Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A taky jsem viděla dokument z Berlína, kde celou zimu funguje sociální služba i takovým zvláštním způsobem, že má malý mikrobus, který vyjíždí vždy večer, vyhledává a sváží bezdomovce do svých útulků, nebo ubytoven. Pokud některý nechce, což se také stává, mají pro něj/ ni v zásobě termosky s teplým čajem a vždy nějakou večeři. Také deky. Tomu říkám aktivní pomoc v nouzi. Člověk člověku člověkem. Líbilo se mi to.
  • Ještě je mohli nechat alespoň do konce února. Proč ten spěch? Mně je někdy zima i doma a co teprve těm chudákům ! Vždyť v našich končinách pořád platí - březen, za kamna vlezem. To na magistrátu neznají?
  • To ale buzeranty z magistrátu nezajímá. *16*
  • vyplatilo se to většině..tobě možná ne , když umíš jen pind..at
  • Ono se zase tolik neoteplilo, takze bude opet plna Masarycka a Hlavak. *11*
  • Teď si představte, kdyby začala válka. Kam si lidé ukryjí? Když nemohou najít ani pár míst pro bezdomovce. Hanba kapitalistům a buržoazií ! Je třeba této pakáže se co nejrychleji zbavit a předat moc skutečně lidu ! Tahle vládnoucí pakáž nemá s humanitou vůbec nic společného. Je jen smečka krvelačných hyen.
  • Celou tu vládní pakáž bych vyhnal na ulici a rozdal bych jim oranžové vesty jako označení co nosili vězni v koncentráku, aby je každý poznal a mohl si do nich každý kopnout a plivnout. A poslal bych je na nucené práce na uklízení chodníků, jako to dělají nezaměstnaným.
  • Tak už ze stanů je vyhánějí. Nejprve ke svojí politikou připravý o byty, na které jako každý občan má právo teď je vyženou zase rovnou na ulici. Jako by nestačilo, kolik jich umrzlo. Že se oteplilo, neznamená, že nemohou prohcladnout a zemřít. Co cikánům, kteří prodali svoje byty a odešli do Anglie nebo Kanady dostali po návratu ubytování ve stanech. Ne. Dostali zase nové byty, za které stejně neplatí nájem a naopak je ničí. Tyhle bezdomovci by si jich vážili mnohem lépe. A je ostuda, že třeba bývalé sklady LM a Civilní obrany neotevřou pro bezdomovce a nedají jim alespoň KDčka nebo lůžka. To tam raději nechají zplesnivět. Ale stejně to určitě prodali a rotkradli sami pro sebe. I ty věci jak jsem uvedl by pomohli lidem v nouzi.
  • No, hlavně když mají perohryzové magistrátu v kancelářích teplíčko. Byl by vrchol všeho pichnout je do stanů *16*
  • Myslím, že tohle si dovedlo v roce 89 představit jen pár tisícovek pražáků, co dělali na Václaváku převrat. Těm se samozřejmě vyplatil. Těch zbývajících pár set tisíc tak daleko nedohlédlo a mnozí jsou možná rozčarováni. Měl by to dnes v těch stanech vidět a zažít ten pan Miller, kovák z ČKD, pozdější i ministr. Asi by se smíchy potrhal, jak to pěkně v Kolbence sehrál. Snad se mu to vyplatilo, je třeba mu to přát.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit