Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Sajmon vyskoč, klik a bééé!
  • jsem smutný, před měsícem jsem psal Vladimírovi dopis do Kremlu, už je to doba *13*
    • každé ráno koukám z okna a tanky nikde *13*
  • náhodou jdu kolem a nestačím se divit, simonka dorazila na noční, zase tu bude smrdět celej týden
    • souhlas
  • Kreml tvrdí, že prý se nevměšuje do vnitřních záležitostí jiných zemí, ale skutky ho usvědčují z opaku. V roce 2007 například vyprovokoval násilí v estonském hlavním městě, když tamní úřady přemístily sochu rudoarmějce.
    Své o chování současného ruského režimu ví také Lotyšsko. To v několika případech postavilo před soud komunistické zločince, kteří za II. světové války v rámci údajného boje proti nacismu vraždili civilní lotyšské obyvatelstvo. Můj názor je jasný, válečný zločin, ať se ho dopustili nacisté nebo komunisté musí být potrestán. V těchto případech lotyšské soudy postupovaly správně. Ovšem Rusku nedal nikdo právo, aby zasahovalo do nezávislosti justice v sousední zemi. To hrubé a neomalené vměšování do vnitřních záležitostí jiných zemí. Představme si, že by USA kritizovaly rozsudek českého soudu. To by bylo řevu.

    V roce 2007 rozhodly estonské úřady o přemístění sochy rudoarmějce z centra metropole Tallinnu na vojenský hřbitov. Stalo se tak na základě zákona přijatého tamním demokraticky zvoleným parlamentem o odstranění památníků, které urážejí city obyvatelstva. A jelikož je Rudá armáda vnímána v Pobaltí jako symbol sovětské okupace z roku 1940, jednalo se o pochopitelný krok. Navíc nešlo odstranění pomníku, ale pouze o jeho přemístění, což se dalo od Estonců ocenit jako vstřícný krok.

    Bohužel radikálové z tamní ruské menšiny pod taktovkou Moskvy vyprovokovali v tallinnských ulicích násilnosti, při kterých byli zranění, a lůza ničila soukromý majetek. Estonsko se také stalo terčem masových kybernetických útoků a ruská policie v rozporu s mezinárodním právem nedokázala ochránit estonské velvyslanectví v Moskvě. My to známe z vlastní zkušenosti, když hitlerovské Německo na podzim roku 1938 vyvolalo násilnosti a teror německé menšiny v Sudetech. A putinovské Rusko kopíruje v Pobaltí nacistické vzory, když popouzí své tamní krajany k útokům na místní legitimní vlády.

    A pokud se tady někdo hodlá ohánět Majdanem, tak pouliční výtržnosti v Estonsku se odehrály daleko dříve. Rusofilové by si tedy měli nejdříve zamést před vlastním prahem.
    • Idioten fest, že si nevzpomeneš na pravidelné oslavy fašistických jednotek v pobaltských zemích? Terorizování Rusky mluvícího obyvatelstva a odepírání jejich práv dle OSN. Pisatel toho dlouhého příspěvku se projevil jako velký sprosťák a pěkný exemplář nácka.
      • Ruský komunistický režim zavraždil více nevinných lidí než fašistický ty ulhaný agente stB

        Rusové se v komunistické éře vůči Litevcům Lotyšům a Estoncům dopustili v Pobaltí zločinu genocidy. Jejím důkazem jsou tato čísla. V roce 1940 před začátkem sovětské okupace žilo v Lotyšsku 75% Lotyšů z celkového počtu obyvatel, v roce 1991 při obnovení nezávislosti pak pouhých 52%. V Estonsku žilo v roce 1940 90% Estonců, v roce 1991 pak už jen 65%.

        Nelze se tomu divit, vždyť výsledkem pouhé roční ruské okupace Litvy, Lotyšska a Estonska v letech 1940-41 bylo ruskými komunisty 170 tisíc zavražděných lidí, což v poměru k počtu obyvatel předčí ztráty Československa za nacistické okupace v letech 1939 – 1945.

        Pobalťanům se za ruské nadvlády razantně snížila životní úroveň, obchody dříve plné zboží začaly být prázdné a objevily se pro socialismus typické fronty. I když za nedostatek zboží v Pobaltí mohly i komunistické špičky z jiných míst Sovětského svazu, které zde skupovaly to, co u nich doma kvůli předchozí komunistické devastaci už nebylo k dostání.
      • přééésně

        vivat Zeman
  • V Rusku strmě roste počet sebevražd. Jedním z důvodů je, že kvůli ekonomickým potížím nemocnicím chybí kromě jiných také léky na tišení bolestí při rakovině. A lidé se bojí umírání za krutých bolestí.

    O této smutné kauze informoval web iDNES. Ruská vládní agentura Roskomnadzor se do sebevražedné nákazy obula skutečně rázně. Slovo sebevražda se podle ní nesmí objevovat v titulcích článků, nesmí se o nich psát na titulní straně, a může být zveřejněna pouze zpráva o jedné sebevraždě denně. Připadá to onoho krále z pohádky Pyšná princezna, který, když chtěl udělit uvězněné chůvě milost, tak ji dal pilník.

    Je to něco strašného, tady se neřeší příčiny problému, ale důsledky. Navíc návod cenzurního orgánu neblahou situaci nezmění. „Těch sebevražd je nějak moc soudruzi, tak o nich nebudeme psát,“ přesně tímhle stylem jednali komunisté a nejen ti ruští, ale i čeští. Za neblahé bolševické éry se vědělo, že severní Čechy jsou totálně zdevastovány, ale novináři měli zakázáno o tom psát. Lidé se nesměli dozvědět, že kvůli tamnímu zničenému životnímu prostředí, je tam vyšší výskyt rakoviny, než jinde. Vrchní cenzor soudruh Fojtík k tomu opakovaně říkal. „Ano soudruzi, my o tom problému víme a my se ho snažíme v rámci možnosti řešit. Ale komu a čemu prospějeme, když o tom budeme psát?“ A bylo vymalováno.

    Současný postup, kdy se ruské cenzurní orgány snaží bránit informovaní o sebevraždách je důkazem toho, že v této zemi je svoboda projevu a slova silně omezena, dále je oklešťována, a začíná se to podobat situaci v bývalém Sovětském svazu. Rusko se k tomuto svému neblahému předchůdci začíná totiž pomalu, ale jistě přibližovat.
    • drž se tématu trotle
  • Proč se většina Čechů obává sdělit svůj názor, ať už ve vztahu k migrantům, prezidentovi a Rusku? Proč se vyjadřují povětšinou přes různé ankety a průzkumy, které jsou anonymní? Odpověď je jednoduchá. Obávají se totiž z následného napadání v zaměstnání, ve svém okolí, ve škole, na sociálních sítích, policií a osočování z komunismu, rasismu a xenofobie netolerantními sluníčky a havlisty.

    Takto jsme si tedy demokracii NEPŘEDSTAVOVALI, proto jsme NECINKALI! Každý má PRÁVO vyjádřit svůj názor, byť poměrně kontroverzním způsobem. Pokud se tedy budete snažit tento hlas umlčet, opak bude pravdou. Bude zaznívat mnohem intenzivněji a hlasitěji, pak může přerůst v něco, co si nikdo nepřeje....
    • No je bláhový kdo si myslí, že je u nás nějaká demokracike či spravedlinost. Politický teror je již připravován dle pokynů jednoho velvyslanectví, ve vysílání "veřejnoprávní ČT" a politickým vyhrožováním občanům, kteří mají jiné názory a jejich ekonomickou likvidací. Oboje cestou přílepků k různým pokřiveným zákonům.
  • Černé špíny, které táhnou Evropou znásilnuji a vraždí, to je v pořádku, ale za pravdu se znovu zavírá, to je hnus
    • Zvykej si, bude tvrději.
  • Za pravdu se znovu zavírá, horší než za komunismu
  • Dopustil se nehoršího zlůločinu v pseudo-demokracii - ŘÍKÁ PRAVU
  • kolik toho seberou zejtra jsem zvědav?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit