Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bůůůů Pithart
  • bezregistrace
    no proč pisatel nehřímal když byla prolomena domovní svoboda, ........ atd
    • my víme sajmon
      • bezregistrace
        jak může bezmozek něco vědět simone trapíne
      • Kdo my?
  • Paní Vladimíra Antošová si ve svém dopisu zaslaném naší redakci postěžovala na chování studentů školy UMPRUM v Praze. Vadilo jí, jakým způsobem reagovali na demonstraci 17. listopadu, která se uskutečnila na náměstí Jana Palacha v Praze.
    „Jsem naprosto šokována chováním studentů, kteří neváhali zneuctít jeden ze státních symbolů, a to hymnu České republiky! To, že vyvěsili z oken transparenty s textem Miluji islám a snažili se rušit průběh povolené demonstrace reprodukovanou hudbou, je odsouzeníhodné,“ zmínila Antošová s tím, že studenti pouštěli hinduistickou hudbu.
    Naprosto neodpustitelné však podle ní je to, že i přes výzvu k vypnutí hudby a zdůraznění, že se bude hrát státní hymna, došlo ještě k navýšení hlasitosti. „Vzhledem k tomu, že byl státní svátek a tudíž byly školy uzavřeny, je jasné, že je do objektu musel někdo pustit a tudíž se vše dělo s vědomím vedení školy,“ domnívá se autorka dopisu.
    „Pokud takto vychováváte naše mladé lidi k naprosté neúctě nejen ke státním symbolům, osobě prezidenta republiky, ať už jím je kdokoli, ale též k ignoraci pojmů jako je úcta, pokora, vlastenectví a ještě je podporujete v protiprávním jednání, předpokládám, že jste natolik zodpovědní a vyvodíte směrem k sobě důsledky,“ dodala a vyzvala vedení školy k vyjádření a studenty k omluvě.
    • Jací to byli "studenti", když se takto chovali?
      A je třeba také uvědomit si, že ani president republiky neuznal za vhodné jít položit kytku k památníku a raději chlastal v Lánech. A "tohleto" má být symbolem naší země. Je vidět, jak pohrdá nejen morálkou, ale i svobodou a právy občanů. V civilizované společnosti by letěl z hradu. Američané na to mají impeachment (impíčment - asi poslání do "ííči").

      A komunistická zrůda, která tehdy na Václavském náměstí mlátila studenty pendrekem dnes sedí v parlamentu a vymýšlí zákony jak občany opět zbavit svobody. Byla chyba toho hesla "nejsme jako oni", protože ti "oni" si neváží odpuštění. Ty bestie měly skončit na kandelábrech a ostatní by si daly pozor.
      • Zachoval se velice správně na rozdíl od nomenklaturního kádra p.Zimu ,funkcionáře před rokem 1989 a dnes demokrata největšího ražení.Jinak jsme ještě horší.
      • K jakému památníku? Alebertov byl jasně dán studentům.Tak že tam nemohl že!
        A slavit 17.11.1989 nikdo nechce ,podvody na lidech se neslaví.
  • to když vidím na Albertově řečnit rektora UK spolu s Pithartem. A tito dva udělují lekce z demokracie. A studentům! A tito hlupáci tleskají a jsou vděčni. Třeba rektor: od 1981 horlivý člen KSČ. Správný a kovaný komunista na škole. A najednou je z něj takový demokrat. Co vystává opět na tribunách a uděluje lekce.
    • byl tam i tenhle moula

      http://www.rozhlas.cz/dvojka/jaktovidi/_zprava/pavel-kosatik-generace-to-platilo-za-valky-dnes-nas-formuje-facebook--1670504
  • fuj to byl hnusnej svátek a celé to podělal Pithart
    • děkuji komsomolče
      • Nevím zač děkuješ pan Pithart ze sebe udělal na náměstí idiota.A pokud jste dávali dobře pozor.krom Horáčka tam byl i další kandidát na prezidenta.
        I tak se dělá reklam dopředu *1*
  • ... exemplární primitiv BIJEC nemohl dospat, aby prokázal svou intelektuální bezmoc, wau :)))
  • Na sepětí minulosti a přítomnosti s budoucností je dnes embargo. Chováme se, jako bychom žili v bezčasí. A zatím se čas nachyluje. Obranné mechanismy, mezi které patří například instinkt,pozvolna mizí, když jsou atakovány nepřetržitým proudem informací.
    Většina těch informací má jepičí životnost a nulovou výpovědní hodnotu. Přesto si namlouváme, že jsme in.Většina lidí si v roce 1989 nepředstavovala,že změna režimu se zvrhne do kapitalismu,který notabene nedodržuje ani vlastní pravidla.Mnozí doufali, že navážeme na ideály obrodného procesu. Že bude svoboda tisku, že se otevřou možnosti drobného podnikání a soukromého zemědělství, ale že velké podniky zůstanou státu. Jistě si nepředstavovali, že prodáme i vodu zahraničním firmám a že část polí a lesů věnujeme církvi. Možná, kdyby se v prosinci 1989 stal prezidentem Dubček, mohla ta naděje a semknutí mít delší trvání. Tím by se zpomalil a snad ani neprosadil historický návrat ke kapitalismu. Republika by se asi nerozpadla. Jenže Dubček se kandidatury vzdal na naléhání Havla. Bylo mu totiž vysvětleno, že pouze osobnost V. Havla může být zárukou, že se stát udrží celistvý.
    • víme sajmon
      • víme sajmon, nervóza
  • Tentokrát s Tomášem Chalupou lze jenom souhlasit. Zeman se často obhajuje tím, že je přímo lidem zvolený prezident. Jde jenom o to, jaká skupina lidí, kterými se zaštiťuje, jej volila. Pokud jsou to lidé, kteří jeho chování toleruji, tak je mi jich líto. A pokud je Prezident také "lid", měl by nést důsledky svého chování a činů on sám a ne prezidentská kancelář, jak se jej pokouší Hrad maskovat. Falešná výsada, kterou Zeman umí využit i zneužit. Domnívám se, že příště bude mít dost velký problém opět získat majestát úřadu prezidenta. A ti jeho šašci kolem, je také jeho ostuda, ne lidu, ani kanceláře Hradu. První lidové hlasování a také první pořádná facka všem slušným občanům státu.
    • Já myslím, že nejde o to, jaká skupina lidí ho volila, ale zda byl zvolen většinou. A to byl. A pokud bude příště kandidovat a opět bude zvolen, nic s tím nenaděláte. To je demokracie.
    • První facka všem občanům byl zrzavej Veškrna, to všichni vědí, jenom ty idioote Simone to nevíš, protože jsi blbec, tudíž je úplná zbytečnost s tebou diskutovat.
  • Na plíživé ztrátě demokracie a nastolení diktatury samozvaných elit participují antidemokraté typu Rumla, Pitharta, Halíka, Gazdíka či Hermana. Jedná se o zdatné demagogy.
    • víme Pamelo
  • "Plíživá ztráta svobody"? Tím, že nebudeme moci beztrestně nedávat prezidentovi? A můžeme beztrestně nadávat třeba svému sousedovi nebo úředníkovi?
    Já tedy tu plíživou ztrátu svobody pociťoval v době, kdy se rozhodlo, že majitel musí vědět, kdo jel s jeho autem nebo že vám domů může přijít bez soudního povolení nějaký úředník udělat stěr z kouřovodu.
    Ale to zase vy, pane Chalupo, považujete za normální, že?
    • "Kdo se nevyrovná se svou minulostí, ten je odsouzen prožít ji znovu." A my jsme se s komunismem nevyrovnali.
      President by se měl chovat jako symbol země, vyjadřovat to pozitivní z tradice a současnosti, zdůrazňovat nadčasové morální hodnoty. Když se ovšem vyjadřuje jako ožralý dlaždič ze zapadlé putyky, nemůže čekat vůči sobě nějakou úctu. "Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá."
      • x
        "Kdo se nevyrovná se svou minulostí, ten je odsouzen prožít ji znovu." A my jsme se s komunismem nevyrovnali. ... ne ty jsi se nevyrovnala v tom je rozdil
      • Domnívám se, že institut presidenta by měl požívat stejné ochrany jako ostatní státní symboly, státní vlajka či státní znak. Nejde o to, kdo je momentálně presidentem. Tato ochrana fungovala již od roku 1923 (jestli se nemýlím). S jistotou lze tvrdit, že to není vynález komunistů. Stejně tak výše uvedené vystupování zcela jistě nelze přičíst tehdejšímu presidentovi TGM, nebo ano?
        • Ano, INSTITUT presidenta. To znamená, že presidentem by se neměl stát kdokoli kdo zblbne tupé ovce, ale osoba morálně na výši. A jakmile by president překročil rámec morálky, měl by okamžitě a s ostudou být zbaven úřadu. Samozřejmě morální kriteria na funkci presidenta by měla být mnohem přísnější než na jiného občana, měl by to přece být symbol země.
          TGM požíval všeobecné úcty, protože byl nejen vysoce vzdělaný, ale především to byla VYSOCE MORÁLNÍ osobnost.
          • A kdo bude stanovovat ten rámec morálky? Vy nebo nějaká kavárna?
            Prezidentem se stává ten, kdo splní podmínky dané ústavou a dostane více hlasů voličů. Ovšem vy tu většinu nazýváte tupými ovcemi, což něco vypovídá pro změnu o vaší morálce.
            Nepochopil jste demokratické zásady, kdy rozhoduje vůle většiny a vy se můžete buď podřídit nebo se pokusit přestěhovat do jiného státu..
            A jestli byl Masaryk vysoce morální osobnost? To nevím, já v té době nežil, vy také ne a víme, jak dokáže čas a média změnit historii podle těch "správných" představ.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit