Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chválím.
  • Vyhošťovat a zavírat lidi za to že chtějí pracovat ??? není to trochu kontraproduktivní ???
  • Včera se nějaký pracovník, nebo mluvčí vyjadřoval v tom smyslu, že je vše v pořádku a Policie si počínala "brutálně" a nezákonně. Tak, kde je pravda? Vypadá to, že pravda je jaksi na úbytě.
  • Agenturní zaměstnanci?

    Mno já bych si to představoval jednoduše:
    Zodpovědnost za pracovníky musí nést Rohlík, blbosti o agenturních zaměstnancích ať si nechají, pracovali v jejich skladech dle jejich instrukcí (žádný OSVČ/řemeslník/dodavatelský způsob), nebo budou obviněni z obchodu s lidmi aka bílým masem (člověk není "pracovní jednotka" ale osoba)... dál bych to vyšetřoval jako nelegální zaměstnávání lidi bez pracovního povolení a navíc by se prošetřovalo, zda opravdu nejde o pokus o obchod s bílým masem (důvodné podezření díky oficiálnímu stanovisku firmy).
    Hranice trestu za porušování zákonů o neoprávněném zaměstnávání lidí v takto rozsáhlé míře by neměla být v řádu konkrétních peněz, ale v řádu procent z obratu... řeknemě 1% až 15% z ročního obratu v případě opakovaného násobek... druhá možnost je pokuta ve výši počet nelegálů krát roční průměrná mzda v ČR.
    Pokud chce Rohlík zaměstanávat zaměstnance aniž by si je sám prověřoval, tak ať si to s "agenturou" ošetří smluvně sám... je to jejich obchodní problém, kdo nakonec ponese náklady na pokutu...
    Dále jelikož očividně je nyní netrápí kdo jim bude pracovat ve skladu doručování potravin, což je alarmující, poslal bych na ně i higienu, zda mají všichni patřičné zdravotní prohlídky.
    Jestli to takto nefunguje, tak ať se změní příslušné zákony.
    =====konec pohádky=======================
    Tak a teď si představte, že by takhle efektivně fungoval stát :)
    • Ještě je tu další možnost... pokud státní moc není dostatečně silná prosadit nějaký zákon tak ať se ten zákon zruší.

      Fakt mi hejbe žlučí, pokud je zákon na každou blbost ale fakticky se nemusí dodržovat... když ho nelze prosadit ať se zruší, když ho lze prosadit ať se prosazuje.

      Hejbe mi to žlučí, protože je za tím krutá vypočitavost... totiž když 98% lidí zákon dodržuje a jen 2% na něj dlabou je dle "globálního pohledu" vše "v pořádku" a není třeba vyvíjet aktivitu na potlačení tak malého procenat porušování (vyjímku tvoří trestné činy, které v případě nevyšetřování by způsobili pokles nedůvěry v bezpečnost, jako vraždy apod.).
  • To se to podniká s UKáčkama za minimální mzdu oproti supermarketům. To se nedivím, že se to řetězcům nelíbí. Asi to nabonzovali!!!
  • Tak hlavně, že to mají dobře ošéfované - "to nejsou naši zaměstnanci, ale agenturní..."

    Je třeba dusit je usilovně.
    Primitivní vychc@nost nutno potlačovat za každou cenu.
  • A rohlíkyýýýýýýýýý, nebudou! Stejně nejsou zdravý. *2* *2* *14* *14* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit