Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • noo podle mě je to tak, že se v podstatě nic nemění, alespoň jsem se k tomu prosurfoval včera na mobilu celý večer na zahraničních (i sovětských) serverech. :)  Západ bude posílat v eurech, dolarech peníze do sovětské banky, kde je příslušná sovětská banka (zřejmě hlavně Gazprombank či Sberbank), na které nejsou ještě Západem uvaleny swift sankce (z důvodu, aby tudy mohly právě chodit platby za plyn a ropu ze Západu), jen smění dle příslušného kurzu na rubly a odešle Gazpromu.

    Ani kurzově na tom Sověti nemohou vydělat, to spíše Západ vzhledem ke kurzu rubl vers. dolar, euro, protože rubl je v recesi, čiže zbytečná panika, dle mého. Celé to budí dojem, že bankéři sovětské Centrální banky, tak jako většina poradců (viz. odkaz níže) tahají Vladimira Visarrionoviče za nos, jak to Západu tímto krokem nenandal, protože kremelský judista a kulturista prochází intelektuální inhibicí obecně. Nebudí dobrý dojem a důvěru v příští kroky Sovětů ani to, že mluvčí Kremlu Peskov jeden den sdělí, že platby rubly je běh na dlouhou trať, aby během 24hod. botoxový boss Kremlu podepsal dekret, že platba rubly začíná hned druhý den. Zase to o krok posouvá možnost užití jaderných zbraní, pokud se Vladimir Visarrionovič jednoho dne vzbudí dobře nevyhajaný a pravděpodobně není sto mezi těmi sovětskými bohatýry v Moskvě, kdo by tomu steroidovému 150cm "monstru" v tom zabránil. Což je nepochopitelné podle mě i pro znalce sovětské povahy a poměrů, jakože já jím určitě nejsem. Pro mě je ten Východ dlouhodobě úplně v jiné galaxii myšlení. A jestli hledáme život na jiných planetách, pak to vše přistává na Východě..

    zde onen odkaz:  https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-vladimir-putin-prezident-usa-poradci.A220330_162406_zahranicni_dtt

    • ať jsem férový - je zde zřejná snaha Sovětů po posilování rublu, se kterým jim má pomoci Západ, který zablokoval polovinu devizových rezerv na zahraničních účtech sovětské Centrální banky, kterými mohla ve prospěch rublu intervenovat jeho nákupem za tyto devízy.

      Nicméně, ptám se i ne úplně ekonomických zdatných v diskuzi. Kdo z vás by v této chvíli nakupoval rubl jako investor či spekulant?? V době, kdy je Sovětský svaz navíc ve válce, pod tolika sankcemi. S výhledem ekonomického růstu snad -15% HDP pro příští období. čiže bych  i zde použil příměr se zakladatelem Korintu - Sisyfovské práce a asi bych vyloučil i nějakou brzkou změnu v této oblasti, byť žijeme v době tekuté modernity, jak říká Baumann. Něco jako co platí dnes, zítra už bude historií.  :)

      EU nemá příliš důvodů na to nepřistoupit tedy. Navíc ji moc taky nezbývá, protože nemáme kapacitně dostatek terminálů na LNG prozatím, Norsko by muselo asi zvýšit produkci plynu, popř. Katar uspíšit ten svůj plán vyrovnání dodávek východ x západ 50 na 50 už pro příští rok a i tak by se muselo spěchat. Znovu by padaly dodavatelské řetězce, kdy na plynu je závislá výroba hnojiv, na to zase zemědělská výroba, jakože sklářský průmysl už padá teď pod tíhou nárustu cen za energie.

      Naproti tomu Sověti by padli okamžitě, přestat dodávat do EU byť jen plyn, v jejich současné situaci. Obě strany se drží tedy v šachu, výhodněji jsme na tom my, protože do 5 let je reálné, že nás nějaký Sovětský svaz s jeho nerostným bohatstvím přestane úplně zajímat. A snad to půjde zvládnout i dříve. Každopádně nyní si myslím, že vše zůstane, jak je, protože to prostě pro obě strany znamená jen technikálii. Sovětský rubl to nikam neposune zásadně..

  • Od října minulého roku ukončilo činnost hned několik dodavatelů energií a více než 900 tisíc odběratelů se ocitlo v režimu DPI (dodavatele poslední instance). Aktuálně si již většina z nich našla nového dodavatele energií, u kterého přešli na běžné produkty. Jsou však stále zákazníci, kteří v cenově nevýhodném režimu DPI setrvávají. Zůstat v něm však mohou maximálně šest měsíců. Po jejich uplynutí se dostanou do neoprávněného odběru a hrozí jim riziko přerušení dodávek energií.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Evropa včetně českoňska se ocitla v režimu DPI. Musíme si najít nového dodavatele za ruble. Starý dodavatel za dolary končí. Jinak nám hrozí riziko přerušení dodávek energií. 😯

  • Doufejme, že se nebudou opakovat události z jara roku 1943 ve Volyni, obsazené německými vojsky - kde tehdy začaly
    rozsáhlé etnické čistky. Tyto zločiny neprovedli nacisté, ale militantní ukrajinští nacionalisté z OUN, kteří chtěli "očistit" území Volyně od polského obyvatelstva. Ukrajinští nacionalisté obklíčili polské vesnice a kolonie, a vraždili. Zabili každého - ženy, starce, děti, kojence. Oběti zastřelili, ubijeli holemi, rozsekali sekyrami. Pak mrtvoly zavražděných Poláků pohřbili někde v poli, vyplenili jejich majetky, nakonec jejich domy zapálili. 

    Místo "polských"  vesnic zbyly ohořelé ruiny.

    Zavraždili i Poláky, co žili ve vesnicích spolu s Ukrajinci. Bylo to pro nějednodušší - nebylo nutné shromáždit velké skupiny. Malé tlupy OUN napadaly spící vesnice, vnikly do domů a zabili všechny Poláky - od dětí až po staré lidi. 

    Místní Ukrajince pak donutili pohřbít tyto mrtvé "špatné" národnosti...

    Bylo vyvražděno několik desítek tisíc lidí - jejich jedinou chybou byla skutečnost, že se nenarodili jako Ukrajinci a "přesto" žili na ukrajinském území.

  • Putin je mazaný jako dvojka máslo. Při koupi rublu který má určitou hodnotu se na Ruském účtu objeví částka za kubík, barel ropy v Eurech, dolarech ale při změně kurzu(i díky spekulacím) nevýhodný pro Rubl jich Evropský zákazník musí koupit víc aby uspokojil své požadavky nebo méně při zpevnění Ruské měny.To způsobí nepřímo určitou fixaci a růst Ruské měny.Díky tomu že jsme se střelili do vlastní nohy přispíváme nejen díky zvýšeným cenám za tyto komodity na financování války i při nižších dodávkách těchto surovin ale i ke zpevňování Ruské měny vůči zahraničí. Válku však nevyhrává jen nadšení pro věc a akce CIA či FSB ale finanční možnosti soupeřících stran které si mohou najmout libovolné množství žoldáků oběma stranami a obyvatelé dobývaného území  toho nemají moc na výběr, jedině se stát futrem na kanóny nebo zdrhnout a vzhledem k tomu že naše úřady kontaktují díky ověřování identity občany "spřátelené" země a muže tím posílají do války jsou u nás převážně ženy a děti a muži buď inkognito v šedé ekonomice(otroctví) nebo se někteří vydají tam kde toto nebezpečí nehrozí.

  • A dle obecných zdrojů se to především bude týkat zemí nepřátelských k tomu z Kremlu. Na seznamu jeho nepřátel jsme na slušném druhém místě! Tak to vidíte hlupáci ze Strakovky. Vyhryzujete, prudíte a v důsledku budeme bez gazu. Nebo s několikrát dražším, od našich přátel. Ať se azbukoví klidně mydlí mezi sebou. Lidi u nás na výkřiky hrdinství kašlou. Ale proč se do toho vtíráte za celou ČR vy z Prahy?

  • A dál se hrotí vztahy mezi Ruskem a Evropou, což je velmi neradostný trend. 

  • Ani ten Putler to tady nemá "na věčné časy a nikdy jinak", jak tvrdil jeden soudruh, který se už smaží v pekle, budiž mu odpuštěno zlo, které napáchal. Můžeme si to "peklo" představovat jakkoliv,  ale obecně platí, že každá akce vyvolává reakci.

    • Máš pravdu. Každá akce vyvolává reakci. Na usevropské akce přišla ruská reakce. 😯

      • Ano, jenomže v Evropě platí právo, které více méně vychází z antického pojetí práva a spravedlnosti, což vychází z obecného pojetí významu a obsahu těchto termínů,  zatímco ve východních stepích platí "právo silnějšího".,  což odpovídá představám  ve zvířecí říší.

        • A PROTO JE NUTNÉ OKAMŽITĚ PŘESTAT OBCHODOVAT S RUSKEM A NEPODPOROVAT HO V JEHO AGRESI.  Dnešní první duben je ideální příležitost pro nový začátek. Koneckonců z Ruska nikdy nepřišlo nic dobrého, i ten plyn zvyšuje emise oxidu uhličitého, takže navrhuji zavřít ventily a ekologicky hladovět a mrznout. A každý proevropsky uvědomělý demograt  by se měl zachovat stejně. DOUFÁM, ŽE UŽ SE TAK CHOVÁŠ, abych neztratil o tvém evropanství a demogratyčnosti iluze......😯

  • Gorobilypes

    Německo platí Rusku 6 korun za kubík a nám ho prodává za korun 90. Zemanova globalistická vláda prodala v utajení náš Transgas i ze zásobníkama Německé RWE za pár šupů a nebýt Klause, tak by prodala i ČEZ.

    • neboj dočkáš se už se to plánuje  

  • Už ho vidím, jak pobíhá kolem ropovodu

    a zavírá kohoutky...

    Asi si je chce usmažit k nedělnímu obědu

    • josef.chmela

      On na to má lidi. To není taková bezvýznamná lopata a podržtaška jako ty.

      • Josefe, vítej v diskuzi po 30 dnech. Totalita je zpět v ČR. Já byl také odstřižen jako stovky nebo lépe tisíce lidí, kteří si nenechají vymazávat mozek současným režimem!!!!!!!!!!!!!!! Ale chtěl jsem napsat něco jiného.

        Zítra 1.4 2022 se stane HISTORICKÝM DNEM. Je to den, kdy ač to na první pohled vůbec nevypadá, USA dostaly Knock out!!!!!!!!!!!!!!!!! Proč? Putin šikovně využil sankcí proti Rusku, aby ohlásil, že zemní plyn se bude v Rusku kupovat pouze za ruble. Na první pohled to postihne hlavně Evropu, protože jim nebudou fungovat sankce, ale hlavní je to, že Rusko už nebude prodávat zemní plyn ani za DOLARY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A TO UŽ NIKDY!!!!!!!!!!!!!!!!!! Brzo přijde na řadu i ropa a ostatní nerosty vyvážené z Ruska. Rusko a Indie mají také domluveno obchodování v jejich 2 měnách, s Čínou to je opět to samé!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Všímáte si, tyto země mezi sebou nebudou používat DOLARY! Před 10 dny proběhla zpráva, že Saudská Arábie zvažuje vyhovět Číně, že bude Čína nakupovat ropu ze Saudské Arábie za čínskou měnu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A je to tady - konec světové měny USD a tím začátek kolapsu této říše a současně nástup nového geopolitického rozdělení světa. A to vše dokázal sám Zelenskij za pouhý měsíc!!!!!!

        • čím víc KAPITÁLEK!!!!!!!!!!!!!!!! tím víc Adidas

        • To asi nebude ten Americký NWO,jak slibovali už tři presidnti USA,že?

        • josef.chmela

          Souhlas. Až okolo 5 mld lidí začne obchodovat v jiné měně než dolar, tak si Bidet s těmi papírky může vytapetovat kancelář.

          Máš pravdu. Byl jsem "demokraticky" odstřižen z tohoto fóra jen proto, že jsem napsal pravdu o zahájení války a o tom kdo ji vyvolal.

          Teď píšu jen, že naše "demokratické mírové" zbraně vítězí na všech frontách a kulky se vyhýbají ukrajinským hrdinům, kteří střílí ruské vojáky po desetitisících.

          • Máte naprostou pravdu. Tímto se zrodila nová mocnost Čína. Předlužené USA jde bez rezervní měny ke dnu. Evropa se bude muset přidat k vítězi, nebo skončí jako USA.

            • no jo ale největší věřitel USAKU je ale Čina 

          • ach ne "pravdu" :D

          • A  hrdinové z ostrova vstávají z mrtvých,aby mohli být dekorováni .....😇

  • To je správné. Raději budeme mrznout jako hrdinný demokratický Wehrmacht u Moskvy než ustoupit bandě ruských bolševiků. 😯

    • Nejenom mrznout,ale i hladovět.Protože nějací šmejdi vymysleli pekárny na plyn...A bez plynu,ni rohlíku,ni chlebíku.

      Už zbývá jen otevřený oheň.....



    • josef.chmela

      Ano, nás zahřeje "demokracie" a americký zadek do kterého se zavrtáme ještě hlouběji.

      • tak to můžeš napravit, padni na kolena a a začni ho kouřit putinovy, a ne že ucukneš, pěkně všechno polknout :)

        • josef.chmela

          Je mi jasné, že každá ryba nemůže být chytrá jako delfín. Tvůj mozek bych tipoval na vzdělanost jogurtu  bez marmelády.

        • To jsem nevěděl, že mezi rybami jsou hulibrci. Honzíku, jsi první na řadě.

    • Mnooo - to je hodně praštěný příspěvek,

      jen co je pravda...

      • Chceš snad podporovat prašivé ruské bolševiky? Někteří by tě nazvali "kremlobotem" 😉 takoví Němci podporováni americkými průmyslníky a anglickými bankéři  například nebohým bezdomovcům poskytovali ubytování a plyn ve svých proslulých sběrných táborech ZDARMA!!!! A svět místo vděku vedl proti Německu válku a spikl se i s prolhanými Sověty. To chceš? 😯

        • Jak vidno,posloucháte dobře nových pokynů .🙂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit