Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Opilec z Hradu nechce jmenovat profesory, nerad se staví vedle chytřejších lidí, jemu vyhovuje průměrný volič ze čtvrté cenové.
    Pokud jmenuje profesory prezident, je zde kontrola veřejnosti, pokud ministr, kontrola je velmi problematická a tituly Řápková, či Gross budou na denním pořádku.
  • Profesory by měl jmenovat rektor té které university a titul by měl platit pouze na uvedené škole. Tak je to i v Americe.
    Švejnar také není profesorem na jiné škole, než na té své jediné z celé Ameriky. Takový Putna by v takovém případě mohl dělat ostudu pouze své universitě a jejímu profesorstvu a ne všem VŠ a profesorstvu v celostátním měřítku..
    • prislusna universita navrhuje profesory k jmenovani, a to je uz zaruku, ktera musi stacit i prezidentovi...pokud napr. p. Putnu navrhla universitni rada, tak by to samozrejme melo byt v poradku...osobni utoky a nesympatie nejsou na miste.
      • Co musí a nemusí stačit jako argumentace je závislé ne na dojmu předkladatele, ana zhodnocení presidenta ČR, který aktu dodává svým podpisem mimořádnou prestiž a úctu. Prostě Putna byl presidentem "lustrován" a shledán nedůstojným a nedostatečným. To není žádný osobná útok, ani osobní nesympatie.

        Je to jako když asistent udělením zápočtu uzná studenta schopným podrobit se u profesora zkoušce.. a ten studenta vyhodí. I za tím budete hledat osobní důvody? *4*
        • President jakožto ze zákona neodpovědná, tj. nesvéprávný kladeč věnců nemá co hodnotit, ale má konat. V daném případě má jmenovat a své názory si může říkat svému psovi.

          O tom, jestli Putna je či není důstojným a dostatečným rozhoduje daná universita a nikoli zmíněný kladeč věnců, který sám se svým potácením se při "viróze" nebo "zaníceném palci" a žblebtzání tzv. "bonmotů" dělá větší ostudu.
  • Své profesory by si měla jmenovat příšlusná universita, která by také ručila z to koho si bude jmenovat. A titul profesora by měl platit pouze po dobu kdy dotyčný přednáší. Takže by se říkalo "XY JE profesorem na universitě VZ" nebo "XY JE BÝVALÝM profesorem na universitě VZ".
    A kdyby nějaká universita jmenovala profesorem jistého Pružinského, jehož profesorská práce dokonce ani není k dohledání, bylo by to na zavření takové "university", protože nikdo soudný by tam nestudoval.
  • profesory může jmenovat ministr nevím co pořád proti tomu mají to je jako u blbejch.
    • A když ne ministr tak by mohl profesory jmenovat školník nebo Béďa z kotelny co umí číst a počítat. *4*
  • To bude korupce.
  • Chládeke, jako všichni ministři školství před ním, mají velké plány, jak ve školách opět a opět provádět "perestrojky". A přitom školství potřebuje o něco více peněz, dobré kantory, pilné žáky a slušné rodiče, protože vše ostatní jaksi samospádem i proti snahám všech ministrů, jde pořád dobře. S malými nedostatky, ale ty se dají za pochodu odstraňovat. Chládek ale má pravdu v tom, že stačí, když profesory vysokých škol bude jmenovat sám minstr. Je to školní funkce tak nevím, proč z tohodělají takový humbuk.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit