči, které Putinovi sloužily jen jako zástěrka pro přípravu invaze na Krym, k OH v BER v roce 36, což v RF vyvolalo vlnu pobouření proputinovských elit.
  • Simone, to je málo, přidej, co se tak flákáš! *1* *1* *1*
  • Putin v TV Rossija 1 informoval, že lhal o „ fašistickém „ puči v Kyjevě, a přiznal, že se žádný státní převrat za euromajdanu nekonal.

    Kreml označoval za bod zrady den 23.2.014, ale nebyl to Kyjev, kdo od dohody ustoupil.

    21.2.014 za zprostředkování EU a za účasti kremelského představitele byl mezi Janukovyčem a představiteli opozice podepsán krizový dokument o vzájemné shodě, o návratu k parlamentnímu režimu a o předčasných volbách.

    Dohodu spolupodepsali ministři zahraničí Německa a PL, Frank-Walter Steimeier a Radoslaw Sikorski – vzájemná dohoda mezi Janukovyčem a opozicí však kremelskému plánu na rozvrácení Ukrajiny nevyhovovala, proto v noci z 22/23.2.014 Putinovo elitní komando Janukovyče vrtulníkem uneslo na ruskou základnu v Sevastopolu, odkud jej dopravilo do Rostova nad Donem.
    • Tvůrci literární postavy Járy Cimrmana, především protagonisté Divadla Járy Cimrmana a dále Jiří Šebánek, během let propracovali jednotlivé aspekty života tohoto fiktivního génia. Podle nich se Jára Cimrman narodil ve Vídni mezi lety 1869 a 1874.[6] Jeho otcem byl český krejčí Leopold Cimrman a matka rakouská herečka Marlen Jelinková. Cítil se však být Čechem, o čemž prý svědčí poslední zápis z jeho deníku, kde vyjadřuje touhu „uvidět svou vlast Böhmen“.[6] Podle narativu Divadla Járy Cimrmana byl jedním z největších českých dramatiků, básníků, hudebníků, učitelů, cestovatelů, filozofů, vynálezců, kriminalistů a sportovců své doby.

      Za místo Cimrmanova stáří je v semináře ke hře Lijavec označen starobinec ve Frymburku,[7] podle semináře k Poslu z Liptákova zemřel na samém počátku první světové války. Místem Cimrmanova stáří byla podle tohoto semináře pojizerská fiktivní obec Liptákov. Od této obce se následně odvíjí příběh, kterým herci Divadla Járy Cimrmana popisují „znovuobjevení“ osobnosti Járy Cimrmana – právě tam byl totiž nalezena truhla s géniovým dědictvím.[8] Poslední uvedená hra Divadla Járy Cimrmana, České nebe, však zahrnuje informaci, že Jára Cimrman žil a tvořil i během první světové války a tuto hru napsal v Dymokurech.[9]

      Ci
    • Tuto operaci na „ záchranu“ Janukovyče, aby při případném zatčení neprozradil o ruských aktivitách více, než by měl, prozradil sám Putin 8.3.015 ve filmovém dokumentu o okupaci Krymu „Krym, cesta do vlasti „ , jehož ukázku zveřejnila TV Rossija 1 ... „Dal jsem příkaz naším speciálním složkám „ ...

      Tímto „ vysvětlením“ , jak to opravdu bylo, Putin smetl se stolu veškeré předchozí lži, které nalhal světové veřejnosti o puči v Kyjevě – stejným způsobem smetl své původní lži o Krymu ( ještě 4.3.014 tvrdil, že na Krymu ruští vojáci nejsou, a že Krym k RF připojila místní „ domobrana „ složená z majitelů zdejších hotelů, přítomnost ruských vojáků přiznal až v 4/014, protiústavní „ lidové referendum „ neuznala ani OSN, ani US ani EU ).

      Původní lži nahradil dalším lživým tvrzením - „ a tehdy jsem svým kolegům řekl, že musíme navrátit Krym Rusku „ , protože o navrácení Krymu rozhodl již dávno předtím, a nikoliv 4 dny před jeho okupací ( jak prohlásil na ČT 24 gen. Šedivý ve svém komentáři k průběhu obsazování Krymu, tato akce musela být naplánovaná přinejmenším mnoho měsíců předem ... ) ...
  • Simon končí, už mu dochází tapety!!! Chachá!!! *1* *1* *1*
  • PutinGate

    O těchto kontaktech Putina však jako první informoval list Le Monde krátce po Putinově zvolení prezidentem v 3/00, který spolu s čas. Der Spiegel obdržel kopie zprávy BND …

    Německá zpravodajská služba BND ukončila své vyšetřování o petrohradské firmě SPAG s německou účastí v 4/99 s tím, že SPAG, jejímž členem byl i Putin (BND uvedla, že byl členem její poradní rady) , prala špinavé peníze nejen pro petrohradskou mafii, ale i pro kolumbijský drogový kartel Cali.
    • Jára Cimrman předložil americké vládě projekt Panamského průplavu včetně libreta stejnojmenné opery. Reformoval haličské školství. S hrabětem Zeppelinem konstruoval první vzducholoď s tuhou konstrukcí ze švédské oceli a s gondolou z českého vrbového proutí. Jako anarchista vyhoštěný z Německa si nesl v osobních dokladech záznam „strůjce nepokojů“, což vedlo švýcarskou firmu Omega k nabídce, aby zdokonalil setrvačník dámských hodinek Piccolo. Zároveň v těžkých podmínkách tamních Alp zavedl (a po nějaký čas také vykonával) funkci porodního dědka. Dále zkoumal život polárních Samojedů a na útěku před vyhladovělým kmenem Mlasků minul severní pól o pouhých sedm metrů. V Paraguayi založil loutkové divadlo. Ve Vídni založil kriminalistickou, hudební a baletní školu. Vedl obsáhlou korespondenci s G. B. Shawem, na niž bohužel zarputilý Ir neodpovídal. Vynalezl jogurt. Nezištně pomáhal řadě světových velikánů: manželům Curieovým nanosil do sklepa na vlastních zádech pětačtyřicet puten smolince, prof. Burianovi asistoval při prvních plastických operacích, Edisonovi předělal pupík na objímce jeho první žárovky, Eiffelovi sehnal podnájem, J. V. Sládkovi opravil původně chlípný závěr jeho známé básně Lesní studánka, Čechovovi pochválil novou knihu povídek a pohnojil višňový sad. Je také tvůrcem filozofie externismu. Jako vášnivý přírodovědec objevil monopól. Tento objev však upadl v zapomnění, neboť ekonomy 20. století došlo k záměně. Vymyslel označení pro sněžného muže „Játy“, který byl později Angličany zkomolen a převzat jako „Yetti“. Objevil také CD (Cimrmanův disk) znovuobjevený roku 1979 a nazvaný kompaktní disk. Cimrman však místo dnešního polykarbonátu používal ekologický včelí vosk. Další vynálezy: dvoudílné plavky, plnotučné mléko, princip internetu a mnoho dalších.
  • Sim on by takový byt chtěl, ale protože je špindíra, musí bydlet v kontejneru. *1* *1* *1* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit