Přejít na výpis diskuzí

Polské jako české: V označení masa má 'guláš' více restaurací

7.2.2019 16:37
9 příspěvků

Chyby, kdy bylo polské maso označováno za české, objevili veterináři ve více restauracích. V tiskové zprávě to dnes uvedlo ministerstvo zemědělství. Nadále podle úřadu pokračují zesílené kontroly Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v obchodech a restauracích.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dzixy
    Někdo polské maso musel překřtít na české. Nedomnívám se, že by měl být problém zjistit kdo to udělal. A toho potom zavřít a krmit jej polským hovězím, polskou zeleninou i ovocím.
    • To je výdobytek EU - doveze se polské maso, kus se ukrojí, zabalí v Písnici (náhodný místní název) do německého igelitu a označí jako České maso. Poté se odveze do Maďarska, kde vznikne Magyar perkelt, nebo jiná imitace.

      Tolik theorie. Příklad praktického použití: nedávno proběhlo tiskem, že každoročně se ze Schwarzwaldu vyveze echt Schwarzwaldské šunky z asi desetileté produkce tamějších prasat.

      • A odkud si myslíte že je Vodňanské kuře , taky se vozí i z Polska . Produkuje se tam kde se to vyplatí , to je normální ekonomika nakonec u nás vyrábíme taky cizí auta a i jiné věci.
        • Netuším, proč jste svůj příspěvek umístil právě pod ten můj, ale budiž.

          Vodňanská kuřata jsou odtud, odkud se dovezou, Brazílií počínaje.

          Produkuje se tam, kde se to vyplatí. Problém je, že v onom vyplacení má svůj podíl například nedodržování norem - v Polsku se poražená kuřata nechladí vzduchem, ale vodou, v Brazílii se při výkrmu používají růstové hormony - i vysloveně kriminální jednání, jako je porážka nemocných zvířat s následným vystavením platného certifikátu.

          Není to jen v zemědělství a potravinářství, takové případy byly zjištěny i v dodávkách polských stavebních materiálů (trubky) nabo výrobků (okna).


      • Wolfcastle

        a to je to vcelé EU se vším thle byl rozhovor z kamioňákem kterej přes celou evropu vozí sem tam ocel protože ve švícarsku delají echt kvalitní ocel tak to tam vozí z polska, rumunska, maďarska oni to označí svým logem a jede zase zpět....

        • To je dnes všude na světě a dnes se to už  těmi logy označuje přímo tam kde se to vyrobí , u nás se to dělá taky s tím nic nenaděláte , normální zákazník dnes nemá žádnou šanci zjistit kde bylo to co si kupuje vyrobeno , tak to prostě je a pokud chcete třeba  potravinu s jasným původem tak tu koupíte jen u farmáře který ji přímo vyprodukoval jinde těžko.
  • KIMCID

    300kg :D

  • josef.chmela

    Je úplně jedno jestli je to hovězí z Polska nebo z ČR. Stejně z něho udělají, ti pražští zloději a podvodníci, speciální argentinské hovězí za 800,-Kč za kilo.

    • Tohle  celé  je jeden velký  nesmysl ze staré krávy nikdo steak  nikdy neudělá , zaprvé by to nikdo neukous a za druhé v Praze je taková konkurence mezi restauracemi že by se žádný kuchař takhle totálně nikdy  nenechal neodepsat. Takové pochybné maso spíš skončilo někde v nějakých salámečcích kde všechno schová koření a chemie.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit