Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tato nehoda dobře koresponduje se včerejší zprávou z večerního TV zpravodajství. Uvedlo se, že starší řidiči budou mít povinnou zdravotní prohlídku.
    Pokud ano, měli by mlaďasi mít povinné psychologické vyšetření, aby se zjistily případné psychopatické a sociopatické sklony adeptů a adeptek volantu. Pokud se něco takového najde, je namístě několikaletý odklad, aby adepti duševně, společensky a morálně vyspěli. Pak by pochopitelně následovalo opakované vyšetření. Bylo by to demokraticky rovnoprávné. *5*
    • Do práce se musí teď do 63 let, ale auto se řídit nesmí bez prohlídky a poplatků. Pokud vím tak v Německu a Belgii nic takového není, ostatní státy nevím. Zajímal by mně poměr nehod u mladých řidičů do 30 let ku starším řidičům nad 60 let. Můj strejda měl řidičák a neměl auto, chodil do JZD do práce do 80 let. Popojížděl na poli s traktorem, v 80 letech v plném zdraví tělesném i duševní nedostal lěkařskou prohlídku s odůvodněním, že už mu je 80 let. Byl z toho tak nešťastný, že brzo zemřel.
      Bydlela tady paní, která jezdila do smrti, do 87 let, ale hlášena k trvalému pobytu byla v Německu, kvůli řidičáku a kvůli autu, měla problém přihlásit si sem starší auto, na jiné si nechtěla zvykat.
      Zaslala jsem svůj požadavek, ať se tím někdo zabává několika poslanců a Kocábovi, tehdy ministru pro lidská práva, nikdo se nenamáhal ani odpovědět.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit