Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tomasperny

    Bohužel dokud si nedupnou a sami farmáři nezačnou řešit třeba velké agrobarony, tak se nic nestane. Je to soukromé podnikání, nemůžou se spoléhat na pomoc státu. Mi taky nikdo nic nedá. A že mají prázdné skladové haly? Je to samozřejmě smutné, ale českého spotřebitele zajímá primárně cena. Tak to bylo, tak to bude. 

  • jen díky těmhle organizacím je kontrola že ropa se neprodává za tisíc dolarů litr a nebo nějakej javorovej sirup stovka za deci.
    ono by se to líbilo těm "výrobcům" aby to prodávali třeba do Číny za velký peníze a vlastní lidé v Kanadě by si nemohli dovolit ani koupit lahvičku sirupu.
    takhle to dopadá tady.. kvalitní vepřové a mléko/pivo/chmel jde do Německa a my tu musíme jíst hnusy z polska.
    • Ale nemusíš.... Pokud vidíš na trhu mezeru a myslíš že o kvalitní potraviny je zájem můžeš se pustit do distribuce .... Oh já zapomněl ze je to těžky, když stát reguluje kde co....
      No ale to je to co chcete, aby to reguloval úředník, tak to releguluje, že zrovna tak jak vám nevyhovuje? Ale prosím vás, jemu to tak vyhovuje ;)

      Jen my prosím vysvetlete jak přesně ttakovy orgán zajistí ze javorovy sirup se neprodává za stovku za deci? Určitě nemyslíte čr, protože tady taková cena je.

      Treba pěkná ukazka nefunkcnosti takových regulací je energeticky průmysl.... Sice jsme rozdělili cenu za dopravu od ceny za elektřinu samotnou, ale zaprvé tu dopravu celou plati zákazník, místo toho kdo ji má dodávat, a za druhé to platí nezávislé na tom kudyma se ta elektřina realne dopravuje.... Takže lokani dodavatel elektriny nemůže z principu konkurovat zahraničnímu, tedy samozřejmě bez dotací, takže bylo vymyšleno schéma kde stát diktuje zvýhodnění zahranicni konkurence a pak z daní dotuje lokální výrobce a je to biznis jak pro zahraniční energetiky, tak pro lokální výrobce a dotační moloch a ještě se o cestě nazere politik i úředník a občan tu party zaplatí dvakrát, jednou přímo za elektřinu, podruhy z daní.

      No a ještě je občan tak blbej že si pochvaluje jak pěkně ho úřad chrání před těmi vydriduchy :D
  • U nás stát zemědělce a producenty potravin od roku 89 systematicky likviduje, takže nejaká ochrana zákonem a to PŘED TRHEM je tady uplné sci fi. Tady diktují lidovci zájmy německých firem. *9*
    • nenazval bych to likvidací.
      problem je že češi jsou zloději do morku kostí.. stát uvalil sazbu aby se mléko prodávalo maximálně za 15 kč za litr a jak to vyřešili "mlékárny" ?
      mléko se ředí i to víc vodou a chemickýma náhražkama
      • Jj stát je hodný strejda co ti jen bere většinu výdělků. Ti zlí jsou ti komu peníze davaš dobrovolně a jenom díky strejdovi státu tě ti zlí jeste neokradli úplně, protože nebýt států a dotací, tak to mlíko je voda a stoji 500kc za litr.

        A teď tu o karkulce a klistove encefalitide.
  • Nádherný příběh, to nevymyslíš.

    Opravdu pěknou, tzv. samoutužující se pakárnu si vytvořili.

    Uvidíme, jak to u nás dopadne s EET.
  • ... zoufalý opuštěný prašivý kojot objíždí všechny stránky, aby nebyl tak strašně sám :)))
    • jsem tu chlíváku *1* , vidno, že ti chybím *1*
      • Kašli na něj.
  • hladové prase vylezlo z chlívku? Ve žlabu prázdno tak je třeba cosi do rypáku? Kopanec by byl ideální.
  • ... že sem nic chytrého nenapsala zdegenerovaná troska tra la la alias BIJEC :)))

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit