Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • knezi spatne chapou jeho slova. kaze : ulevit obetem a ne sobe.
    hluboka obnova bude asi takova. z fararu se stanou podnikatele aspon tady v CR.
  • Ty xindle katolickej, za takovéto "prohřešky" bych okamžitě střílel ......
  • Přeměna by byla možná,ale jen s postavením mimo zákon. *1* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16*
  • Reakce na morální masáž "Petra"
    Univerzitní profesoři a víra? Kde jsi přišel na takový blud? Slyšel jsi něco např. o Richardu Dawkinsovi, Stevenu Weinbergovi, Sigmundu Freudovi? Nakonec i Albert Einstein pochyboval o bohu, alespoň o takovém, který si vymyslela církev.
  • Honzo, myslím, že se omlouvat nebudeš.Petr a jeho sympatizanti dostali totiž pořádně na frak!
  • Podle zhrzené logiky pana Petra byl i Hitler absolutně čistý, protože sám nikoho nezabil ale všechny válečné zločiny vykonávali nacisté za něho.V životě se nestalo, že by se církevní hodnostáři stavěli proti křižáckým válkám. V dobách inkvizice se církev sama podílela na mučení a vyhánění ďábla z těl hříšníků.Existuje o tom mnho historických materiálů.Papež Pius XII. dokonce žehnal fašistické zbraně a není známo, že by se on a jeho klaka byť jen náznakem distancovali od zločinů fašizmu.Církev dostávala dary za to, že pomáhala svým tmářstvím udržovat bázeň mezi prostým lidem a tím jej pomáhala držet v absolutní poslušnosti.A kdopak, že nám to pracoval na klášterních majetcích? A co bylo prodávání odpustků jiného než podvádění věřících a obohacování se na úkor prostých lidí.Mistr Jan Hus:"Kněžie olupujů stařienku o poslední halieřek, jaž jest v šloiéřku zavázala"!A pedofilie?Jmenujte mi pane Petře jediného kněze, nebo jiného církevního hodnostáře, který byl za tento určitě velmi odsouzeníhodný čin potrestán jinak než uklizením do míst, kde jej nikdo neznal.V normálním civilním životě se za tento zločin ukládá minimálně ochranná ústavní léčba.A mohl bych pokračovat dál.Ale chci jen vyzvat pana Petra, aby mně na základě konkrétních argumentů, moje tvrzení vyvrátil, tedy usvědčil mně ze lži. Pokud se mu to podaří, veřejně se mu na těchto stránkách omluvím!
    • Snad nebude vadit, že nejsem Petr, jen jeho sympatizant, jak píše Jiří nad Vámi.Dovolím si Vás trochu nasměrovat i jinak, i když ne tak fundovaně, jako Petr.Jste , podle příspěvku , jistě moudrý člověk, Honzo a tak byste také měl pouvažovat o kněžích jako na př. p.M.Kolbe, p.Toufar, p.MUDr.Kubíček a jim podobných.Záměrně se zmiňuji o 20.století, což není tak těžké dohledat.Jeden doplatil na nacismus, druhý na komunismus a třetí na naši současnou dobu,která se často při honbě za mamonem neštítí také ničeho, ani vraždy. A o těch tisících skromných duchovních, jejichž záslužnost pro společnost vůbec nechcete vidět, snad proto, že své zásluhy netroubí do světa. Zlo je hlučné a průrazné, dobro bývá tiché a skromné. Přeji hezký večer.
  • Obnovu církve od začátku. Naházel bych je lvům do arény na hraní. Jinak ať vrátí veškerý majetk všem, když to nejde zjistit jmenovitě, tak alespoň těm zemím, kde to všechno naloupili.
  • Církev nikdy nepřišla k majetku vlastním přičiněním. Vždy se k ní dostala uzurpací moci. Církev a zejména ta katolická je nejzločinější organizací, která ve jménu Boha vraždila kam přišla. Nezasluhuje si žádné navracení majetku, nezasluhuje si ani obdiv. O proklamované obnově nemůže být ani řeči. Kdyby to myslela vážně, tak zruší celibát jako nepodstatnou věc, přikloní se k obyčejným lidem, bude pomáhat a sloužit všem potřebným a tak dále. Kolik je dnes mnichů a podobných cele oddaných Bohu. Je to jen dobrý byznys pro pár vyvolených. Dnes, kdy se naše země potýká s penězi na cokoliv lidem i národu prospěšného, budeme cpát miliardy do kapes několika nenasytným jedincům. Je to hnus velebnosti.....
    • Jarine, církev získávala majetek darem od panovníka (pusté pozemky, lesy), darem a odkazy od bohatých věřících a také hospodařením na vlastních pozemcích, statcích a lesích. I mniši pracují a řídí se zásadou "ora et labora, modli se a pracuj". A odkud pochází termín "zdravotní sestra"? Z toho, že tu činnost původně vykonávaly řádové sestry, dívky jež církev považovala za sestry.
      Církevní činitelé se dopouštěli různých špatností, ale není pravda, že "církev je nejzločinější organizací, která ve jménu Boha vraždila kam přišla." Kněží si nemohli potřísnit ruce krví a tak i "kacíři" byli předáváni světské spravedlnosti. Vedly se války, kde se ve jménu Božím vraždilo, ale to byli panovníci, šlechta a různí samozvanci, ale nebyla to církev. I ti tzv. "husité" pod vedením sadistického loupežníka Žižky loupili a vraždili.
      Aby mohla církev pomáhat obyčejným lidem, musí mít nějaké zázemí, kněží musí někde bydlet, mít co jíst, mít kde ubytovat ty o něž se starají (hospice, sirotčince, chudobince, starobince...), spravovat školy, archivy, kulturní památky a udržovat kontinuitu křesťanství.
      To co nám nesmírně chybí, to je právě morálka, křesťanská morálka vyjadřující tisíciletou kontinuitu, nutnost připomínat a vykládat křesťanské Desatero, což je vlastně morální kodex základní důležitosti pro zachování a rozvoj lidské společnosti.
      A jestli se má zrušit celibát? Je na církvi, aby vyložila jaký má smysl a účel naučit se ovládat své živočišné pudy. Každý kdo vstupuje do kněžského stavu ví do čeho jde a pokud se nedokáže ovládnout, neměl by tam vstupovat.
      Nemusíš církev obdivovat, můžeš pohrdat morálkou, tisíciletou tradicí vzdělanosti, civilizace, kultury a držet se svého živočišného materialismu. Nemusíš věřit v Boha, přesto že přední universitní profesoři, vědci v něho věří a opírají se přitom o výsledky moderní vědy, kvantové fyziky, informatiky, můžeš věřit, že fysickou smrtí přestaneš zcela existovat, jednou se přesvědčíš o něčem jiném.
      Peníze se nebudu cpát do kapes několika nenasytným jedincům. nesmíš uvažovat v duchu hesla "podle sebe soudím tebe". Je to náhrada za to, že "stát" z dopuštění občanů část církevního majetku nechal zpustnout, zničit, neoprávněně použil uloupeného majetku pro jiné účely, takže ho nelze vrátit in natura. A i přesto stát za dobu neoprávněného užívání církevního majetku vydělal v čistém výnosu nejméně dvojnásobek toho, co bude církvi vyplaceno jako náhrada škody.
      Trochu soudnosti, skromnosti a pokory.
      • Musím se poněkud ohradit proti vašemu názoru, a vůbec názoru na mě, kterého vůbec neznáte. Jsem obyčejný slušný člověk, který celý život poctivě pracoval. Nikoho jsem nikdy neokradl ani zezavraždil. Mám tři syny, postavil jsem dům, zasadil mnoho stromů, co víc. Jsem ve své podstatě člověk skromný, který neoplývá žádným majetkem, ani se netopím v penězích. Můj důchod je podprůměrný. Projel jsem kus světa a seznámil se s řadou i jiných církví. Tak jak je dnes například nesnášenlivý islám, tak v podstatě nesnášenlivé je i křesťanství. Mluvíte o Desateru, ale kněží žehnali zbraním, které mají vyhubit ty nevěřící psy, schraňovali majetky druhých.... Moc bych se tím desatarem neoháněl. Násilím převáděla domorodce ke katolismu a podobně. O tom nemá cenu diskutovat. Na to je k dispozici příliš mnoho dokladů z historie. Ano, má celou řadu pozitivních výsledků, kdy se zmíněné řádové sestry věnovaly, a možná i věnují, charitě, péči o postižené a podobně. Nicméně mě nikdo nepřesvědčí, že v zemi která je více ateistická než náboženská, má navrácení obrovského majetku smysl. Proč tedy církev prodává své fary a majetky které dnes vlastní? Když uvádíte že nutně potřebuje prostory. Můj dojem je ten, že se na tom bude přiživovat mnoho i necírkevních lidí. Proč se třeba nevracejí s takovou vehemencí restituentům jejich zabavené majetky? Abych nezapoměl. Morálka v této zemi upadla, což je ohromná škoda. Nemyslím si však, že ji nastolí ti, kteří se za ní skovávají, ale moc se jí neřídí.
      • Petře, škoda přeškoda, že si to nepřečte více lidí. Škoda, že Váš příspěvek nevyjde v našem tisku. Napsal jste to fantasticky a srozumitelně pro všechny.Naše média "masírují" stále stejným způsobem a většina lidí také reaguje stále stejným způsobem./...příživníci,černo....,pedo...,klišé-kázat vodu,pít víno-už se nedá poslouchat ani číst,upalování atd./,jako kdyby nechtěla-ta většina- sama myslet.
        Máte přehled a pravdu, co mám více dodat? Díky za to, že alespoň tady bojujete, i když se Vám dostává většinou nepochopení /přinejmenším/. Souhlasím a doufám, že ti rozumní, zatím oponenti, se nad tím alespoň trochu zamyslí a pak..... možná změní i názor. Vždyť křesťanství je naše tradice a minulost a také naděje do budoucnosti. Bez dobrých základů nemá nic naději a křesťanství je náš morální a kulturní základ. Nevzdávejme se ho.
  • Zatloukat, zatloukat a zatloukat. To platilo doposud. Jenže, papeži, když je něco proti přírodě, tak je to proti vyšší normě, než kterou vy, podvodní prodejci odpustků, komerčně nabízíte. Už proto stvořil ten váš bůh jak Adama, tak Evu. *1*
  • U nás jizačal - sahá po majetku který jim nepatří - bude mít love na soudy za pedofilii. Ostatně není někdo z tandemu - Duka-Graubner jeden z nich.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit