Přejít na výpis diskuzí
Příliš drahá věčnost Lenina. Rusko stojí péče o mumii bolševického vůdce miliony
15.4.2016 | Hana Dubnová
832 příspěvků
-
Tradičně si akorát vytapetoval starý nesmysly, nikoliv argumenty, komiku. Na tvý lži si všichni zvykli, proto nepřekvapí. Taketuj bludy dál, smrdíš tu sám. *15*
-
Jsem rád že je pro tebe ŽUKOV hrdina.Byl to sovět a komunista *3*
-
Jsem holka. pokud s tím máš problém tak se jdi léčit proruský teplouši
-
Nicméně účast západních spojenců na porážce nacistů byla daleko významnější, protože se nejednalo pouze o frontu otevřenou v červnu 1944, ale také o letecké útoky na německá města, masivní americkou pomoc Sovětskému svazu a také o vylodění americké armády v severní Africe v listopadu 1942 a spojeneckých sil o rok později v Itálii, o kterých se moc nemluví.
-
Kecá holka není ani náhodou.
-
Ty tu směšně popíráš slova hrdiny SSSR Žukova který jasně řekl že jen díy obrovské materiální pomoci z USA SSSR porazil Hitlera. Bez ní by to nedokázal.
A žukov válku na rozdíl od tebe zažil kecale -
Co dodat s její malostí nemá cenu bojovat. Nic nikdy nedokázala nic po sobě nezanechá a nezanechala.Tak tu jen blije svou hloupost.
Smutný případ jeden z mnoha. Zkrátka dítě devadesátek. -
Jiným zase stačí prohlášení hrdiny SSSR Žukova že bez obrovské materiální pomoci z USA
by SSSR válu s Hitlerem prohrál *1* *1* -
Já jsem holka Simona takže se zklidni proruský teplouši.
Tradičně jsem vám argumentačně dala na frak a vyvrátila jsem vaše proruské lži.
Takže odpovídáte tradičně - komolením jména a podváděním s hlasama neb mínus 7 za
vteřinu. nenápadné jak lejno na stropě.
Posluž si rudej chcípáku. komouši Homouši. Na víc nemáš a pravdu tím nezměníš *2* -
Mě z té knihy stačí jedno co prohlásili američané.Mužete být sebevětší zločinec ale jak máte pro nás cenu jste nevinen. *5*
-
Asi takhle pokud si tu knihu nepřečteš nemá cenu dskutovat s tvojí blbostí.Tvůj ročník narozeni je dostatečně nevzdělán a papouškuje jen to co mu net nablije.
-
No ale to jsou statistiky, které byly po válce schválené. To víš, nějaká inventura musela být. Zajímavý je poměr tvorby HDP. Je na tom vidět, kdo na válce vydělal. Je potřeba smeknout před SSSR, které mělo totálně rozbitou zemi a vyrábělo ve válečném stavu a od toho VB a USA,kterých se válka téměř nedotkla.
Země 1938 1939 1940 1941 1942 1943 1944 1945
SSSR 359 366 417 359 274 305 362 343
UK 284 287 316 344 353 361 346 331
USA[5] 800 869 943 1 094 1 235 1 399 1 499 1 474
Je to v miliardách dolarů a ceny v roce 1990. -
Simon pitchus se nám probudil, tunou hnoje tu na nás opět nakydal. *15*
-
Pro srovnání to ještě porovnejme s chováním Rusů v poválečném Československu. To například přiblížil ministr financí v čs. exilové londýnské vládě Ladislav Feierabend v knize Politické vzpomínky, díl III., kterou vydalo brněnské nakladatelství Atlantis, takto. „Rusové si nic nepřivezli sebou a žijí ze země. Vybíjejí dobytek, hlavně dojnice, a hromadně porážení prasata. Kdyby to tak šlo delší dobu, nebude ani maso, ani mléko, ani hnůj.“
Ministr zahraničních věcí Jan Masaryk také ještě v květnu 1945 protestoval u sovětského velvyslance Valerije Zorina proti tomu, že vojáci Rudé armády demontují a odvážejí strojní zařízení československých továren, které v žádném případě nespadají do kategorie válečné kořisti. A na ústřední čs. orgány v Praze došly stovky stížností místních národních výborů na bezohledné chování ruských vojsk, rabování a svévolně zabírání soukromých majetků. -
Ano jen porovnávejme.
Pomáhala lidem od hladu a zachraňovala jejich životy. I tak se dá hodnotit výrazná poválečná pomoc USA Evropě známá pod zkratkou UNRRA.
Podíl Spojených států amerických na porážce nacismu nespočíval jen v přímé a vydatné vojenské a hospodářské podpoře států protihitlerovské koalice, ale též v poválečné pomoci zničené Evropě. Jmenovala se United Nations Relief and Rehabilitation Administration (UNRRA), česky Správa Spojených národů pro pomoc a obnovu. Jak uvádí brněnský historik Libor Vykoupil v publikaci Slovník českých dějin, například Československo z ní získalo od května 1945 do konce roku 1947 zboží za 270 milionů dolarů, přepočteno na dnešní ceny se jednalo řádově o desítky miliardy korun.
Naše země tak dostala 793 451 tun potravin, polovinu z toho tvořily obilí a mouka, dále pak maso, masové a rybí konzervy, mléko, káva a kakao. Do naší země také dorazily potraviny, které byly za války prakticky nedostupné. K nim patřily rýže, špagety, burská pomazánka, různé druhy čajů, pro děti pak čokoláda, burské oříšky, cukrovinky, ovocné šťávy, ovocné konzervy, jablečné protlaky a džemy.
V tucích a olejích pokrývaly dodávky UNRRA 33% naší celostátní spotřeby, v mase a obilí pak 15%. Důležité byly i dodávky strojů, dopravních prostředků a spotřebního zboží. Například parní lokomotivy řady 475.1 přezdívané Šlechtična dostaly šnekové přikladače uhlí, které výrazně ulehčily práci topičům, dodané v rámci této pomoci
Výrazně nám pomohla i americká léčiva, hlavně antibiotikum - penicilin, který se u nás tehdy nevyráběl a jenž pomohl zachránit životy tisíce nemocných lidí. Kamarád z Písku mně vyprávěl, jak jeho máma dostala rok po válce těžký zápal plic a nebýt amerického penicilinu, tak zemřela. -
Ukrajinský je malé "k" Gruzie velké "G"..
-
Ještě porovnání : Američané dodali 375 tis nákladních aut. Sověti si jich vyrobili 265 tisíc.
Ropné produkty: Američané dodali 2 670 tis tun Sověti si dodali 8 091 tis tun.Pneumatik dodaly USA 3 786 tis., ale Sověti 14 561 tis.ks. Stíhaček dodaly USA 14 500 a Sověti si jich vyrobili 62 800 ks.protiletadlových kanónů dodaly USA 8 200 ks a Sověti si vyrobili 38 400 ks.Bombardérů dodaly USA 3 600 ks a Sověti si jich vyrobili 19 200 ks. Tanků a samohybných děl dodaly USA 12 500 ks a Sověti si vyrobili 98 300 ks. Takže ty podíly dovozu byly cca kolem 20%. (Mimo OT a nákladních aut.).
Ale mimo jiné USA dodaly :345 735 tun výbušnin, 903 000 ks detonátorů,15 417 tis párů vojenské obuvi, 107 tis tun bavlny, 257 mil knoflíků, 4 478 tis tun potravin a 331 tis litrů lihu. -
Zločinec Putin kterého tu podporuješ ukradl část území gruzie a nyní i Ukrajinský Krym.
Ano Ukrajinci a Gruzínci plným právem střílejí po ruských zlodějích půdy -
představ si,že by přišel soused a zabral ti kus zahrady...vítal bys ho jak?
-
A co jako? V dobách studené války platilo nepřítel mého nepřítele je můj přítel.
USA dávala zbraně jedněm a tvůj SSSR zase druhým.
Rusák vyzbrojoval arabské státy a teroristy na útok na proamerický stát Izrael.
Arab často zaútočil bez vyhlášení války ale vždy dostal od Itraelců nakládačku.