Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • a proč o naší ostravu se taky nikdo nestará
  • Poněkud absurdní situace. Trochu připomíná jako když zloděj křičí "Chyťte zloděje!". Žurnalistika / novinařina - chcete-li, je obor ve kterém jde o sběr zpráv a jejich reprodukci v rovině informativní směrem k veřejnosti. Takže jestli na požáry v Indonésii "celý svět" kašle, tak se toho - autore tohoto článku - obratně chyťte, jděte po tom, informujte celý svět a vytřískejte z tématu Pulitzerovu cenu!
    Jo jasně, pokud je to politicko-společensky nekorektní téma stejně jako násilí páchané migranty, pak přes to nejede vlak.

    *7*
  • Výborný článek, díky...
    • přééésně, konečně *3*
  • Jediná možnost, jak se na tom svinstvu nepodílet, je nekupovat výrobky s palmovým olejem. Tady mají seznam potravin bez palmáku. Existují dokonce výrobci, třeba orion, kteří mají některé čokolády s a některé bez.

    http://stoppalmovemuoleji.cz/bbpo.php
  • to by v Rusku Putin nepřipustil
    vivat Novorossija
    • ... v Rusku bys ty byl dávno tuhej, tupče :)))
    • zdar, pravděpodobnost že v tom má prsty CIA je obrovská, stoprocentně tím amrdólové něco sledují
  • Politici jsou jen nastrčené figurky mocných. Bohužel jde skutečně pouze o moc a peníze. Konference v Paříž je jen blábol o ničem.
  • Samozřejmě, je to smutné a zarážející. Pokud se řekne "A", musí se říci i "B".Indonésané si ovšem za vše můžou sami. CHamtivost, hamižnost a nenasytnost velkých korporací nezná mezí. Jelikož se vypaluje místní vegetace, patrně neřízeně a když už něco hoří, hoří vše, dokud tam je palivo. Přeměna pralesů na ornou půdu si samozřejmě bere svoji daň.To by měla konference řešit. Hlavní viníci jsou nenažraní podnikavci z Ameriky.Celkem je jedno které.Výsledek je vždy stejný.Otrocky pracující vykořisťovaní vesničané a nenávratně zdevastovaná příroda. *16*
    • V článku nešlo o to, kdo za to může, ale o to, že se taková katastrofa mediálně ignoruje. No, aspoň vidíme, co je ta naše civilizace zač.
  • Je to velmi smutné, nelze než souhlasit s kritikou systému, který rozhoduje o osudech miliard lidí, bez ohledu na jejich názor. Bezmoc obyčejného člověka tváří v tvář podobným katastrofám a hlavně nezájmu mocných je řešit, je strašná *16* *16* *16*.
    Nicméně asi si za všechno můžeme sami. V jinak velmi užitečném a poučném článku je věta, která úplně obrací původní smysl naruby: "Orangutani, levharti obláčkoví, medvědi malajští či nosorožci sumaterští patřící k nejohroženějším druhům na planetě vytlačují plameny z jejich domovů do oblastí, kde nemají dostatek potravy..."
    Pouhá záměna ypsilon za měkké "i" způsobila, že z obětí plamenů (zvířat) se stali útočníci, kteří vytlačují plameny z jejich domovů do oblastí, kde nemají (ty plameny *3*) dostatek potravy. Takže ve výsledku máme z ohrožených zvířat hasiče... *1*
    Jasně, že to vzhledem k obsahu článku působí jako laciný cynismus, ale v těchto "maličkostech" spousta dnešních problémů začíná. Amatérismus, neprofesionalita, lajdáctví, salámismus, je úplně jedno, jak tomu kdo chce říkat. Ale je to všude, ve všem a čím dál horší. Prezident Zeman dlouhodobě kritizuje některé novináře za neprofesionalitu a už jenom to stačí k tomu, aby byl v některých vlivných kruzích silně v nemilosti. Ale může se mu někdo divit? A tady šlo jen o pouhou záměnu dvou podobných písmenek, která zcela změnila obsah a smysl věty. Jak to vypadá, když novinář nepochopí smysl vyřčených slov nebo na něj svým intelektem či vzděláním nestačí? *12* *13*
  • Proč? Jestli ono to nebude tím, že 1) zaostalá Indonésie evropské elity nezajímá, že 2) si to Indonésané zapálili úmyslně sami a že 3) se to stejně nedá uhasit, takže se proti tomu může sepsat třeba petice, účinná jako petice proti soptění sopek. *1* Evropa není schopná řešit ani své vlastní problémy, jinak by už dávno potápěla lodě imigrantů ve Středozemním moři. A samozřejmě nejdůležitější je Zuckenbergovo mimino, které bude pěkně nas..né, až vyroste a zjistí, že mohlo být o 99% bohatší *1* *1* *1*
  • Lidé si myslí, že člověk je pánem Přírody. Ale ono je tomu tak, že člověk je pouze SOUČÁSTÍ Přírody a buď bude respektovat přírodní zákony nebo přestane existovat. Příroda si rovnováhu opět nastolí i za cenu, že zlikviduje toho škůdce co si říká homo sapiens sapiens. A pak si pár přeživších lidí bude někde v jeskyni vyprávět legendy o tom, že člověk se ve své namyšlenosti vzbouřil vůči přírodním božstvům, chtěl jim poroučet a tak ho potrestali.
    • Není tím škůdcem momentálně makak ? Jinak souhlasím.
    • Překvapuje mě, že s mým názorem nějaký klikáček nesouhlasí. Možná to ani nečte, jen se podívá kdo to napsal a podle toho "soudí". Docela bych uvítal sdělení PROČ s mým názorem někdo nesouhlasí. Rád bych se poučil.
      • Možná proto, že tvůj názor k tvému překvapení není ten jediný správný? Ach vy muži a vaše ukřivděné ego *14*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit