Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Všichni jsme si před zákonem rovni, ale někteří si jsou stále rovnější.

    Tím vůbec nechci tvrdit, že bych Roznera považoval za zločince:

    1. Nevím co přesně Rozner řekl

    2. V Letech byl tábor, kde byli proti své vůli soustřeďování lidé podle jistých hledisek, byl to tedy soustřeďovací čili koncentrační tábor.

    • Skutečně?

      Heinrich Himmler, říšský vůdce SS a šéf německé policie, nařídil 8.prosince 1938 ,,potírat cikánský zlořád z rasového hlediska,“ což vedlo k evidenci a identifikaci cikánů a cikánských míšenců, kteří jsou zde poprvé oficiálně uváděni jako asociální osoby. Do kárných pracovních táborů měly být umístěny: ,,Osoby práce se štítící, které dovršily osmnáctý rok věku a nemohou prokázati, že mají řádným způsobem zajištěnou obživu.“

      Pracovní tábor Lety sloužil původně jako ubytovací tábor pro stavební dělníky. Sestával z padesáti přenosných stavebních buněk vyrobených z tenkých prken, tzn. že byly určeny k bydlení pouze v letních měsících. Prvních dvanáct vězňů dorazilo 17. července 1940. Dohledem nad nově otevřeným táborem byl pověřen Josef Janovský.

      Cílová skupina budoucích letských vězňů pak byla definována takto: ,,Jsou to práce schopní potulní cikáni a jiní tuláci stejným způsobem žijící, řemeslní žebráci a osoby žijící ze žebroty jiných (dětí a pod. ), řemeslní hazardní hráči, notoričtí zahaleči, povaleči a osoby, žijící z nečestných výdělků (prostituce a pod. ) vlastních nebo jiných osob.“

      1. srpna 1942 byl tábor přeměněn na cikánský tábor, od této chvíle do něj byly transportovány celé rodiny.

      • Děkuji za informaci a doplnění mého vyjádření.

        • Věcné a srozumitelné, díky

  • "Miloslav Rozner označil na prosincovém sjezdu strany romský koncentrační tábor v Letech u Písku za "neexistující pseudokoncentrák". 

    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/tabor-v-letech-neexistujici-pseudokoncentrak-rekl-rozner-z-s/r~6d949e1a0a6011e8bacfac1f6b220ee8/

    .

    Chápu to dobře, že ti, kteří chtějí  Resnera obvinit si myslí pravý opak, než Rozner? Tudíž zastávají názor, že v Letech existoval "pseudokoncentrák"?

    Ovšem potom by měla za popírání holokaustu Policie vyšetřovat spíše je, ne? 

    • Tedy u jirky2504 bezvadně zafungovala formální logika. Gratuluji. Je příjemné číst něco od někoho, kdo přemýšlí a nejen chrlí urážky. 

  • Vždyť jsme si TO (sněmovnu) svobodně zvolili. Opět se ukazuje, že pro toto postkomunistické stádo něco jako morálka a čest nic neznamená.

  • Sněmovna opět prokázala, že je to spolek lidí dosazených převážně za ruské peníze, lidí bez morálky, bez vzdělání, se sklonem k fašismu a nebo ještě horšímu komunismu.

    • 1) Dokázal byste vysvětlit, co jsou to sklony k fašismu a proč jsou špatné?

      2) Vy předpokládáte, že jste člověk se vzděláním? Na základě čeho?

      3) Mechanismus dosazení poslanců do sněmovny za ruské peníze byste dokázal popsat, nebo jako obvykle jen hloupě žvaníte?


  • Tentokrát ve Sněmovně zvítězil zdravý rozum.
    • Zdravý bolševický rasistický rozum. Ještě teplý zabalený v toaleťáku.


      • Trestat za nátory? To byste rádi, vy lumpenkavárníci. Ovšem trestat jen ty druhé, samozřejmě. Jděte do pr.....vy novodoví bolševici, co si hrajete na liberální demokraty.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit