Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pokud je to tak, potom to dává smysl..Díky za info..

  • mun.go
    Tento systém už dlouhou řadu let bezchybně funguje na Slovensku.

    Jde o pozitivní krok k oddělení moci výkonné (vláda) a zákonodárné (parlament - poslanecká sněmovna a senát). Ještě by bylo nanejvýš vhodné, aby senát nebyl bezzubá loutka, ale mohl skutečně vetovat návrhy špatných zákonů - nikoliv je jenom vracet poslancům k novému přehlasování.

    Zákeřné zlo jsou přílepky, které s původním zákonem vůbec nesouvisí, jenom se k jeho projednávání jaksi přidruží - "přilepí". Bohužel, až vyjdou ve Sbírce zákonů, už nabývají platnost.

  • mun.go

    Ano, funguje to už dlouho na Slovensku. Náhradník je pochopitelně volený poslanec ze strany, která má nárok na ministerské křeslo.

  • KIMCID

    a pak kdo je populista že?

  • Takže voliči ve volbách zvolí svého preferovaného poslance., ten pak nastoupí do vládní funkce a místo něho nastoupí nějaký náhradník., který ve volbách nebyl zvolen voliči ?..Je někde země, kde už to úspěšně funguje ? Mají takové volby a preferování konkrétních kandidátů ve volbách., ještě původní smysl s tím, že pak bude i reálně možné a patrně i skoro jisté,  že za jistých okolností., voliče-občany., nakonec bude vlastně zastupovat někdo, koho nikdo z těch voličů ani nevolil a patrně ho ani nebudou znát, jak aspoň vypadá atd..?! 

  • Jejich starosti bych chtěl mít!

    V Parlamentu jsou k projednání důležitější zákony, než personální agenda vlády ve vztahu k Parlamentu!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit