Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • no a co to vlastně v tom parlamentu řeší?? Restituce byly,nebo nebyly zdaněné?Pokud byly,tak mají zdanit i tuto restituci a pokud ne tak je danit nemají.

    Pohledy jsou dva-národní: zdaníme jim restituce a za peníze uděláme něco užitečného-to mi jako Čechovi vyhovuje a nebo pohled církevní: Dostaneme co nám neměli brát a budeme se o to starat-a to mi vyhovuje jako věřícímu.

    Takže problém vznikne jen,je-li tam někdo třetí-chtivý poslanec .Takový parazit může získat peníze od církve,když hlasuje proti zdanění,nebo se přiživí až bude ta daň.A parlament je vlastně terárium těchto parazitů.Kde se objeví poslanec,tam by si měl každý dát pozor na peněženku a rychle odtud odejít.


  • Pan Ferri. Nic neumí, nic nedokázal, vyjadřuje se k věcem o kterých nic neví ( historicky). Nasazený buřič Topkou, který má přitáhnout davy- Tak ho napadlo , že by bylo dobré se trochu ukázat, Malá provokace řečmi, několik selfí a hned jsou toho exota plné zprávy. Teď zase nebude muset několik měsíců  nic dělat, tak jak se to naučil ve sněmovně. Jeho nedotknutelnost , kterou nám všem demonstruje s podtextem rasismu (ikdyž jeho kamaráci popírají tento skutek)  padla na úrodnou půdu všech přicrndálků. Kalousek, celá ČT, Fiala a spol.,   z toho udělali bombastickou událost. Ten člověk se ani nezamyslí nad tím proč ho chtěl někdo napadnou. Jen se přihlouple culí do telefonu a dělá si , že všech srandu jak Mu to žerou. Jsem opravdu nadšen , že tento člověk hají mé zájmy v zákonodárném sboru.Když má pracovat , tak se omluví a jede si na vílet, Pak se zamotá do žduchanice, kousne se do rtu a sluníčka se můžou zbláznit jaK se u nás rasisticky jedná. Je to opradvu KATASTROFA.

  • Církev nakradla na lidech, tak vratit zase lidem

  • On člověk nemusí ani tak rozumět politice, jako musí rozumět lidem.
    Mnohým chybí zdravý selský rozum, rozhled, takt a cit pro dobro.


    A proto já se podivuju nad velkým exhibicionismem některých "politiků", kterým nestačí jeviště ve Sněmovně, ale musí se předvádět coby "chytří" lepšolidé. 

    Kalouskové už ukázali co dovedou a tím zcela ztratili důvěru občanů.

  • Jo milí pámbičkáři. Můžete mlátit hubou kolik chcete.Je nová doba. Vyfičel Kalousek s Topolánkem a ono není vůle vám vyhlášeným křivákům něco vracet ,dávat, restituovat.Tehdy to svinstvo prošlo jen souhrou náhod, nejasností  a zejména křiváků v řadách ODS a lidovců.

  • Chápu, že Ferry se v problematice církevních restitucí ještě neorientuje. Jeho předci zde v minulosti asi nepobývali, tudíž, jak vidno zříti, nezná všechny detaily dějin od r. 1620 a dále.

    Raději měli demokraté, pokud je tak mohu nazvat, vyšetřit, dohledat a potrestat ty komunisty, kteří v dobách minulých kradli plnými hrstmi, stavěli sobě paláce, měli na míru připraveny pozice pro privatizace a obsazování klíčových míst v politice, průmyslu a nesmíme zapomínat také na jejích milované dětičky v různých institucích, sdělovacích prostředcích...

  • Spíš bych rád věděl jak je možné, že představitelé organisace podle zákona zločinné a opovrženíhodné se rozvalují za naše peníze v parlamentu a vymýšlejí zase jak jiné okrást.

  • Ti, co po roce 1948 okradli živnostníky a zemědělce a v roce 1953 měnovou reformou celý národ tady mluví o zdanění církevních restitucí? Kam jsme se to za těch 29 let dostali !

    • No je to síla , ještě že se toho moji staříčci nedožili to by asi zírali.
  • Ústavní soud ale stejně jakýkoli zdaňovací zákon, pokud bude přijat, velmi brzy zruší - jako opakovaně předtím. 

    Musí to udělat - jde do nebe volající nezákonnost!

    Nejvíce totiž poškodí ono - bolševiky propagované - "zdanění" (čti "státem posvěcená krádež") právě menší církve, které nikdy žádný majetek v podstatě neměly!

  • Jaké to bláboly v době, kdy zlodějská KSČM chce vybírat "daň" ze - církvím, jediným právoplatným majitelům - navráceného majetku!

    Od roku 1948 (v některých případech i od roku 1918) do roku 1989 tento stát zneužíval majetek, který církve získaly většinou z darů panovníků, šlechty - ale i prostých poddaných. A církvím z užívání tohoto ukradeného majetku bylo dáváno zlomek toho, co dáváno být mělo!

    Zapomíná se už zcela, že když někdo vstupoval do duchovenského stavu, tak jeho rodina dávala církvi DESÁTÝ DÍL Z JEHO DĚDICKÉHO PODÍLU (odtuď slovo "desátek") - ať to byl pán, nebo kmán. To byl hlavní zdroj majetku církví, ze kterého živila celý duchovenský stav (často jediný zdroj inteligence na venkově), ze kterého stavěla a provozovala školy, nemocnice a ústavy pro postižené - ať tělesně, či duševně. 

    A na venkovských školách učil v obecní škole právě farář - triviální vzdělání (čtení, psaní a počty) bylo hlavní motto růstu vzdělanosti po reformách Marie Theresie!  

    Je ostudou tohoto státu, že teprve po roce 1989 začala obnova kostelů a chrámů, obnova jejich vybavení, za bolševika zanedbaná! Je to stejné, jako s vracením majetku - dílen, továren a polí s hospodářskými budovami, těm, kterým je bolševický režim ve stejném období ukradl! 

    A propagandistické klišé o propojení nacismu a katolické církve je tak rozšířené, že pochybovat o něm znamená platit v leckteré společnosti buď za nevzdělaného primitiva nebo za „fanatika“. Mnoha lidem střední a mladé generace je „jasné“, že Církev podporovala Hitlera, papež Pius XII. mlčel k jeho zločinům a biskupové žehnali zbraním wehrmachtu. Nelze se divit, vím o případech, že tyto nesmysly dodnes učí mnozí kantoři na školách.

    Více než 7 tisíc kněží a řeholníků prošlo nacistickými koncentráky, další tisíce byly potrestány administrativně, téměř 3 tisíce položily svůj život na popravištích, v táborech nebo při vyčišťovacích operacích SS.

    Německý nacismus byl svým ideovým zaměřením stejně protikřesťanský jako komunismus. Důkazem je nejen Hitlerův „Mein Kampf“,  ale zejména ale Rosenbergův „Mýtus 20. století“...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit