Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    Já si nemyslím, že by si tahle dvě média měla nějak konkurovat. To máte stejné jako radio a televizi. Ať si když svoje knižní databáze tvoří z toho, co on sám uzná za nejvhodnější. Já sám to mám nastavené tak, že něco si kupuji v papírové formě, ale některé tituly mám ve čtečce. Nedovedu si třeba představit, že bych si sedmisetstránkového Havla vzal do postele a v pohodě si před spaním početl. Ale se čtečkou? Tak to je pohodička. :) 

  • Taktéž jsem toho názoru, že ač klasické knihy už nejsou tak populární, jako dřív, nahradit je určitě nelze. Oproti všem moderním vymoženostem mají jednu hlavní výhodu. Klasickou knihu si budete moci přečíst kdykoliv. To u jejich elektronických variant není jisté. Já osobně mám například velice rád audioknihy, líbí se mi na nich, že člověk může "číst" a zároveň u toho i dělat něco jiného (například já je rád poslouchám při řízení), ale kdo ví jestli si je třeba za 50 let budu mít vůbec jak a na čem přehrát. Naopak klasickou tištěnou knihu si budete za předpokladu, že bude v dobrém stavu moci přečíst vždy. 

  • Kniha na rozdíl od čtečky funguje i bez baterií, nemůže se "pokazit", leda roztrhat.
    Knihu si můžete sami i napsat a to bez počítače. A po staletích bude pořád čitelná, zatím co čtečky mezitím mnohokrát změní formát dat.
    Je ale fakt, že na přenášení titulů, které mám v čtečce bych potřeboval aspoň dodávku.
    ===
    Co nechápu jsou prakticky stejné ceny u papírových knih, které se musí vytisknout, svázat a dovést na prodejnu a e-knih, které se jednou zdigitalizují a pak se množí velmi snadno. Doprava: po síti. Vede to ke kopírování a biti jsou na tom autoři.
  • Knihami mrtví poučují živé.Tak pravdivé přísloví v dnešní době e-komunikací kdy lze zhasnout e - vědění v okamžiku.Ukázalo se že papír žádnou gramofonovou deskou,magnetickým páskem či optickým diskem nenahradíme a nedoženeme životností ,která jen tak mimochodem stále klesá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit