Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mi umirala matka . V nemocnici , na rovinu mi bylo receno ze je konec a take jsem to videl , to neslo nevidet. Tam , v te nemocnici se zachovali podle vsech pravidel . Poslednich asi 10 dnu ji drzeli snad na nejakych opiatech a ja sebe na panacich abych to co jsem videl unesl. Nikomu nepreji zazit neco podobneho. Priznam se , kdyz mi potom v noci zavolali ze je konec , citil jsem ulevu . Za ni , ne za sebe . Takze jak to bylo tady ?! Kazda mince ma dve strany .
  • vlastne udalo . Tak nesudme. Jina vec byl silenec heparinovy vrah Zelenka , to byl psychopat. Proc sestra podala / a komu , v jakem stavu / neco na ukonceni zivota , pokud tomu tak opravdu bylo , se tady nedocteme. Tak hned nekoho soudit je trochu predcasne.
  • Když se zdravotnictví stalo biznisem, tak lze očekávat, že se to bude opakovat. Tenhle b o r d e l zavedla ptákostrana.
    • Tato nemocnice je známá peknym bordelem. Vládne tam lhostejnost k pacientum, chybí disciplína, porádek,morálka. Vykricená nemocnice, pritom sami o sobe písí, na jaké zdravotní svetové spicce se nacházejí, jak si nechávají precízne zálezet na dobré povesti a jakou ohromnou duveru mají pacienti k nim. Pritom vse pravy opak. Lidi platejí za zdrav.péci a zacházejí s nima jako se zlocincema. Presne tam mají pry na srdci - tkzv. vyléceného pacienta. Reditel jen koktá, neumí vystupovat, cte co má mluvit? A co vecí jim nejde dohromady? Kde je dukaz, ze sestra píchla draslík do zíly nemocné? Mohl to udelat i jiny clovek. Od které doby se píse úmrtní list dopredu? Rodinu zemrelé informali pozde - PROC? Takhle se jedná korektne? Me zde uz nic neprekvapuje. A vubec, proc se tam natácel film o Zelenkovi, pekná reklama opravdu - to prostredí tam totiz velice dobre zapadá - a to je více nez do nebe volající. Ted najednou se vse ví? Pry se jedná o více prípadu? A co proti tomu delal reditel - NIC? Sestra nemela duveru jeho - a co delal proti tomu? Tady se jedná o úplne neco jiného, ti co to mají na svedomí se z toho vyvlíkli a soudit budou nevinnou. Kde to uz zijeme vubec? Zavrít tu jejich MÁRNICI - to není nemocnice !
  • Vážený anonyme j i lékaři se musí řídit slovy Dum spiro spero, neboli dokud dýchám doufám, , je to o jisté naději, nebo se chcete přiklánět k eutanasii, myslím, že je dost přípravků, které tiší bolest, vím o čem mluvím *16*
    • neni a nikdy nebude nejakym zazracnym resenim . Ale zavrhovat ji , nevim. Na tuto otazku nebude nikdy asi odpoved. Nekde je povolena aa jezdi tam cizinci umirat , tak asi tak . Je to v podstate jako , mozna hloupe srovnano , s trestem smrti . Vyresi neco jeho zavedeni ?! Pro i proti maji dost argumentu obe strany. Prostredky tisici bolest , na jakou dobu ? Neco jineho na kratkou dobu , jina vec na mesice , mozna roky .. Spatne na tom je , ze lide kterych se to tyka , uz jsou tak daleko ze jejich rozhodovani sam o sobe neni casto dost srozumitelne , prave z duvodu vlastniho utrpeni .
    • Souhlasím s vámi ale a to je to ale! Když je to nevylečitelné a ten člověk vám trpí před očima a vy mu nemůžete pomoc!!! Taky vím o čem mluvím a člověka napadá opravdu myšlenka ukončit mu trápení ! Vím,že naprostá většina lékařů ctí svůj slib ale v dnešní době je stále víc případů kdy se léčí podle "peněz" kdy i čekací doby na operace jsou takové,že se pacient ani nedožije a nebo pro "vysoký věk co to je vysoký věk" pacient nedostane třeba kardiostimulátor.Je to případ od případu a na dlouhou diskusi.Věřím,že lékaři zůstanou věrni své přísaze !
      Tím jsem taky chtěl říct,že i ta sestra nemusí být hned " vrah" ale třeba nevím.........
      To musí rozhodnou komise a soud .
      • Nemohu v tom souhlasit, znám plno lidí, kteří kardiostimulátor dostali, čeká se spíš na kloubní náhrady,ale dost se na stavu zdravtnictvíí podepsali ministři zdravotnictví, obzvlášt pan Heger
  • A při té příležitosti žádám i zpřísnění trestů pro lékaře, kteří udržují nevyléčitelně nemocné lidi při životě za každou cenu, takže spíš reprezentují mučitele než úlevu...
    • To snad ani není možné, mít takový zcestný názor, pane/paní "j". Lékař je od slova léčit, ne zabíjet. Doufejte, že na takového, po jakém voláte, nenarazíte.
      • Pro pana ,, Ty bláho" aby bylo jasné, základní lidskou vlastností je i soucit. Léčit ano, ale ne za každou cenu a bez perspektivy uzdravení, nebo alespoň zlepšení stavu. To, že zde není a nebude uzákoněna eutanázie není vítězstvím zdravého rozumu, ale lékařské lobby, která potřebuje co nejvíce pacientů jako rukojmí pro obhájení vlastních zájmů. A mimo jiné k tomu zneužívají i přísahu a odpírají lidem rozum a právo rozhodovat sami o sobě. Kdo toto popírá je buď idealista, nebo naprostý trotl. Sorry...
        • ma patrne zakladni nedostatek a sice ze nepochopi ironii . Takovych diskuteru je tady pomerne hodne co maji problemy sami se sebou . A nejen u tohohle clanku. Vlastne je to zde velmi demokraticke . Setkavaji se zde lide , v jiste forme tedy setkavaji , kteri by se jinak nikdy nesetkali. Uroven mysleni je jednim z duvodu proc by se nesetkali. Jedni by o druhe nestali prave z duvodu rozdilneho intelektu.
          • Intelekt a názor. Lidé mohou být na stejné intelektuální úrovni a mít rozdílné názory, nemyslíte? A diskutovat jen s lidmi stejného názoru na všechno, to vlastně skoro ani nejde. Bylo by to jen : ano- ano, ne- ne.
        • Pane j., před nedávnem odešel z tohoto světa můj dobrý známý, výborný člověk. Byl nevyléčitelně nemocný, se všemi průvodními jevy s tímto stavem spojenými. Jako inteligentní člověk to samozřejmě věděl a přesto bylo jeho největším přáním žít i poslední den před koncem. On i jeho rodina doufali a věřili. I takového by měli lékaři odepsat a usmrtit? Každý vnímá svůj život jinak, jinak vzdoruje bolestem a všemu, co je s nemocí spojeno. Uzakoněním eutanázie by se otevřela Pandořina skříňka a obávǎm se, že by docházelo k mnoha nesprávným rozhodnutím ze strany rozhodujících. Něco jiného jsou ústavy (kliniky), kam odcházejí ještě poměrně " zdraví nemocní " s úmyslem a přáním, důstojně a zcela dobrovolně, zemřít.( V zahraničí jsou). S tím problém nemám. Ale v nemocnicích, LDN a pod. zdravotnických zařízeních se má léčit a ne usmrcovat.
          • doufa a veri je naprosto pochopitelne . V tomhle neexistuji zadne lzi , kdyz se tomu dotycnemu neco rika . Jen upravena pravda nebo milosrdne lzi ktere se odpousteji. Kazdy blizky bude asi verit , i kdyz uz neni cemu . Dovolim si maly prikad. Znama osobnost Michael Schumacher. 29/12/13 mel uraz na lyzich , dodnes v komatu . Rodina veri ze se z toho dostane. Verite take ? Rekl by jste jim do oci / te rodine / ze ne ?? Ze v nejlepsim pripade zustane do posledniho vydechnuti tak jak je i pres veskerou peci a snahu kterou vynakladaji ??
          • Můj názor se týká pouze mého života - pokud by bylo možné si sepsat cosi jako přání-závěť kterou by lékaři musili respektovat ve chvíli kdy můj stav bude beznadějný a já nebudu mít vlastní vyjadřovací schopnost bylo by to jednoznačné - ukončit život, asi jsem sobec. Domnívám se, že smrtelně nemocný člověk zde zůstává přes vlastní utrpení ze soucitu s těmi, co ho milují, není to naopak a za to mu patří obdiv a vaše láska. Ale nikdo nemá právo bránit člověku v rozhodnutí s ukončením života v poslední fázi. Stejně tak nikdo nemá právo ho ukončit přes přání pacienta žít. Pokud toto přijali v Německu, Nizozemí atd. tak snad jsme svéprávní i my, nejsme ovčané druhé kategorie, alespoň já se tak necítím. Pouze síla lékařské lobby je na úkor pacientů.
            • euthanasie povolena neni , pohlizi se na ni jako na vrazdu , stejne jako v Cechach. Jinak mate pravdu. O sobe rozhoduji sam , nikdo jiny. Problem je , ze nekdy je uz pozde a neni mozne svoje rozhodnuti vyjadrit. Tim mene snad , nejak se dopravit tam kde by mi pomohli , protoze to zakony te ktere zeme umoznuji. Stejne tak sebevrazda. Uz to ta osoba nezvladne . A tak musi trpet az do konce. Podstatou instituce euthanasie neni rozhodnout o druhem , ale pouze a jen sam o sobe.
            • V mnohém s Vámi tentokrát souhlasím, přesto mě těší, že p. ministr Němeček zatím o uzákonění eutanázie neuvažuje. Morálka a etika u nás totiž v současnosti stůně. Doufejme, že ne nevyléčitelně. Zdravím. *3*
        • A jsme u toho, podepsal by jste se pod rozhodnutí usmrtit blízkého, mělo by být víc hospiců, kde by byli umírající se svými blízkými, nebo nepřeji vám to, kdyby jste byl ve stejné pozici těžce nemocného pacienta, spácháte sebevraždu?,J,e mnoho nemocí, kdy se to zdá hrozné, a vyléčí se, , takže troll budete asi taky lituji ale je to tak, protože eutanazie je zneužitelná..
          • zvanite nesmysly a jste mimo misu . Nejde o zadne podepisovani. Euthanasie je dobrovolne rozhodnuti toho ktereho cloveka co se s nim ma stat. On sam , jako bytost , svepravna bytost , rozhodne o svem osudu , nikdo jiny. Tak co tady cancate zvasty o podepisovani a rozhodovani o nekom blizkem nebo jinem. Evidentne vubec nechapete o cem se tady pise. Mimochodem , zneuzitelne je absolutne vsechno na svete. Tak si prejte jeho konec , jedine reseni.
            • Vážený, nebylo to mimo mísu, vím, že nic takového nejde podepsat, ale byla to otázka na pána coby udělal, kdyby se mu něco podobného stalo, , ale je na každém jak se postaví, ke své nemoci, euthanasie je sice dobrovolné rozhodnutí které si musíte zaplatit v cizí zemi, kam si dojedete, ale u nás neplatí, ale je zneužitelná,Pokud by se zavedla. sebevražda je dobrovolné rozhodnutí jedince, i tak to musí být pro něj těžké, špatně jste pochopil příspěvek, evidentně vy vůbec nechápete o co jde.
            • Vážený, nebylo to mimo mísu, vím, že nic takového nejde podepsat, ale byla to otázka na pána coby udělal, kdyby se mu něco podobného stalo, , ale je na každém jak se postaví, ke své nemoci, euthanasie je sice dobrovolné rozhodnutí, ale je zneužitelná, sebevražda je dobrovolné rozhodnutí jedince, i tak to musí být pro něj těžké, špatně jste pochopil příspěvek, evdentně vy vůbec nechápete o co jde.
          • Ano, spáchám sebevraždu, rozhodně na 110%, vím jak to vypadá v LDN a pod. Vám však přeji dlouhý život se vším co si s tím spojujete, hezký den.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit