Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • bezregistrace
    Řím, budoucí centrum obrovské říše, původně založili Etruskové kolem 6. stol. př. n. l., jako jednu z mnoha svých osad. Po osamostatnění od Etrusků se Řím kolem roku 300 př. n. l. postupně stal vedoucí mocností území dnešní Itálie. Později Řím ovládl Řecko, Malou Asii a pobřeží Středozemního moře. V roce 391 n. l. bylo křesťanství povýšeno na státní náboženství, aby ucelovalo jednotnost říše. To ale nemohlo zadržet postupný úpadek. Kdysi mohutná Římská říše byla již delší čas napadána neustálými nájezdy barbarů, kteří se dříve na území říše ani neodvážili. Ti nyní pustošili jednu provincii za druhou. Otroci, kolóni a vysokými daněmi ožebračení rolníci s nadšením dobyvatele vítali. Dokonce se k barbarům přidávali, proti svým utlačitelům, proti státní moci. Na císařském trůně v té době seděli slabí a neschopní lidé, vládci jen podle jména, kteří se často oddávali divokým orgiím spolu se znuděnou bohatou šlechtou. Tím, mimo jiné, značně uvolňovali mravy a pobouřili proti sobě chudé vrstvy obyvatelstva. Je jasné, že tito „vládci“ neměli žádnou moc. Skutečnou moc měli v té době jejich vojenští velitelé. Tito vojevůdci již nebyli pouze římského původu, nýbrž to byli také barbaři, stejně tak, jako většina legionářů. Římští šlechtici neviděli, nebo spíše nechtěli vidět, jak nepřátelé obkličují říši ze všech stran, nebo jak se jejich poddaní přidávají k dobyvatelům. Nutnost obrany jak proti Peršanům, tak proti expandujícím Germánům si vyžádala přesunutí hlavního město z původního Říma do Konstantinopole (Cařihrad, dnešní Istanbul), a také bylo nutné rozdělení říše na západořímskou a východořímskou (rok 395). Západořímskou říši zdědil jedenáctiletý slabomyslný Honorius a část východní připadla osmnáctiletému Arkadiovi, liknavému, neohrabanému a věčně ospalému mladíkovi. Bojovné kmeny Gótů se zatím sjednotili a připravili k boji. Gótové nejdříve táhli proti Konstantinopoli, ale ta se zachránila bohatým výkupným. Bez velkých překážek prošel Alarich, vůdce Gótů, celé řecko a Makedonii. Vojska, v jejichž čele stál Stilicho (poradce Honoria), začala proti Gótům úspěšný boj, a dvakrát útoky odrazil. Říše byla, bez ohledu na vítězství značně oslabena. Proto začalo vyjednávání s Góty.
    • Stačilo dát odkaz na stránku, ye které je to vykradeno.
    • bezregistrace
      Ještě ani neskončilo vyjednávání a již se na Řím hroutila další pohroma: Severogermánské kmeny v počtu asi 300 000(?!) mužů se připravovali k útoku. Stilichovi se podařilo sehnat jen třiceti tisícovou armádu (mimo jiné i z otroků a zločinců), ale přesto zvítězil. To již bylo uzavřeno spojenectví s Alarichem. Římská šlechta však již dlouho Stilicha nenáviděla. Začali o něm šířit pomluvy a kvůli tomu byl nakonec popraven. V důsledku toho začalo vraždění jeho přátel a spojenců. Zároveň byly vyvražďovány rodiny barbarů, protože římské šlechtě byli barbaři v jejich říši již dlouho trnem v oku. To mělo za následek, že v počtu třiceti tisíc přešli na stranu Alarichovu, aby je vedl proti Římu. V té době již měl Alarich velkou armádu a tu vedl na Řím. V obleženém Římě byl hlad a po něm přišel mor. Alarichova armáda rostla, protože každý den se přidávali kolóni, otroci a všichni co nenáviděli Řím. V Římě však ani teď nebyli jednotní. Řím se sice vyplatil výkupným. Ale přesto nakonec nájezdníci toto upadající město dobyli, vypálili a vyplenili. To se stalo v roce 455. Barbaři se stali součástí bývalé říše. Byli na většině vedoucích místech. Začali napodobovat zdejší bývalé mravy natolik, že je nižší vrstva obyvatelstva začala nenávidět stejně tak, jako předtím nenáviděla bývalé mocipány. Za konec se považuje datum 476 n. l., kdy byl Romulus Augustus, poslední císař, zbaven trůnu.
      Shrnutí : Úpadek Římského impéria měl řadu příčin. Kvůli výdajům na armádu žoldnéřů, se zvyšovali daně natolik, že je chudí zemědělci prostě nemohli zaplatit, tak opouštěli svá políčka a začali utíkat z venkova. Římská ekonomika ale byla založena na zemědělství, takže čím méně půdy, tím méně peněz. Státní instituce nebyli schopny vyřešit tak hlubokou krizi. Císařové byli často v moci vojska, které svévolně vyhlašovalo a sesazovalo představitele státu. Po celé 3. století byl charakteristický nedostatek vojenské disciplíny a stálá hrozba vpádu barbarských kmenů. Řím byl oslaben vnitřními nepokoji - častá povstání otroků a rolníků proti nenáviděnému Římu. Vládci byli neschopní a často se oddávali divokým orgiím. Toto vše vedlo také k tomu, že expandující Germáni dobyli kdysi slavnou a mocnou západořímskou říši. Východořímská říše (Byzanc) však ještě stále přetrvávala.
  • EU je nefunkční spletenec, který neustál první (Řecko) ani druhou (imigranti) zatěžkávací zkoušku a měl být proto dávno rozpuštěn. Z eurosojuzu těží jen zakládající státy, ostatní pouze vysává a nic jim nepřinesl.
  • A toto je začátek zkázy. Neumí jazyk, nebudou mít práci a ani si ji nebudou hledat. Co se pak stane si každý zdravě myslící člověk dovede představit.Budou se toho snažit dosáhnout násilím, které je jim vlastní.Budou krást, vraždit. To si paní kancléřka neuvědomuje.Evropa bude v rozkladu a nikdo už ji nedá dohromady a budou trpět hlavně naše děti a vnuci,kteří už nikdy nebudou žít v klidu a míru. A k této zkáze se pak nikdo hlásit nebude.Hlavně ne ti, co za to dnes mohou.
  • nám v mnohém pomohla.Odhalila jak by to bylo kdyby EU někdo napadl.Nic se nebude dít.Bude se mudrovat a třeba putinovy tanky už budou dávno rachotit po Brně ale tady partička bude jen rokovat.Stejní evropští křiváci jako když nás Anglie s Francií zradili před vpádem německých okupantů.Pokud si s přivandrovalci sami neporadíme sežerou nás svoji vlezlostí a drzostí.Pokud jim sami nezačneme znepříjemňovat život jak maďarští kluci tak se začnou usazovat a množit i tady.Nikdo nečekal že Maďarsko se postaví k věci takto státotvorně! Ukázat bandě že v hostitelské zemí africká chátra nemůže rozdávat karty.Nemůže ignorovat nařízení a rozhodnutí státu.Pokud ano - je její místo za mřížemi.A nebo deportace.Tam odkud přišli.
  • Běženci jdou do Evropy z jednoho důvodu a to, že evropská unie jako jednotný stát nefunguje, vezme každého kdo překročí hranice, nikoho nezavřou, nezastřelí. Naopak s běženců udělají své občany se všemi výhodami. Pokud si Německo vezme tisíc, nebo deset milionů běženců nemělo by to být samozřejmostí. Tito lidé potom mohou cestovat ne jenom po Evropě, ale po celém světě. Kdyby do Evropy přišlo 100 milionů běženců, tak je to kapka v moři s muslimských států. Pokud příliv uprchlíků bude stále pokračovat a ještě se navyšovat, tak postupně to bude konec Evropských států. Pokud dobře posloucháte vyjádření běženců mužského pohlaví, tak ti jdou připravovat půdu pro své rodinné příslušníky. Vážení politici běženců budou miliony a po sléze desítky milionů. Ušlápnou Vás jako prašivého švába. Státeček ve středu Evropy, který se nazývá Česká republika bude jednohubka pro muslimy, zůstanou u nás až budou západní státy plné a oni nebudou mít kam jít.
    • OK, ale už to není státeček, je to Bruselský protektorát. Tak jak bylo plánováno při převratu 1989. A - dodokraticky - zvolení prodali za pár peněz bývalé ČSR.
  • Také proto, že je do Evropy, Německa, zve sama Angelina Merkel. A ti afričtí šmejdi jsou naočkovaní sociálním systémem, který je pro ně dostatečně zajímavým. Neskutečné, Angelo, co děláš za nesmysly. Tohle mi zrovna košer nepřijde.
    • Proč, mám už postaveno na jednom pěkném ostrůvku v Tichém oceánu.
  • nevím.Ale vím že je tady nechceme nepotřebujeme a pokud sem nalezli, je třeba dělat všechno aby se tady cítili nepříjemně.Takové finty jako lehání si na koleje mohou zkoušet doma.Tady žádný soucit nevyvolají.Tady představují nevyžádanou přítěž.Dělají problémy a nadají si říct.Nezbývá než čekat na zimu aby ta rozhodla.Nemohou očekávat, že z ruska nakoupime plyn a budeme vyhřívat Afriku.Není vůle ani zájem ani peníze.
  • Tam musejí mít víza a u nás je přijímáme bez dokladů.To je trestný čin.
    • To je i v Bruselském protektorátu vlastizrada.
  • Komise navrhne rozdělení dalších 120 tisíc uprchlíků mezi země EU

    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/379688-komise-navrhne-rozdeleni-dalsich-120-tisic-uprchliku-mezi-zeme-eu.html
    • Jak to udělají s těmi co chtějí do Německa a Anglie ? A to jsou všichni ! *11*
  • Když ilegálně překročíš severokorejské hranice, dostaneš 12 let nucených prací.
    Pokud překročíš ilegálně íránské hranice, skončíš bez časového omezení ve vězení.
    Pokud projdeš ilegálně afghánské hranice, budeš zastřelen. Pokud projdeš ilegálně hranice Saúdské Arábie, budeš vězněn několik let. Pokud překročíš ilegálně čínské
    hranice, pravděpodobně nebude o tobě nikdy víc nikdo slyšet. Pokud projdeš ilegálně hranice Venezuely, budeš považován za špiona a tvůj osud bude sporný.
    Pokud projdeš kubánské hranice ilegálně, skončíš také ve vězení. Když však zavítáš ilegálně do Německa, Rakouska nebo Švýcarska, dostaneš:
    -> Kartu sociální pojišťovny -> Placený nájem -> Bezplatnou zdravotní péči
    -> Peníze bez potřeby důkazů na jaký účel -> Bezplatné jazykové kurzy
    -> Volné lístky na autobusovou nebo železniční přepravu -> Dětské příplatky
    -> Bezplatné právní zástupce na obranu proti vykázání ze země
    -> Žádné povinnosti, ale zato více práv, než mají domácí Nezbláznili jsme se?
    • Copak my to všechni víme, je ovšem potřeba to vysvětlit šaškům v Bruselu, kteří lezou do amrdólské roury až to není hezké...
      • Pamela
        Ty lezeš do Ruské pavlíku - zloději jmen a nicků.
        A to také není hezké ani vlastenecké.
        • Pokud máš něco s Pavlíkem, je to tvůj problém, nemusíš o něm stále básnit. Toto je můj řádně zaregistrovaný nick. Jediný, kdo tady krade nicky nonstop, tapetuje a podvádí s hlasováním jsi ty Tečko, nemáš tedy žádné právo moralizovat. *3*
          • Pamela
            Když jsem na této debatě začínala tvrdil jsi nám že Tečka je jako anonym.

            Tak si v tom lhaní udělej konečně pořádek.

            Ty kradeš měsíce moje jméno a nick ubožáku. Pavlík ses podepisoval. ta barva
            za jménem tě vždy prozradí.

            Kradl jsi můj nick američanka - tak si ji sežer udav se s ní a chcípni ruská špíno.
            Udělala jsem si Pamelu a tu hned kradeš také. Tak se jdi léčit kleptomane
            • Zatín v celé historii diskusí tady kradeš, měníš přezdívky TY.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit