Poslanci odkývali vyšší rychlost na dálnicích, tučnější pokuty a jiný bodový systém
-
Jako by nebylo třeba řešit něco důležitějšího - nemáme dálniční připojení s Polskem ani Rakouskem. Ploužíme se po obyčejných silnicích. A nějaké to zpřísňování je česká mánie, hlavně ministrů dopravy. Jakoby nebyl přestupek omezování plynulosti dopravy, kdy řidiči, kteří jet normálně jsou pomalým řidičem provokováni k předjíždění - mnoho řidičů na 50 má ručičku tachometru na 50 a ani neví, že jede cca 45 (plus je tak ještě tolerance ze zákona: 3 km/hod. navíc); jsou to tedy šmoulové. Pokuty zneužívají obce s radary, kdy jdou až na doraz, co jim zákon umožňuje. Policisté státní byli schopni zohlednit vyšší rychlost třeba u převozu někoho do nemocnice, zohlednili osobu řidiče, okolnosti, jestli třeba řidič nejel z kopce. Radar měli třeba nastaven na zastavení řidiče až když překročil rychlost o 10 km/hod. Podle mě se dá rychlost snížit a nebuzerovat řidiče, tímto způsobem: Uprostřed vozovky zřizovat ostrůvky, které donutí rychlost snížit. No... tak snad až budeme mít civilizovanou vládu.
-
-
Značka omezení rychlosti nařizuje jet max. touto rychlostí, neukládá, že by se mělo jet 45, 40 nebo 60. Na druhé straně je tu paragraf o neoddůvodnitelné pomalé jízdě a zdržování provozu.
A už několikrát se mi vyplatilo jet v obci pouze 50, zabránil jsem tak střetu s chodcem.
-
-
Nechápu relevantnost vaší první věty. A také té poslední. Ale přeji slunce v duši.
-
-
-
To zase přibyde magorů na dálnicích co umí jezdit pouze dvoustovkou a ostatní je nezajímá.
-
-
To máte naprostou pravdu ! Lidi neumějí jezdit a ještě dají místy na dálnici 150 km/h !!! Bodový systém je také lahůdka ! Přitom by stačilo aby policie byla na silnicích vidět a nepotřebují bodový systém !!! Rozesmála mě ta pokuta 25 tisíc za alkohol ve správním řízení ! Ročně tyhle lidi pozabíjejí nevinné a oni jim dají flastr 25 tisíc korun ! Dal bych rovnou 150 tisíc, sebrat nadobro papíry i auto !!!
-
-
... !!!
-
Souhlas
-
-