Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Opatření to není v principu špatné,ale samo o sobě je naprosto nedostatečné,v podstatě jde pouze o velmi symbolické gesto-kdo jezdí MHD pravidelně,má většinou stejně už předplacenou časovou jízdenku,a kdo má auto,tak kvůli tomu sotva začne jezdit MHD,protože kdyby byl ohleduplný,tak už to udělal dávno,a pokud je jen vypočítavý sobecký pragmatik,tak to pro něj není moc motivace,protože povinné ručení stejně musí platit tak jako tak,ať auto jezdí nebo stojí v garáži...
    Zkrátka takový pokus o chytrou horákyni,aby se vlk nažral a koza zůstala celá...

    Řešením dopravy ve velkých městech je pouze v MHD zdarma,a to celoročně.Nabízí se logicky námitka,zda si to město může finančně dovolit,ale tato otázka je špatně položená.Měla by správně znít:Jak dlouho si město může ještě dovolit toto NEZAVÉST?

    Má-li být řešení dopravní situace účinné,musí být samozřejmě doprovázeno zavedením mýtného pro osobní automobily(řekněme nevztahující se na invalidy,odstupňované podle emisí apod.)-jednak se tím najde další zdroj pro financování bezplatné MHD a druhak teprve toto prodraží jízdu autem po městě dostatečně na to,aby ji významně omezili i sobečtí pragmatici.

    Současný stav je naprosto absurdní-slušný člověk,který je ohleduplný a k přepravě po městě využívá MHD,je za to TRESTÁN pokutou,zvanou jízdné,a současně jsou automobilisté společností DOTOVÁNI,neboť nikterak neplatí za škody,jež má automobilismus ve městě na svědomí(znečištění a všechny nemoci z toho plynoucí,dopravní nehody,hluk,dopravní zácpy a s nimi spojené snižování plynulosti a tedy i komfortu provozu MHD atd.)-tyto škody tak za ně skrytě hradí společnost.TO je problém a TOTO se musí zásadně změnit,má-li být účinně vyřešen,nemá-li se neustále snaha o řešení pouze předstírat...
    • Naprostý souhlas. A přitom jízdenka na metro tam stojí 1,20 euro, pouze když se koupí bloček s deseti jízdenkami, tak ten stojí 10 euro. A to není málo. Návštěvník Paříže to samozřejmě zvládne a Pařížan má jiné možnosti.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit