Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  •  Co říkáte té ostudě při finále žen US Open.Už mnoho let sleduji vrcholový tenis,ale ještě nikdy k něčemu podobnému nedošlo.Jak Američanka Serena Williamsová,tak
    i američtí fandové ukázali,že sportovní cítění a chování jim chybí.
  • mun.go

    "Prodejné žurnalistické potvory" jsou svázány s "prodejnými vůdčími potvorami" - viz

    Presstituti versus konspirátoři

    "Metody mediální manipulace z predchádzejícího režimu jsou v novém systému tržní partokracie a finančně-strategické oligarchie ještě propracovanější, aby poslušná masa neohrožovala existující status quo tzv. standartních stran, které se střídají u moci. 

    Jestliže takzvané názorově-tvůrčí deníky a rozhlasové stanice, ať už veřejnoprávní nebo soukromé, nabízejí lidem na rozdíl od minulého systému jiný typ informací a komentářů, to ještě neznamená, že nejde o stejnou demagogii a propagandu jako v předchozím totalitním režimu, ale nyní ve jménu soudobých nositelů moci.

    Čtenáři, posluchači a diváci nejsou důstojní zákazníci, klienti a partneři ve snaze poznávat podstatu událostí a jejich pozadí i souvislosti. Představují jenom cílovou skupinu, určenou ke zpracování, podmanění jejich myšlenek a naladění na předurčené reakce. Bav se, konzumuj a nepřemýšlej - a když už nedejbože přemýšlíš, tak ve stanovených mantinelech, abys neohrozil hry a pozice těch, kteří mají moc a přímo i zprostředkovaně vlastní nebo ovládají media.

    Informace a poznání představují moc, a o tu se ti, kteří ji mají, nechtějí s nikým dělit, nanejvýš ji odevzdávat svým potomkům a věrným služebníkům. Karty už jsou jednou provždy rozdané a pro ty, kterým tato hra vyhovuje a umožňuje jim sedět na vrcholu mocenské pyramidy, představují hrůzu právě svobodná media schopná burcovat lidi ke statečnosti, odvaze a vzdoru proti otupování a manipulaci."

    Viz také

    Neptat se a nemyslet

  • Ejhle. Novodobí demokraté objevili Ameriku. Tohle už věděli komouši z minulýho režimu. A tak se nyní pomalu dostáváme na jejich úroveň. (Vpravním systemu ještě v mnohém pokulháváme za starým Rakouskem).Proč jsme tehdy zvonili klíči? Zřejmě proto, aby oni aktivní post či pseudo komunističtí příslušníci mohli bohatnout daleko víc a bez kontroly národa. 

  • To není tak ani o přemíře informací., nebo cenzuře a už vůbec to není o nějaké demokracii., ale o silné relativitě a obrovském množství postupně již nepůvodních zdrojů, názorů, nových a vysoce sofistikovaných informačních technologí i směrů..,co tohle všechno vlastně umožňují...i s obrovskými možnostmi další práce.,ale stejně tak i manipulace, potažmo cenzury i autocenzury tak.,že v podstatě už nikdo a nikde., dnes nedokáže a to i včetně novinářů, co jsou někdy tzv. přímo na místě atd.. zaručit 100%  původní zdroj i pravdivost s ohledem, právě na tyto možnosti..i na jistou další relativně názorovou svobodu..v tom, jak a z jakého i jiného důvodu a pohledu o tom informují zase jiní..se svými vlastními cíli a názory.,včetně i možnosti vlastní práce, cenzury, autocenzury atd.

  • Clovek bude casem resit hlavne vlastni realitu... fenomen prehlceni  zpravami je bych rekl problem jedne, dvou generaci... Lidi stejne zase budou resit hlavne relevantni veci, ti co nejvic skacou na ty ruzny "internetovy fake news"  blbosti stejne ve vetsine vymrou na chybejici potomky.. nebo jejich vlastni potomci poznaji ze je rozpor mezi realitou a tim v cem jejich rodice ziji.


    O mnoho vic lidem chybi uvedomneni si dulezitosti vlastni moralky... V moderni dobe, kdy dle zakonu musime zit ve spolecnosti s lidmi o ruzne moralce se clovek nemuze spolehat ze spravne chovani povede k dobrym reakcim ze vsech stran. Stejnemu chovani muze jedna skupina obdivne tleskat a druha ji byt sokovana. A cloveka to mate jeste vic nez vyber vlastni reality. 

    Vzdy nejvetsi blbec je nejvic slyset, casto dokonce ten nejblbejsi prosazuje svou pravdu pod pohruzkou nasili.. U nas bylo 20 let utlumovana pravda, ale lidi si nasli cestu i tak. 

    Jo a paleni knih vytajuje v digitalni dobe proc? Chybi relevantni argumenty a tak se prirovnava k totalitnim pristupum v minulosti a uplne se otoci vyznam???? ... totalitni rezim se snazi aktivne bojovat proti sireni "nakazlivych" informaci se stejnou argumentaci jako zde pani profesorka...

    • Jo takhle.. ona to je jen asistentka na univerzite.... A koukam ze jeji hlavni pocin je, ze se proslavila tim ze chce zpoplatneny facebook.. No hodne stesti s tim ekonomickym modelem :D

  • To Vejprty: Souhlasím, zbytečné psát víc. Žijeme podle mediokracie-----

  • Ve své většině jsou občané dostatečně inteligentní a soudní, aby se v záplavě informací vyznali a učinili pro sebe logický závěr. Stádnost v jednání lidské společnosti vždycky byla, navíc každý národ má svá specifika, třeba u našich sousedů se již vícekrát a v několika generacích objevily atavismy z dob budování tuhé prušácké disciplíny. Nyní je módní vytvářet umělé propagandistické a mediální vlny, na kterých se vezou různí kariéristé a prospěcháři. Je široce manipulováno s veřejným míněním, třeba již mnoho občanů se konformně přizpůsobilo pravidlům autocenzury v intencích merkelovské politické korektnosti. Zejména mladí lidé mají sklony k iniciativnímu blbnutí při absenci životních zkušeností a tak je tento segment společnosti vynikajícím tvárným materiálem v rukách demagogů a mystifikátorů. Velký škůdcovský potenciál mají prodejné žurnalistické potvory.
    • vanhorne

      "Velký škůdcovský potenciál mají prodejné žurnalistické potvory."

      Jak asi velky skudcovsky potencial maji prodejne vudci potvory?

      Pro soudne lidi, urcite je prijatelnejsi zaplava informaci, ktere si muze kazdy jedinec zhodnotit a roztridit, nez ty jedine a spravne, ktere by prichazely jen z hlavniho stanu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit