Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Spotřeba elektřiny je v našem domě opravdu velká a proto jsem se rozhodnul jít do fotovoltaické elektrárny na střechu. Myslel jsem si, že to bude hodně drahé, ale díky využití dotace nás celá elektrárna stála jen necelých 200 tisíc. Našel jsem si na to firmu https://fotovoltaikabenekovesco.cz/ ,která nám to vlastně celé udělala na klíč a hlavně rychle včetně kompletního servisu kolem. 


  • Přemýšlíme
    o fotovoltaické elektrárně, jaké s ní máte zkušenosti? Doporučíte mi ji na
    dům? 



    • určitě jo, tedy u nás to vlastně proběhlo vše strašně hladce. Našel jsem si
      firmu v srpnu 22 a do měsíce jsem ji měl na střeše. Pak jsem už jen počkal na
      napojení do distribuční sítě a od listopadu už vyrábíme. Šetříme a člověk z
      toho má taky i dobrý pocit. 


      • Do
        měsíce? To byla rychlovka, jak to máte velké na střeše?


        • Máme
          ji dělanou vlastně od firmy https://columbusenergy.cz/ Oni si to vlastně celé
          navrhnou. Kontaktoval jsem je a za dva dny vlastně přijel technik, který si
          to poměřil a navrhnul potřebnou velikost. Dostal jsem cenovou nabídku, kterou
          jsem přijal a od podepsání smlouvy jsem ji měl do měsíce. Oni tam vlastně
          garantují napojení do 30 dnů. 

  • Pan (paní) Pospíšil s klidem nevědomého dítěte rozpoutá klidně i pražský jaderný konflikt, aby obhájil své korýtko v Bruselu.

    K jeho cti (pokud jaká je) budiž řečeno, že není zdaleka jediný z této společnosti eurovyžírků. 

  • KIMCID
  • Celé "pražské angažmá" sloužilo a slouží (teď jen nevím, jestli správně napsat panu nebo paní) Pospíšilovi k tomu, aby na sebe přitáhl pozornost před volbami do Europarlamentu. To je přeci naprosto jasné.

    Prebendy tomuto politickému turistovi a vyžírkovi jsou velkým lákadlem. Pokud se ale především v Praze najde dost osob, které mu hlásek dají - tak se bude další roky z Bruselu dál blahobytně usmívat.

  • mun.go

    To je pražská záležitost a netřeba s tím zatěžovat zbytek republiky.

    Praha není pupek světa.

    • Staci bezny prujezd jakymkoliv mestem, nebo jeste lepe vesnici. Nejen v Cechach. Procento evidentne prazdnych, opustenych a chatrajicich domu a tim padem o to vice bytu je doslova silene. A nejedna se vubec o nejake prastare ratejny treba se zachodem na hnoji , bez zavedene vody a podobne. Celkem moderni nemovitosti. A poznat ze do nich nikdo treba roky nevstoupil neni vubec tezke. Takze hloupe kecy o vyjimecnosti Prahy jsou zcela zcestne. Jen to prave o Praze rekl nahlas. Ovsem v dosti podivne souvislosti. 

      • Pokud něčí nemovitost chátrá, je to jeho věc, dokud není ono chátrání nutno řešit podle stavebního zákona.

        Pokud má někdo nemovitost, je jeho věc, zda a jak často do ní vstupuje, pokud to není v kolizi s jinými zákony (namátkou revize komína, kotle, OPZ, elektrických instalací).

        Je pravda, že v obcích mimo Prahu je takových nemovistostí velmi málo a u většiny z nich lze najít léta vyvěšenou nabídku k prodeji. Namátkou: dům s prodejnou na náměstí v Horní Cerekvi, nebo chcete-li opravdu malou vesnici, tak rodinný dům se zahradou v Krásonicích - cestou na techno do Meziříčka si to může každý zájemce prohlédnout (ne, Skalákova ruina na prodej není, i když tak vypadá).

      • mun.go

        Nesouhlasím. Na Moravě tomu tak není.

        Praha je skutečně v mnoha ohledech vyjímečná.

  • TOP 09 a Piráti jsou potenciálně totalitní partaje bažící po prosazování diktátu tak, aby je jimi budovaná diktatura vynášela do stále vyšších společenských pater a oni se mohli vznášet a vychutnávat si svoji lehkost bytí, přičemž pod nimi se hromadí morální špína, bezohlednost, absence empatie a lidské utrpení. Sledování elektroměru je zlověstná ouvertura, v níž každé nové nařízení či zákaz má v sobě potenciál generovat v exponenciální křivce vějíř dalších nových zákazů a příkazů tak, aby byla především ukojena libovůle předáků uvedených partají. Piráti, topáci, gazdíkovci a lidovci jsou především charakterističtí tím, že jsou nevolitelní, že slouží jako odstrašující příklad v politice. Nestojím o inovovanou totalitu v podání spiklenců z TOP 09 a Pirátů.
  • Wolfcastle

    Přesně nařizovat zákonem/daní zaplnění bytů je HOVADINA dycky to půjde nějak obejít a jestli piráti nebo kterýkoliv jiný politik chce aby ty byty prázdné nebyly tak jednoduše ať zahájí masovou výstavbu nových bytů zjednoduší stavení zákony aby nebylo potřeba milion razítek od desítek organizací a začlo se víc stavět větší nabídka bude se rovnat rapidní snížení ceny a lidi se těch prázdných bytů (za které i tak MUSÍ PLATIT HROMADU POPLATKŮ) ještě rádi budou zbavovat dřív než jejich cena klesne víc a víc.... Dále taky ať zjednoduší pronajímání bytů a zvíší práva MAJITELŮ aby se nemusely bát pronajmout byt někomu koho pak horko težko z bytu budou dostávat a ještě za něj platit do fondu oprav....TO JE TEN PRAVÝ DŮVOD proč lidi svoje byty radši nechaj prázdný přilišná birokracie s případným pronájmeme a nulová šance domoci se svého majetku pokud se z podnájemníka vyklube neplatič!!!

  • Kolik je v Praze , a nejen v Praze , prazdnych domu ? Hodne , opravdu hodne az vic nez hodne. K tomu nepotrebuji takovou hloupost jako elektromer , abych tohle lehce zjistil. pokud tedy budu o tuhle informaci zajem. 

    Mozna nastane situace jako v Monacu. Tam musi take lide tam zijici po urcitou dobu v roce bydlet . Aby nemuseli jinde platit dane . Tamni ourad to kontroluje presne takhle , Odber vody , elektriny a ceho jeste. Snadna pomoc . Majitel si najme manuala , ten za baksis byt ( dum ) , pravidelne navstevuje a pousti tyhle veci panubohu do oken . Vse v poradku , spotreba je , bydli zde ... A jako bonus , muze jeste pysny a radny obyvatel statecku bez dani , obcas zaperlit na tema setreni energii , ekologii atd a dalsi oblibene cancy. 

    Mam dojem , i kdyz to zni opravdu zrudne , ze ze nedlouhou dobu bude ex kolibrik Bem oslavovan jako opravdu ve sve dobe vynikajici primator. Nakonec , pri srovnani s timhle Gottwaldovskym hribem satanem.... A nejen jim , co ted tuhle funkci dedi je vic nez strasne a porad strasnejsi.. 

    Jeden hude na neco tak leda , druha neumi ani cesky .. Skoda ingoustu .. 

    • stačí se rozhlédnout na IP PAVLOVA. 

      celé bloky prázdných domů které skoupil kdoví kdo za jakým učelem.

      DESETISÍCE bytů na všech sídlištích kde nikdo nikdy nesvítí protože to je roky koupený a prázdný

      • Pokud si někdo koupí nemovitost, je jeho a může s ní nakládat podle svých potřeb. 

        Pokud někdo vlastní nemovitost, má právo žádat po nájemci, aby ji užíval podle smluvních podmínek.

        Někteří diskutující si možná pamatují nedávno platné zákony, podle kterých mohl uliční výbor usoudit, že nemovitost nemůžete dostatečně využívat a promptně vám dodal nájemníka.

  • Jak se kolem něčeho točí sympatická tvář předčasně otylého dítěte a politického žongléra, vždycky to nějak nevoní. Čím to asi bude?

    Lidem chybí bydlení, ale to jsou lidi jiné kategorie, než ti, kterým dlouho prázdné byty patří.

    První jsou většinou Češi a druzí většinou cizinci. Stačí se podívat do centra Prahy. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit