Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No ono se není čemu divit a to si myslím, že zejména na vesnici nebo menších městech, kde se většinou ke dřevu dá dostat celkem jednoduše a za rozumnou cenu. Já jsem také nechal vyvložkovat komín a pořídil jsem účinnou krbovou vložku od https://www.krby-bef.cz/cz Vybral jsem si od nich krbovou vložku proto, že při výrobě používají jejich patentovaný materiál carcon, který má mnohem lepší vlastnosti než šamot. Dokáže skvěle akumulovat teplo a nepraská. 

  • milacekpublika

    Vždyť já to říkám celou dobu, že topení dřevem je ekologické, ekonomické a ještě k tomu nejefektivnější. Kotel na dřevo napojíte přes směšovací ventil se servopohonem a vytápíte si dům, máte dostatek teplé vody na terciální okruh (třeba ohřev vody v bazénu nebo doohřev vody z bojleru) a celkově šetříte. Jasně, se dřevem je práce. Ale já vždycky říkám, že se člověk alespoň zahřeje dvakrát. ;-) 

  • Každý, kdo má rozum, si dělá zásobu. My máme obrovnanou celou zahradu, protože těžko říct, jaká bude dál dostupnost dřeva. S rostoucí cenou elektřiny a plynu bude chtít hodně lidí přejít na dřevo. My topíme v akumulačních kamnech, která jsme si objednali z https://www.flamen.cz/product-brands/norsk-kleber/ a doma máme krásné teplo za minimální náklady a práci, protože toho dřeva do kamen nemusíme házet tolik.

  • goyim

    Ať pálí. Však stromy nepotřebujem ne? ;D

  • Proč zoufalí lidé? Rozumní lidé. Tady je vidět, kam vede ekologické šílenství. Návrat ke kořenům. 

  • EU je v ekonomické válce se svým zaoceánským "spojencem", který ji nutí k sankcím proti Rusku a tím i k vlastnímu ekonomickému kolapsu. To už je tak do očí bijící, že to nevidí fakt jen blbec. 

  • " Firma vyrábí špičková kachlová kamna, která stojí v průměru 86 000 švédských korun (193 000 Kč). Kamna dokážou udržet teplo v místnosti po dobu 24 hodin díky své složité konstrukci, jejímž cílem je udržet a rozvádět teplo."


    To je sice hezké, ale pořád funguje základní fyzika, tzn., že nejpodstatnější jsou jsou energetické ztráty budovy nebo místnosti, kterou vytápíte. Čím menší ztráty, tím je potřeba méně energie a tím tedy stačí kamna s nižším výkonem.  Takže podstatnější je zainvestovat do pasivního kvalitního zateplení domu, než si do málo zatepleného domu pořídit kamna za téměř dvěstětisíc.


    Ale jinak. To jsme mu to nadali, že?! (jistě víte komu)



    • Ty sankce byli vytvořeny proto, abychom mi v Evropě zmrzli nebo proto aby Rusko nemohlo prodávat 10% plynu do Evropy? Tak schválně kdo se víc směje.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit