Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • *7*
  • je to nehoráznost co zde napáchali odstop spolu. Je neslýchané aby byli jedni podnikatelé zvýhodňováni před ostatními. Chtěli podnikat, tak si na to měli půjčit a pak čekat jestli to vyjde nebo ne. Jako ostatní podnikatelé. Jedněm podnikatelům háže stát klacky pod nohy všemožnými zákazy a omezováním podnikatelské činnosti. A druhým podnikání vybuduje a udělá z nich boháče. A navíc ostatní občany nutí odebírat jejich drahou energii. Opravdu ukázková demokracie. Spíše totalita, ještě horší než za totáče!!! *12* *16* *12* *16* *12* *16*
  • Bude to s úrodnou půdou na třetiny. Překladiště / soláry / smradlavá řepka. A obilí budeme za těžký prachy dovážet!
  • Kdo za to může? 1. Iva Šedivá, někdejší poslankyně za ČSSD,prosazovala úpravu,která již v roce 2005 omezila pravomoci ERU, snížit výrazně cenu energie. Na svou obhajobu říká,že počítala s tím, že zákon jde kdykoliv novelizovat,ale Topolánkova vláda k tomu nikdy nepřikročila. 2.Martin Bursík, výrazně se podílel na přípravě zákona o výrobě elektřiny z obnovitelných zdrojů,který stanovil štědrou vládní podporu. Na svoji obhajobu říká,že ještě v roce 2009 nebylo možné zjistit,jak velký "boom" to bude. 3. Martin Říman,jako ministr průmyslu nepředložil žádné opatření, které by dopředu mohlo zastavit prudký nárůst výroby elektřiny ve slunečních elektrárnách. Na svou obhajobu říká,že "problém byl až v roce 2009 a to jsem již nebyl ministrem". 4. Josef Fiřt. Jeho Energetický regulační úřad, nedokázal v roce 2008 - 9 politiky včas přesvědčit,aby včas zasáhli a změnili zákon. Na svou obhajobu uvádí."Přišel jsem s takovou žádostí před poslance již před dvěma lety,ale oni nereagovali." 5.Mirek Topolánek. Byl předsedou vlády v době,kdy ve Španělsku v roce 2008 úřady přijímaly razantní opatření,která brzdila ohromný růst investorů na budování solárních elektráren. On k této problematice žádné stanovisko nemá. (Zdroj :www:ekonom.ihned.cz - Za solární průšvihy může.)
    • Ekonomicky nejzajímavější je tahle pasáž, protože k největšímu solárnímu boomu došlo v roce 2010, kdy se zvedl instalovaný výkon oproti roku 2009 o celkem 1494,5 MW (z 464,6 MW na 1959,1 MW), tedy 4- NÁSOBNĚ *8* !!! Tady je potřeba hledat osoby a viníky, kteří z toho těží nejvíce, ty které nejvíce dotujeme :
      "O zdržování nemůže být sporu. Ministerstvo průmyslu původně předpokládalo, že novela nabude účinnosti hned od prvního ledna 2010. Problém s takovou rychlostí měla hlavně ODS. Její zákonodárci pozapomněli na dřívější pochybnosti ohledně obnovitelných zdrojů. Místo toho projevili pozoruhodnou starost o to, aby náhlá změna nepoškodila už rozjeté investiční záměry. V prvé řadě plány společnosti ČEZ.
      Zákon přišel až ve chvíli, kdy bylo jasné, že letošnímu ( 2010) uvádění fotovoltaických elektráren do provozu nemůže zabránit."
      *16*
  • Na co přišel, to ukrad, náš občanský demokrat.
    • Ty jsi blb, komunistický ODS! Je třeba systemacky likvidovat ODS, zločineckou organizaci
      KSČ, vypálit spolek spících islamistů v Praze a v Brně 'nejprve a především i s jejich bonzy!
    • Ty jsi blb, komunistický ODS! Je třeba systemacky likvidovat ODS, zločineckou organizaci
      KSČ, vypálit spolek spících islamistů v Praze a v Brně 'nejprve a především i s jejich bonzy!
  • Jinak, je pravda, že gauner Fišer tohle schválil, nicméně vlatníkem většiny je Mirek Topolánků, Gauner největší!
    • No a já jsem si myslel, že pan Top olánek se zabýval jen honěním...... děvčátek na Berlusconiho latifundiích v Toskánsku.
  • Jo jo díky zeleným elektrárnám budeme brzy svítit loučema a žrát trávu.!!!
    • Jestli nějaká bude! Za tohle by měli dřepět v krimu hlavně činovníci ERÚ!
  • Tady je zase komunistických expertů. Jo Čech u piva rozumí všemu.
    Pak je ovšem záhadou proč máme nefungující rozkradený stát. *1* *1* *1*

    Češi rozkradou vše co není zajištěné dynamitem ale halasně odsuzují fakt
    že páni kradou. Kradou i ti dole. Jen méně protože nemají možnosti jako jejich
    páni nahoře. Plivou na sebe a přito si mohou podat ruce jako kolegové.
  • Kdoví proč nemají poslanci už dávno zavedenou hmotnou zodpovědnost za svoji "práci". Možná by se pak chovali jinak.
  • A že jste ještě zapomněli na náklady spojené s likvidací dosloužilých fotovoltaik? Jsem si tím téměř jist.

    Podobně jako u úsporných žárovek nikdo nezveřejnil studii, kolik stojí a jakou má energetickou náročnost jejich výroba a poté i následná likvidace ve srovnání s klasickou žárovkou.
    Lidem dávejme jen ty informace, které pokládáme za "nutné" *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit