Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nechci s Vámi polemizovat "rejpale", je zřejmé, že jste četl určité relevantní dosažitelné informace o inkvizici, ale já neměl na mysli jen čarodějnické procesy o kterých píše především Hennigsen, ale zejména inkviziční procesy v celé Evropě, v zájmu "upevnění, zachování a očištění víry a církve svaté". To již nehovořím o vymýcení pobaltských Slovanů a v rámci šíření křesťanské víry, vyvražďování a likvidace jihoamerických indiánů. Dle dostupných historických pramenů, jen na tzv. "starém kontinentu" ( Evropě ) zahynulo po dobu praktikování a činnosti sv. inkvizice, odhadem až 9 mil. lidí. Je to hrozné číslo. Ono je hrozné i těch 50.000. Informace o těchto skutečnostech se dají vedle literatury dohledat i na internetu.
    • mockrát děkuji inkognito, že tady říkáte historickou pravdu. Je hrozné, že církev ve jménu Krista vraždí. Papež sedící ve svém paláci (jehož financování z odpustků zapříinilo rozpad církve) na trůnu v tradici římských císařů je výsměch Kristova učení o nepovyšování se a lidské službě bližním. I kdyby zabili jen jednoho člověka, tak je to důkaz toho, že Kristovo učení vůbec nepochopili. Jen mocenská hra na zbožštění vlastního ega. Místo Bohu slouží jen té mocenské hierarchické struktuře a bohužel tuto hru vlastního ega nejsou schopni prohlédnout. Pane odpust jim, oni nevědí co činí - dík za Kristovo učení lásky k nepřátelům. A dík za možnost pojmenovat pravdu, jak jste to napsal inkognito. Protože jen pravda osvobozuje:)
  • Jen odchod dalšího papeže, který se tak jak jeho předchůdci opět "opomenul" omluvit za zločiny církve, inkvizici a miliony upálených a umučených a zabitých lidí ve jménu církve a Ježíše Krista.
    Takže i Jan Hus bude dále čekat na vynětí z klatby.
    • Dánský historik Gustav Hennigsen prokázal, že v průběhu čtyř století - 15. až 18. století - kdy čarodějnické procesy kulminovaly, bylo na základě pohanských pověr a touhy po moci i majetku zavražděno 50 000 lidí. Takže ty miliony Vám tam nějak nesedí. A těch historických zdrojů je víc a více či méně se shodují.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit