Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A jakpak spáchala sebevraždu? Pověsila se na větvi pět metrů nad zemí, utopila se se svázanýma rukama za zády nebo se několikrát střelila do zad? Sebevraždě třináctileté dívky nikdy neuvěřím, jelikož v tomto věku je ještě zachováno přirozené myšlení, tudíž síla přežít je daleko vyšší než u plně "socializovaných" dospělých "slave". Ta spáchala sebevraždu tak, že jí někdo pomohl včetně napsání toho dopisu. *11* *12*
    • "Děti vedou k sebevraždám například problémy v lásce, ve škole nebo doma. Své udělá i módní trend,“ říká psychiatr Jan Cimický. V posledních letech se objevují i takové důvody, jako jsou bulimie, anorexie či drogová závislost.

      Ve statistikách vedou, v počtu dokonaných sebevražd, jednoznačně chlapci. U dívek je častější pokus o sebevraždu, kde k dokončení záměru nedojde. Nejkritičtější je věk dospívání mezi 11 a 19 lety.

      Dokonané sebevraždy u dětí mladších 15 let jsou vzácností, přesto ročně umírá asi 10 nezletilých. Mladí sebevrazi nejčastěji sahají po lécích. Druhá "nejoblíbenější“ metoda je pořezání. Pokud je úmysl sebevraždy dokonán, volí děti skok z výšky nebo oběšení.

      http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/domaci/stale-vic-deti-se-pokousi-o-sebevrazdu-proc-to-delaji.html
  • Hrozná tragédie...
    Co může 13-ti letou holku vést k tak zoufalému činu???
    • ... hloupi rodice..
    • Těžko říct, možná se to nikdy nedovíme, ale napadá mne dlouhodobá šikana, příp. zneužívání.
      Nevím, jestli v jejím věku by mohla být i nešťastná láska :-(
      • Mohl to být z našeho pohledu i nějaký banální problém, který ji však připadal jako neřešitelný. Nejhorší když se člověk nemůže nikomu svěřit se svými těžkostmi. Němci říkají "geteiltes Leid, halbes Leid" (sdělené hoře, poloviční hoře).
  • Škoda mladého života.
    Na druhou stranu všichni každý rok v lednu posloucháme, že sebevražda jako protest proti něčemu je hrdinství a zaslouží si další památníky. Starší si to přeberou, ale u mladých to může být jeden ze střípků, ze kterých se pak složí výsledná reakce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit