Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pan Miroslav Kalousek "si nechce o svém platu rozhodovat sám." To je ale karakter!!!

    Kdopak schválil "automat" zvyšování platů těchto vzácných žen a mužů - elity národa?

    Co takhle kdyby pan Kalousek navrhnul "automat" na průměrný plat v celém národním hodspodářství + (ať nepapám) nějakých 10%? A za funkce ve výborech, komisích a podkomisích ať si své poslance platí politické partaje ze svého, když je tam delegují.

    Ale tohle by se asi panu Kaloskovi Čistému moc nelíbilo. I když věřím, že jemu osobně už o to nejde. On už se zajistitl z našich peněz dostatečně. Šikula jeden.

  • Dobře! Navrhuji zrychlení snižovaní odměn za nedokonalou činnost oněch zas tupitelů!
  • dzixy
    O složení tohoto Parlamentu lze říci, že jsou z více než poloviny partou nenažranců.Neznají stud ani kdy konec. A že jsou jim občané, kteří je volili a očekávali nápravy předešlých škod, šuma fuk, to dokazují vším, čím se teď zabývají. Namísto odvedené práce se odměňuji předem. Už po kolikátých volbách se to pořád opakuje. Zdá se, že u našich politiků pořád platí, že "košile bližší kabátu". A nedaleko nabudeme poznání, že naši poslanci jsou podobně, jako senátoři, vředem naši společnosti. Zda se najde síla a příležitost ten vřed vyříznout a ránu zhojit?
  • ANO chtělo, aby jim bylo líp. Češi si je zvolili. A kdy jim bude konečně líp? 😍

    • KIMCID

      Tak že předpokládám podporuješ tu partičku kolem Kalouska co prostě chce přidat prachy z 60 tisíc na 90 tisíc za ouno?

  • ANO už  nikdy můj hlas nedostane.Zklamali  pokrytci ulhaní.


  • Zajímavé je porovnání současného stavu stavu za onoho socializmu. U parlamentu nevím. Ale v obci, která byla tehdy střediskovou, byl zvolený tehdy předseda neplacený a pracoval při zaměstnání. Placeni byli tehdy pouze 3 lidé a to tajemník, matrikářka a pokladní. Všichni ostatní pracovali gratis. A dnes? Dobře placený starosta,  15 placených zastupitelů (odhlasovali si 4 tis., dále 5 placených stálých zaměstnanců a ještě 1 placený místostarosta. A přitom se vpodstatě vybudovalo stejně jako v oné minulosti. Takže kde je ten přínos, který sliboval Havel?

    • josef.chmela

      Za socialismu byli poslanci placeni dle svého bývalého povolání. To znamená, že např. dělník byl placený platem dělníka z domovského závodu plus náhrady na ošacení, tzv. cestovné - stravné a nepravidelné odměny za práci v parlamentu. Když bral dělník v roce 1980  2500,- KČS, tak spolu s náhradami to nedělalo víc jak 3 tisíce korun. Když to vynásobíme koeficientem 10 (protože je dnes vše tak 10x dražší), tak by měl dnes poslanec brát okolo 30 tisíc včetně náhrad. Chtěl bych vidět kdo by se z těch dnešních prospěchářů do této volené funkce hrnul. Dříve to byla víceméně funkce čestná a za odměnu.

    • A co jste pro ten přínos udělal vy ? 

  • Jenom pitomec by čekal, že si ti pajtáši nezvednou platy kam až to půjde a co jim lidi sežerou. 

    Ale ruku na nějaký důležitý orgán - kdybych o svém platu mohl rozhodnout sám, tak si taky pořáááádně přidám. Kdo z kritiků ne? 

    • No to je jednoduché tak si skočte pro živnostenský list , začněte podnikat a potom si můžete stanovit výplatu jakou budete jen chtít , ale má to jeden háček musíte si na ni nejdřív vydělat , a nejen na ni ale i na ty všechny poplatky okolo, vybavení , auto silniční daň  a tak dále a dále ...
      • Proto jsem pane Lesakm napsal "kdybych mohl."

    • dzixy
      Ale kdyby sis přidával Ty tam, kde můžeš, tak jenom na úkor svého kapitalistu. Poslanci vyžírají stát, teda Tebe, mne i toho kapitalistu. Takže srovnání není moc relevantní.
    • ANO, pracující lid drží poslancům palce, zvýšení jejich platů je nevyhnutelne a potřebné.

      ANO, bude jim líp.

      Koblihu ?


      • Potřebuje te se léčit,kobliho.
        • dzixy
          Já si zase myslím, že léčit by se měli naši politici - poslanci i senátoři. Z čeho? Z nadměrné glgavosti za neskutečně málo odvedené práce, ztráty sebereflexe a ztráty paměti ze svých slibů..  Takže e.wobs, klídek, klídek. Zřejmě jsi potrefená hus.😎
          • josef.chmela

            Tento systém jste si v 89 zvolili, tak trpte. Nehorázné odměňování poslanců a povalečů kdekoli, může změnit pouze změna systému, volič nikoli.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit