Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Současný establishment všech úrovní a profesí žádné záminky nepotřebuje. Otevřeně cenzuruje, postihuje a trestá nositele alternativních názorů. 

    Vítejte v nové totalitě.
    Dlouho jsem si říkal, že tohle přeci totalita není. Dobře, nesouhlasíme spolu, můžeme se i škorpit, ale že by někoho za názory a jejich projevy vyhodili z práce? To snad ne.

    Už si to nemyslím. Bohužel. 

    • Masaryk byl také profesor a angažoval se mimo obor. Mám na mysli Hisneriádu, pokud čtenář ví, o čem mluvím. A přesto nikdo Masaryka z University nevyhazoval. Přitom se vesměs jednalo o zažrané konzervativce, sloužící Císaři pánu. Jo, a studenti tenkrát museli držet hubu.

      Kdo si ještě pamatuje normalizační proces v 70-tých letech,tak to dnes může sledovat

      v přímém přenosu.

  • Vždy se vede válka v různých fázích,

    tzv. FATVA (muslimské učení) rozeznává 3 stupně (války, či vedoucí k ní)  -Jazykem (řečí)-štvaní, kecání

          -ohněm-(sabotáže, a další nedobroty )

         - mečem(zbraní)

    Blahoslavení budiž ti. nevědoucí, co v ústech mají výraz

    -osobní svoboda ..

  • Dalsi z rady clanku, ktery slouzi jen k tomu, aby ctenarum nekolikrat zopakoval, kdo je zly a kdo dobry. Mantra ... Ale nikde nezavadis o clanek, ktery by pripomenul tragickou udalost z 15.3.1939. Prepisuji se dejiny. 

    • Ale to se přeci nesmí! Jen hloupý jedinec by spojoval současné němce s tragédií minulosti.

      Ale oběti německých fašistů a vrahů (neztotožňovat prosím se současnými Němci) musí tiše plakat, jak ochotně jsme na jejich utrpení zapomněli. 

      Hanbím se za naše média, hanbím se za zbabělost politiků (bez ohledu na koalici a opozici). Nikdo neměl odvahu tuto tragédii a utrpení připomenout. 

  • mun.go

    Někteří Moravané a Slezané také mají tento názor.

  • Ukrajinský velvyslanec:

    "„Existuje takový stereotyp. Rudá armáda rovná se ruská armáda nebo Rusové. Samozřejmě, že Rusové měli velkou úlohu během druhé světové války, ale osvobození Československa se účastnily tři ukrajinské fronty - 1., 2. a 4., které se zformovaly na území dnešní Ukrajiny, a velkou část zejména pěších útvarů tvořili Ukrajinci,” připomněl velvyslanec.

    A na to si vzpomeňte, až vám bude někdo vysvětlovat, že v roce 1968 nás obsadili Rusové a Ukrajinci s tím neměli nic společného, jak jsem tady četl od jednoho nejmenovaného redaktora. Ukrajina je prý něco úplně jiného, než tehdejší Sovetský svaz. Ale koukám, že ukrajinský velvyslanec si to nemyslí. Kdo má asi pravdu a kdo nás dezinformuje?

    Když to převedu trochu jinam, tak má Československo vůbec něco společného s nynější ČR nebo Slovenskem? Co pane redaktore, kdybyste to náhodou četl? 🙂

  • Je vidět, že někteří méně chápavý neví co se stalo v roce 1968! Přál bych vám ten sovětský dobytek vidět v akci, do té doby nevěděl ani co jsou to splachovacími záchody a dneska se to opakuje na Ukrajině kde kradou i záchodové mísy! V Praze za Stavoservisem běžně důstojníci stříleli své vojáky. Úředně padly v boji s kontrarevolucí! Že jste se neozvali za soudruhu před rokem 89 ,tam by jste pochopili co je to svoboda slova! Dvě rány vulkanizovanýma Leninovýma myšlenkama a drželi  by jste hubu! On by vám to určitě bývalý ministr obrany Metnar za ANO potvrdil , sloužil v pohotovostním pluků VB!

    • A další kolaborant USA škoda ža jsi nezažil bratské návštěvi gastapa jako moji rodiče  

    • mun.go

      Když pominu pravopisné chyby, tak dvě rány pendrekem můžete dostat i v dnešních časech při demonstraci na Václavském náměstí.

      • A navíc vyhazov z práce. V čem se to tak moc liší od těch dob komunistického pravěku? jednomu to vyjde na stejno, jestli vás přetáhnou v roce 2023 a ve stejný rok vás vyhodí. 

    • novak.vladislav

      Pochopitelně máte pravdu. Proruští propagandisté ovšem budou tvrdit, že nás okupovali Ukrajinci, jako kdyby se o napadení naší země rozhodovalo v Kyjevě, a nikoli v Moskvě.

      • Nováku, ty seš totálně nevědomej. V první fázi útoků se sem přesouvaly ukrajinské tanky, protože to mají k nám nejblíž. Teprve později se sem přesouvaly i ruské tanky.

      • Soudruhu Nováku,vy jste tenkrát dělal tlumočníka ruským nebo ukrajinským .

        Je vidět,že máte detailní informace,takže spuste,abychom se konečně dověděli pravdu.

      • Ne pane Nováku, neokupoval nás ani jeden Ukrajinec. Pan Kličko starší je jistě etnický eskymák. A kde se rozhodlo? Vy jste u toho byl? Vypadá to, že víte daleko víc, než ostatní. Děkujeme za poučení a vyjevení pravdy. 

        • novak.vladislav

          Ano, byl jsem před rozhlasem u hořící Hajnovky, ležel jsem na dlažbě když se střílelo a viděl mnoho okupantů. Jistě tam byli i nějací Ukrajinci, ale také Rusové, mongoloidně vypadající Rusáci, kteří pravděpodobně nebyli z Ukrajiny.

          Stačí, nebo jak chcete ještě poučit? Vy si neumíte sehnat dokumenty o roce 1968?

          • A zřejmě jste byl raněn? Už to máte vyléčené nebo nesete následky?

            • Dostal to do hlavy a tak nese následky.

          • Rusové 🤣🤣🤣

          • Vždycky ocením objektivní osobní zážitek přímého účastníka. Hlavně takový nezávislý. Oceňuji mimo jiné i to, že jste napsal "Rusové."
            Agitátoři píší zásadně Russové. 
            Vím, že spolu nesouhlasíme, ale agresi pěti zemí vůči Československu není možné ničím omluvit. Stejně jako jakoukoliv agresi dneška. Nejen na Ukrajině. Teď jich je ve světě 42 mimochodem. 

      • Ale o našem osovobození v r. 1945 se také rozhodovalo v Moskvě a ne Kyjevě, takže nevím, proč ukrajinský velvyslanec tak ukrutně vyzdvihuje roli Ukrajinců při našem osvobozování. Vy to víte proukrajinský propagandisto?

        • novak.vladislav

          Koněv, tento známý osvoboditel Prahy, byl velitelem 1. ukrajinského frontu.

          • Ten stejný co střílel v Maďarsku po lidech?

          • Toho samého co přijel 1968,a poslal ho původem Ukrajinec Brežněv 

    • Tak samozřejmě si to vše o ukrajinském frontu poslaným ukrajincem Brežněvem myslíme taky

  • "Učitel, který nepozná dezinformaci, nemá co dělat ve škole, říká ministr Balaš "

    Je to smutné, že toto říká právě ten za školství. Takový gejzír pitomin se hned tak nevidí. A to mají jako ti hlupáci ze Strakovky licenci na ryzí pravdu? Když nás valí Fiala, Lipavský nebo kuliočko po ušách   takovýma pitominama, které jsou už od pohledu lži a bajky? Když si děcka v družině prozpěvují popěvky kterým ani nelze uvěřit? Ve kterých ukrajinec není hrdinou? Samozřejmě, že je mají z domu.Když interpretují proslovy tatíků, které slyší ve večerních zprávách? To musíš ministerský sám dělat v rodinách agitaci. Nikdo z učitelů ti blbce dělat nebude! Aby si pak na něj jako pomatence ukazovali prstem.

  • Diwa

    Tady hlavně přibývá normálních čechů, kteří si myslí že válka začala v roce 2014 a že si za ni Zelenskyj může především sám ! Přibývá tady čechů co si myslí, že miliardy které odchází na Ukrajinu je naprostý nesmysl. Přibývá čechů co si myslí, že celá naše politická garnitura včetně nového prezidenta už tu hnědou barvu ze sebe nikdy nedokáží sundat dolů, protože pracné lezení do zadele UK nese s sebou i tuhle věc. Zkrátka přibývá čechů co si myslí, že tahle naše vláda včetně EU už měla dávno sedět na Borech !!! No a stím já souhlasím !

  •  Trestné by asi mělo být zveřejnění takovéhoto tendenčního demagogického článku. Pro politimpotenty začaly události na Ukrajině 24. únorem, jako kdyby neexistovala příčinná souvislost s tím, co se dělo cca 8 let před tím.

    Veškerá hysterická válečná propaganda byla vytvořena se záměrem vyrobit krizi, a tu pak využít k izolaci, démonizaci, a nakonec k rozštěpení Ruska na menší celky. Skutečným cílem, kvůli kterému bylo nutno vytvořit ukrajinskou krizi, však nebylo Rusko, ale Německo. Michael Hudson v The Uni Review napsal:„Jediný způsob, jak mohou Spojené státy zablokovat evropské nákupy ruského plynu, je donutit Rusko k vojenské akci, a pak tvrdit, že reakce Západu za ni převáží jakýkoli národní ekonomický zájem. Jasně to se svou obvyklou „hroší elegancí“ doznala náměstkyně ministra zahraničí Victoria Nulandová již 27. ledna: „Pokud Rusko napadne Ukrajinu, Nord Stream 2 se už nepohne vpřed.“ Doznání. Máme to tedy černé na bílém: Bidenův tým potřeboval „přinutit Rusko k vojenské reakci“ s cílem sabotovat Nord Stream. Musel vytvořit provokaci, která přiměje Putina poslat vojáky na obranu etnických Rusů ve východní části Ukrajiny. Pokud Putin spolkne návnadu (a nemůže ji nespolknout, protože jinak Kyjev s americkými zbraněmi a „poradci“ skutečně na Donbas a Krym zaútočí) odpověď bude rychlá atvrdá: Média začnou hystericky volat o hrozbě pro celou Evropu, evropští představitelé zemí EU budou Putina odsuzovat jako „nového Hitlera“.

    S nositeli názorů z opačného politického a
    intelektuálního břehu nediskutuji a s gustem je ani nezačínám číst. To už by bylo
    smysluplnější vařit zdejšímu politickému jelimanovi fašírku z klihu a z lysohlávek.

    • Není co dodat; leda ještě jeden Ámen.

      • ... :-)

    • Ámen 

  • Přibývá vládních činitelů co omezení svobody slova chtějí zavést 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit