Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 1) Děkuji za odpověď s konkrétními fakty, jste jeden z mála těch, kteří dokáží své tvrzení fakticky podložit.
    2) Dokáže stručně uvést, co je konkrétně špatného na fašismu a jak to nejen dřímá v rusácích, nebo zase jen hloupě žvaníte?
  • ... a vzpomněla ta bába Jága Merkel i na ty tisíce lidí s českou, slovenskou, polskou, maďarskou nebo rumunskou či srbskou o židovské ani nemluvím apod. národnosti, kteří v r.39 až r.45 žili v Německu. Vzpomněla to jak se meli "dobře". Mám takové tušení, že ani oni se ničím neprovinili. Přesto na ně byl aplikován princip kolektivní viny.

    V tomto babuška Jaguška moc jasno nemá.

    A i kdyby "vyhnání" kolaborantů, přívrženců a tichých schvalovatelů Třetí ríše přineslo oněch 30 tisíc obetí tak to bylo spravné. A Němci by si to měli připomínat v kontextu s výše napsaným a brát to jako memento a výstrahu do budoucna a ne se otírat o ty které poškodily.

    Němci by si meli rovněž uvědomit, že odpuštění části válečných reparací byl vlastně dar a projev soucitu s "nevinným" obyvatelstvem Německa. A u daru je možné požadovat vrácení jestliže se obdarovaný vůči dárci nechová dle dobrých mravů. 

  • ObcanHavel
    5. kolonu tu rusáci provozují už delší dobu a fašismus v nich taky slušně dřímá, v poslední době bohužel nejen dřímá
  • Přesně!
    Ruský landsmanšaft má v Praze kancelář a Havel se rusákům omluvil za spáchaná příkoří.
  • Princip kolektivní viny se jako pověstná červená nit táhne dějinami
    evropských států a je pevně zakotven jako základní prvek evropské
    civilizace.

    Jsi protestant? Táhni! (Respektive Chcípni!)

    Jsi papeženec? Jsi Žid? Jsi Čech? Jsi Němec? Jsi Francouz? Jsi Angličan? Jsi fašista?

    Jsi komunista?

    Odporuje
    to jedné významné části křesťanské morálky, zatímco je to v souladu s
    její druhou částí - záleží na zvolené kapitole v Bibli. Je to s dnešní multikulti politicky korektní morálkou v rozporu, ale vymazat to nelze.

    Cituji:"U tebe se to dá pro jednou omluvit nízkou inteligencí, nedostatečným
    vzděláním a neinformovaností, ale ať už se to neopakuje! Teď si o tom
    utíkej něco nastudovat šmudlo."

    Souhlasím, utíkej.
  • Dnes to vypadá že je na řadě Morava,zase rozděl a panuj jak se Slovenskem v 39.Možná že je to jen spekulace ale zrovna Jugoslávie je příklad kam dojde politika Německa a Ruska když ji nikdo nekrotí a vyhání se špína historie na povrch.
  • Být česklý vlastenec byl zločin a jestli to nevíte tak v Německé říši té doby byli Češi a Moravané  druhým nejpopravovanějším etnikem a stačilo podezření že schvalujete atentát na Heydricha a jela celá rodina na vyhlazení,včetně dětí.Tím prvním byli samotní Němci kteří se stavěli proti fašismu a podotýkám nemusíte to uznávat ,ale po tom co se provalilo co se dělo v SSSR se nedivte ani vojákům Rudé armády,podívejte se do Osvětimi,Treblinky a pod. a pochopíte.Bohužel jak říkám historie se začala kroutit a ještě ani 2 sv.válka neskončila,viz.operace paperclip.To že si pak komunisti přivlasnili odboj je věc druhá.Co se týče dějin tak nejsmutnější kapitola 2.války proběhla pak v zemí bývalé Jugoslávie kde se vše opět překroutilo. v zájmu politiky a zrovna zde se opět ukázalo jak může být zahraniční politika Německa slepá.To je stále stejné on by ani ten Lenin bez peněz z Němec nebyl"věčný"ale to už je jiná historie.
  • Němci se s vlastní minulostí vyrovnali? Nikdo z žijících člnů mé rodiny žádné vyrovnání nezaznamenal a nikdo ze zemřelých si  na nic takového za života nevzpomněl.

  • Soudružka Merkelová je stranická politička, tudíž má populismus, lhaní a překrucování faktů v popisu práce. Bohužel.
  • Moje teta z Jehnic nemusela jít pěšky nikam. Zůstala v Brně a byla to úplně normální živá teta, jen s poněkud divnou češtinou, což se nám jako dětem na ní líbilo nejvíc.
  • 1) Proč by měl být český občan někam odsouván? Jednotlivec nemůže být odsunut, nýbrž může být vyhoštěn nebo vypovězen.
    2)
    Pokud by měli být komunisté někam odsunuti, potom snad do země vzniku,
    nejlépe k pomníku svého vynálezce. Ten ale v Rusku není, to jste
    nevěděl?

    Na základní škole jste měl jednoho, nebo dva asistenty?
  • 1) Proč by měl být český občan někam odsouván? Jednotlivec nemůže být odsunut, nýbrž může být vyhoštěn nebo vypovězen.
    2) Pokud by měli být komunisté někam odsunuti, potom snad do země vzniku, nejlépe k pomníku svého vynálezce. Ten ale v Rusku není, to jste nevěděl?

    Na základní škole jste měl jednoho, nebo dva asistenty?
  • ObcanHavel
    to si pleteš s rusáky, jinak souhlas
  • Kontrolní otázka: Co bylo příčinou že se do Evropy dostala rudá armáda?
  • Beneš to věděl a předpovídal.V Němcích fašismus dřímá, stejně jako po 1.svět. . Jen čekají na příležitost. V Čechách už mají i 5.kolonu .
  • Beneš to věděl a předpovídal.V Němcích fašismus dřímá, stejně jako po 1.svět. . Jen čekají na příležitost. V Čechách už mají i 5.kolonu .
  • Němci by měli nejdřív zaplatit válečné reparace.  Většina zla pochází z této země.
  • To je zajímavé, že mi to Tichcali najedou uvedlo dvakrát. Jindy zase sděluje, že prý "nebylo možné odeslat příspěvek", aniž by uvedlo proč. 😯😀
  • Kdy bude Okamura "odsunut" do Severní Koreje a komunisti do Ruska?
  • Kdy bude Okamura "odsunut" do Severní Koreje a komunisti do Ruska?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit