Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak zima prý nahrává Ukrajincům. Protože Rusové, kteří jsou, jak známo, mnohem blbější než Ukrajinci, s ní určitě nepočítali. A proto teď jejich hladoví vojáci bez munice a v khaki sandálech zmrznou, západní Ukrajinci vyhřívaní německými jégrovkami konečně ve jménu evropských hodnot vyhladí Ukrajince východní bez jégrovek, a pak už bude v Evropě konečně všechno v pořádku.

  • Tak nevím, jestli je Zelenskyj srovnatelný s Churchillem.

  • Ne. Ses spletl, tovarišč Peskov. Do posledního Rusa!

    • Na fotce Putler a jeho pes.

  • Peskov to je ten grázl co se chlubí s těma hodinkama za 6 000 000 USD?! Tyhle mafiány by měli na Rudém náměstí věšet !

  • Makak
    MAP 1547 Rakety Patriot a jejich NEmožnosti, jak zastavit Putina

    Před pár dny, na slavnostním shromáždění k uctění hrdinů, gubernátor Moskvy Vorobjev řekl: Hrdina Ruska Osokin padl, když plnil bojový úkol osvobodit Hostomel. Hrdina Ruska Osokin byl major elitních výsadkářů a společně se 12 spolubojovníky hrdinně padl při jarní bitvě o letiště Hostomel u Kyjeva. Příběh jakých byste v dnešním Rusku napočítaly stovky. Přesto zvláštní – gubernátor Moskvy Vorobjev použil termín osvobození pro oblast Kyjeva! Zdá se tak, že Rusko má opravdu chuť obsadit Kyjev, jak hlásí i Ukrajinci. A na vždy, jak přiznal gubernátor Moskvy. My se tedy na ruské možnosti obsadit Kyjev v příštích několika analýzách důkladně zaměříme.

    Dnes se podíváme, na to, jak US rakety Patriot, pro které si Zelensky přijel osobně do Washingtonu, zamíchají s ruskými kartami. 

    1. Všechny současné systémy Patriot jsou zastaralé, a nejsou schopné účinně bojovat proti pomalu letícím cílům v malé výšce – dronům Shahed, a proti hypersonickým raketám, ať už balistickým, nebo s plochou dráhou letu. Radar současných Patriotů má zorné pole pouze 120 stupňů, jenže ruské rakety rády útočí zezadu, po té, co cíl obletí mimo palebný dosah PVO. Prvních šest nových radarů LTAMDS, které tyto problémy řeší, bude v prototypové sérii předáno americké armádě teprve v lednu 2023 ke zkouškám.
    2. USA letos, i po zdvojnásobení produkce, vyrábějí denně asi 1,37 rakety Patriot PAC-3-MSE, ale aby dosáhly této kapacity, musely v roce 2020 zahájit výstavbu nové továrny na jejich výrobu, a ta byla spuštěna letos v létě. USA uzavřely loni kontrakt na výrobu 3100 raket PAC-3-MSE od roku 2022 do roku 2035 jen pro vlastní potřebu USA. 0,6 denní produkce raket,  je tak spotřebováno samotnou armádou USA, a vzhledem k tomu, že starší verze raket Patriot nedokáží sestřelovat moderní ruské rakety, měla by tato část produkce zůstat vyhrazena pro potřeby obrany USA. Za 3100 raket PAC-3-MSE utratily USA celkem 18,5 miliardy USD. Cena jedné rakety tak činí 5 milionů dolarů. Starší rakety se prodávají i za 1 milion dolarů, ale jsou dobré leda tak k sestřelování létajících popelnic typu Saddámovy rakety SCUD...
  • TheGGG

    pro USA je toto naprosto dokonalá situace.... oslabit evropu i rusko a sami si nezašpiní ruce.

  • KIMCID

    Je to tak a je to smutné 

  • Divadelní projev pro novináře co se neustále opakuje ale skutečnost vypadá jinak z vyprávění přímých účastníků bojů.

  • Písemná pochvala před nastoupenou jednotkou.

     U když tady Tiscali někdy umazává, přeci jen zůstává kabrňákem. Mezi  jinak novinářskými šmudly naší provincie. Nebojí se ukázat realitu a nastavit zrcadlo zvrhlým plánům západních imperialistů ze Strakovky. Ba co víc. Umožní diskuzi! Umožní diskuzi i přes to, že podpora válčení UKáček v EU výrazně opadá. Protože v celé EU převládá zájem na klidném  pohodovém životě. A to za jakoukoliv cenu. Bez manipulátorských výkřiků z  Bruselu. Tady u nás není zájem na naslouchání imperalistickým štváčům vzor Černochová, Lipavský, Fiala. Kteří se na nás učí. Jako na simulátorech a trenažérech kapitalismu. Socialistického kapitalismu.Ale za naše veřejné peníze.

    • Za to patří redakci (bez ironie) poděkování. Pokud neslouží Rakušanovi jako past na kuny. 

    • I když jsem tu měl 3x měsíční ban a plno týdenních, tak jsem na tiscali nezanevřel, což se o jinych říct nedá....

  • josef.chmela

    Podobná vyjádření jsem tu psal již v březnu tohoto roku a vždy jsem byl smazán a na jeden měsíc utnut.  Dnes se to píše oficiálně, už to zřejmě nejde tutlat a té protiruské propagandě stejně věří už jen skalní voliči pětišmejdů.

    • Proruské s..ně lízají Peskovovu zadnici, neboť jeho lži jim znějí jako nebeská hudba. Smrti ruským fašistům i jejich kolaborantům!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit