Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ukázkou zrůdného eurohujerství je situace v Katalánsku. Vyhráli ti, co chtějí být závislí pouze na sobě, své práci, rodinách a přátelích. Evropa jim říká "separatisté". Hanlivé to není, ale hanlivé je to, že Španělsko, jako jeden z pilířů západní civilizace a demokracie vyhrožuje svým vlastním občanům dokonce vojenským řešením a nechce jim uznat právo na sebeurčení. A přitom my Češi a Slováci, i když podle západu východní "stepní" země, můžeme být příkladem kulturního chování při rozchodu dvou národů. Dalším příkladem evropské demokracie jsou schválnosti EU vůči Anglii při jejích "brexitu". Anglie chce pryč a tak jim to kulturní západ pěkně "osladí". Tak to milí "eurohujeři" nemám zájem o takovou demokracii, kde jeden druhému je "nepřítel". Demokracie, kde se neuznávají práva menšin je zrůdná teď, i do budoucna. Podobný stav zde již byl, když 1,5 mil komunistů "řídilo" 15 mil. občanů
  • Dnes se na ČT24 objevila zpráva o výročí t.zv.masakru v Pekingu.
    On to měl být takový Majdan v Číně , ale komunisti v Číně se nebáli a po těch letech je vidět, že měli pravdu, i když já sám násilí neschvaluji , tak ale tady je to velmi sporné! Kdyby nechali proběhnout "Majdan" , tak už je dnes po Číně!!
    Čína je dnes ekonomicky nejúspěšnější stát na světě ,řízený "osvícenou" komunistickou stranou a právě z toho se mohou na západě pominout!! USA každý rok hlouběji padá do sraček nesplatitelných dluhů a Čína prosperuje jako málokdo! Kdo by to tehdy v roce 1989 vůbec tušil,kam se Čína dostane! Dnes je Čína prakticky světovou jedničkou, protože USA se drží nad vodou pouze "tištěním" nekryté měny, ale nikoliv skutečným ekonomickým výkonem! USA žijí na dluh, ale jak dlouho jim to vydrží?
  • Ono brát na vlastní občany obušky a gumové projektily se nevyplácí.
  • Tak vážení.každy stat a region má nárok být samostatný.Nepotřebuje nikoho,kdo by nehorázně poroučel a ničil svobodu druhých.Ted je jen na nás co budeme dělat?Máme dobrou vladu,vynikajícího předsedu.Ted ještě u nás je třeba zlikvidovat celou řadu kancelářských byrožroutú na ministerstvech a v neposlední řadě takové velké množství exekutorú co máme v česku.To jsou vlci bezohlední a sami porušuji zákony!Je nejvyšší čas to zlikvidovat a poslat to makat do továren ,kde zaměstnanci chybí!!To jsou jen příživníci,kteří se živí jen na ukor druhých.Je nutné udělat statní dozor a statní soudní exekutory!!Tolik na vysvětlenou.JUDr.MK
  • Gratuluji ,to bude ryk až se bude z politologů telževize kouřit .Separalisté u nás nacionalisté , náckové , česky vlastenci - soudruzi.
  • Je zajímavé sledovat, jak každý nadává na EU a Španělsko a zastává se Katalánska. Nic proti tomu, dávno tvrdím že každá země a každý národ má právo se rozhodnout a svobodně si vybrat co chce. Respektuji rozhodnutí Katalánců, Rusů na Krymu a třeba i referenda Angličanů Skotů Irů a ostatních.

    Mne by jen zajímalo, kolik z těch, co kritizujou Španělsko, EU a zastávají se práv Katalánců a Čechů by stejná práva přiznali Moravanum?????? http://www.moravskynarod.cz/deklarace/

    Přitom Morava se nechce odtrhnout od Čech jak někteří úmyslně mystyfikují, nýbrž pouze žádá uznání svých historických práv a svobod. Ale asi ještě nějakou dobu budeme muset holt se smířit s pokrytectvím, kdy budeme křičet "že soused krade rohlíky, ovšem že my sami krademe třeba auta" to nám jaksi přijde normální. Aneb jak pravil Ježíš "třísku v oku druhého vidíte ale trámu v oku vlastním přehlédnete"
    • Realisto, dosud nemám pocit, že by Morava a Moravané ve společném státě neměli stejná práva, jako Češi, nebo jiné národnosti. A nevím ani o omezování svobod, jak osobních, tak národnostních. A pokud se nemýlím, tak o občanech v republice se mluví vždy jako o Češích a Moravanech. o státu vždy jako Čechy a Morava. Ale pokud by se většina Moravanů chtěla oddělit od Čechů územně, je zde takový občanský propletenec, že by se jistě většina na tento akt nedala. A pokud by, jistě by to nebylo se zbraní a polici v čele, ale podobně, jako rozchod se Slováky. Ale chraň nás před tím Bůh.
  • Jak to okomentují evropští soudruzi ?
  • To není zdaleka jen rána pro Madrid., to je rána i signál pro ostatní..a velice vážné varování pro arogantní, bruselský protektorát i 4 říši !., že všechno., co je proti zájmu i vůli většiny lidí., avšak ve prospěch menšin atd..má své meze a lidé toho všeho..,začínají mít už plné zuby !
  • Kastilci mají to na co si zadělali desetiletími ignorování práv Katalánců! *1* *1* *16* *16*
  • CATALUNYA LIBRE - a nikdy jinak!
    Carlos Puigdemont je hrdinou katalánského lidu! Ostatně, Katalánsko bylo v historii svobodnější, než nějaké "Kosovo", které bylo součástí Srbska už od začátku 6.století! Katalánsko bylo samostatné, než bylo v letech 1164 - 1707 podřízeno králi aragonskému. Až r. 1469 Ferdinand II.Aragonský - jako dědic aragonského trůnu pojal za choť dědičku kastilského trůnu - Isabelu Kastilskou. V zemích aragonské koruny vládl Ferdinand II. až do své smrti v roce 1516, kdy nastoupil na trůn vnuk Ferdinanda a Isabely Karel V. z rodu Habsburků a "sjednotil" kastilské a aragonské území do jednoho státního útvaru - Království španělského.

    Nynější (legitimní) snaha o odtržení ale začala sporem Katalánců s centrální vládou o určení daní! Čili - ZA VŠÍM JSOU PRACHY!

    Spor začal gradovat po krizi v roce 2010, kdy se prezidentem - šéfem vlády CATALUNYA (region zavedl prezidentský systém) stal pan Artur MAS. Po nástupu do úřadu navrhl centrální vládě NOVÉ ROZDĚLENÍ DAŇOVÝCH VÝNOSŮ podobné modelu, co platí v Baskicku. Premiér M.RAJOY (původem BASK) návrh odmítl - tím zadělal na problém, co vyvrcholil referendem.
    PROČ ZA PENÍZE - KATALÁNCI POCTIVĚ VYDĚLANÉ SI "UŽÍVÁ" ZBYTEK ZEMĚ - VČETNĚ MYŠLENKOVĚ LÍNÝCH BASKŮ?

    Ostatně - Katalánsko se 7 475 420 obyvateli je třetím nejlidnatějším territoriem Španělska! Má více obyvatel, než Slovensko (se 5,429 miliony), Irsko (se 4,773 miliony), o Slovinsku (s 2,065 miliony) nemluvě - a proti jejich samostatnosti a právu na tuto v minulosti ani pes neštěkl! Snad kdysi dávno s výjimkou Britů ve vztahu k Irům a poměrně nedávno Chorvatů ve vztahu ke Slovincům. Se 46 560 000 obyvatel Španělska má Catalunya cca 16% všech obyvatel země - i nezadatelné právo na samostatný rozvoj a využívání výsledků vlastní ekonomiky!
    NIKOLI "POVINNOST" SPONZORINGU LÍNÝCH BASKŮ!
    • Omyl majore! Baskicko má ještě větší HDP na hlavu než Katalánsko!
      Ale líní Kastilci v Madridu, ti ze všech ostatních tyjí! *16* *16*
      Jenom by po hospodách tancovali Flamengo a při tom popíjeli! *2* *1* *16*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit