Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ministerstvo financí rodiny pracujících rodičů od 1. 1. 1993 téměř zcela zbavuje nadměrným zdaněním o peníze na výchovu dětí v rodině. V roce 2016 se jednalo o nadměrné zdanění rodiny se dvěma dětmi o 50 000 Kč ročně. Stát následně prostřednictvím OSPOD (česká obdoba Barnevernetu), odebírá z rodin děti pod záminkou špatných materiálních podmínek ve kterých rodina žije! V posledních dvou letech za to může "ukřivděný" ex ministr financí A. Babiš, protože měl vyhodnocení situace, včetně věcného návrhu legislativních změn ve prospěch rodin na svém stole na ministerstvu od června 2014 ...a nic s tím neudělal!
    • Praxe v Česku je už nyní jiná, a to i díky stanovisku Nejvyššího soudu. V roce 2011 určil, že chudoba rodiny a špatné bydlení nemohou být jediným důvodem pro odebrání dítěte a nařízení ústavní výchovy. Dítě je možné odebrat a umístit do ústavu až v případě, kdy jiná opatření, například pomoc samospráv a úřadů, nevedla ke zlepšení podmínek pro dítě, případně když existují jiné vážné důvody.
      Četl jsem některé vaše komentáře. Vy si opravdu myslíte, že pokles porodnosti závisí na výšce zdanění rodin s dětmi? Máte nějak statisticky doloženo, že by rodiny s vyššími příjmy měly více dětí?
      Proč počet obyvatel tzv. vyspělé západní Evropy trvale klesá? Mají vysoké daně?
      Howno!
      Jsou pohodlní a líní! Nechce se jim starat se o děti! *14*
      • Náhodou jsem se k vašemu anonymu při hledání dat dostal až teď. Odpovím: Za prvé: V 70. letech se díky zlepšení finančního zajištění rodin zvýšila porodnost za tři roky o 33 000 novorozenců. V 90. letech, díky odebrání 3/4 financí rodinám, klesla porodnost za tři roky o 30 500 novorozenců. Cituji M. Hiršla: "Změny ... ukazují trend vývoje skutečných hmotných životních podmínek ve kterých rodiny s dětmi žijí, a který výrazně ovlivňuje rozhodování mladých lidí o tom, zda vůbec mít děti a kolik …. Bylo to způsobeno vyšším růstem míry zdanění pracovních příjmů rodičů v porovnání s bezdětnými". (M. Hiršl, Příspěvky Českého státu rodinám na náklady spojené s výchovou dětí. Sociologický časopis ročník 40, číslo 1-2, duben 2004). Za druhé: rodiny s relativně vyššími příjmy jsou na tom u nás hůře, než rodiny nízkopříjmové. Ty s "vyššími příjmy", tj. nad 2,4 násobek životního minima (od 1. 1. 2018 nad 2,7 násobek), nic na děti nedostanou, protože mají "vyšší příjmy".

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit