Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Teď si Itálie zaplatí část svého státního dluhu. Nebo že by si to na sebe převedl sám Berlusconi? *3*
  • Ptám se,kdy policie zmrazí konečně majetky zlodějům od roku 1989?
  • Římské impérium se zhroutilo, protože Římané vyčerpali lidskou sílu a zdroje v občanských válkách o moc mezi sebou. Britské impérium padlo, protože se Britové vyčerpali boji s Němci ve dvou světových válkách.

    Ve své knize Vláda impérií (2010) Timothy H. Parson nahrazuje mýtus o civilizujícím impériu pravdou o kořistícím impériu. Popisuje úspěchy Římanů, Umaijádova Kalífátu, Španělů v Peru, Napoleona v Itálii a Britů v Indii a Keni při těžbě zdrojů. Za nižší náklady než správu Keni, Britové povzbuzovali kmenový patriotismus a vynalézali kmenové zvyky, které pracovaly v britský prospěch.

    Parson nezkoumá americké impérium, ale v jeho předmluvě ke knize projevuje pochybnosti, zda je americké impérium skutečným impériem, jelikož Američané z toho netěží žádný prospěch. Po osmi letech války a pokusech o okupaci Iráku, všechno, co z tohoto úsilí Washington má, je několik bilionů dolarů dodatečného dluhu, ale žádná irácká ropa. Po deseti letech a bilionu dolarů zápasu s Talibánem v Afghánistánu, nemá Washington nic, co by ukázal, snad kromě určité části obchodu s drogami, jehož lze využít k financování skrytých operací CIA.

    Americké války jsou nesmírně drahé. Bush a Obama zdvojnásobili národní dluh a americký lid z toho nemá vůbec žádný prospěch. Žádné bohatství, žádný chléb a hry neplynou z washingtonských válek k Američanům. Tak k čemu to všechno je?

    Odpovědí je, že washingtonské impérium těží zdroje z amerického lidu ve prospěch několika málo mocných zájmových skupin, které vládnou Americe. Vojensko-průmyslový komplex, Wall Street, agro-business a izraelská lobby využívají vládu, aby těžily zdroje z Američanů, aby sloužili jejich ziskům a moci. Ústava USA byla zavlečena do zájmů bezpečnostního státu a americké příjmy byly přesměrovány do kapes 1 procenta. To je způsob, jímž americké impérium funguje. *12*
    • Kde jsi to opsal? *3*
  • už jste hop nechali bandě sadistických primitivů napospas a ti ho umučili ve jménu civilizace a dobra, vzpomínáte? takže je to teď už jen zlodějina a opravdu humorná od Itálie, kde ve vládě i imo ni vládnou zloději po staletí
  • Za to, že Kaddáfí natáh brka, může hlavně zmetek Šarkozy a Talijáni, který už neměli prachy, aby mu platili za naftu. A teď se mu chystaj sebrat i zbytek. Jevropejská Hunije je eště větší spolek mafiánů, než se čekalo.
  • Dluží nám za tanky, zaplatí to komunisti aby důchodci měli lepší důchod ?
  • obyčejná zlodějna.
  • Policie zmrazila majetek diktátora Kaddáfího v hodnotě 27 miliard korun a teď západní agresoři je rozkradou.Však ono se to nějak zdůvodní,jako že je z těchto peněz třeba zaplatit náklady na letové hodiny bojových letadel a na spotřebu humanitárních bomb.
  • Kaddafi moc dobře věděl, že obchodovat s jejich naftou za vynucené dolary a eura není pro jeho zemi dobrý kšeft, protože to jsou z velké části nestabilní, kolísající a dotiskované peníze. Proto chtěl vlastní "africkou měnu" podloženou v hodnotě zlata či jiných stabilních forem. Rozhodně neokrádal svoji zemi, tak jako naši páni, jinak by nebylo možné, že by se tam lidi měli dobře tak jak měli. Poměrně hodně si nechal to je pravda, ale taky se daleko více se svým lidem dělil ! Tohle ani naši páni nemohou potřebovat...tak proto..Jejich země v žádném případě nebyla "demokraticky" zadlužená a rozkradená, tak jak naše. Bohužel teď už je !
  • Naši politici výši majetku Kaddáfího dosáhnou zřejmě již příští rok. Kdy bude tento majetek zmrazen ptám se já. Poplatníci si prý prožírají budoucnost, ale plné bachory má 10 000 vyvolených, tak jak je to skutečně, ptám se opět já.
    • Chytrý ví, hlupák se ptá...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit