Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak teda navím, zda touto přehnanou vstřícnosti Heger neukazuje cestu dalším a dalším skupinám zaměstnanců nejenom ve státní sféře, že opravdu se hodí stávkovat a vydírat vládu, nebo zaměstnavatele. I když tento případ je opravdu specifický, přece jenom nejenom odbory, ale i Heger a vláda ukazuji svou slabost a cestu jak vydírat i nadále. A říkají tomu dohoda.
  • Ať jde pan ministr do řiti. Chtělo by to železnou lady, ta by tomu LOKu rozhodila sandál. Sestry nestávkovaly, nedostanou nic. Proč ale doktoři dostanou všichni a ne jen ti, kteří stávkovali? Když si vezmu, kolik úkonů si na mě doktor vykázal, aniž by je ve skutečnosti udělal (mimochodem tunel na pojišťovny jako hrom!), že mně předepsal dražší léky (už jsem pochopil dovolenou v Egyptě..), že já debil jsem mu ještě nosil značkové pití (moje blbost), tak je mi jich úplně líto......
  • Myslím si, že pan Engel a jemu podobní by se jako lékaři neuživili, proto musí být v odborecha a stávkovat. Lidé v jiných oborech také dělají svou práci a nikdo se na ně neohlíží.
    • Být po mém tak MEngel by se tu již nechytl...
  • Takoví bezpáteřní ministři by měli okamžitě odejít.Vláda kde si s ministry zametá odborářský poskok nemá právo na život.
  • Je dobře, že se situace "pohnula". Myslím, že lékaři nechtějí nic nemožného. Práce nemocničního lékaře je náročná. V našem městě víkendová směna začíná lékaři v pátek v 7,30 a končí v pondělí v 16 hodin.
  • oprava "nazor"
  • Tak to je nehorazny podraz, ne tim ze se lekarum prida, ale ze se jim tam podbizi a slevuje ze svych zasad. Boze, kam jsme se to az dostali s touto vladou? Vubec se me tento jejo pristup nelibi. Kdy se pak prida hasicum, policii a tem co jsou zacharanari? A hlavne z ceho a hlavne z cich penez. Zase z penez poplatniku?????????????? To uz je snad neunosne. Kdo ho k takovemu pristupu donutil?
    • Naprostý souhlas příteli...
  • Heger kličkuje,to co v neděli řekl,že není upravit tarifní platy je další jeho devótnost ke Kubkovi a Engelovi.Inu je to lékař a patří k té bílé mafii.
  • Kdybych musel dělat 4 dny po sobě po 24 hodinách, někdy i 25 hodin denně, taky bych stávkoval.(Není to vtip, ale opravdu se stalo). Hlavně kdyby některým jedincům došlo, že jde nejen o výši platu, ale také o kvalitu odvedené práce. Peníze bohužel kvalitu péče nezaručí. Možná by selekce neuškodila-je na to ideální čas.
    • Souhlasim s Vami ne na 100 ale na milion %, ale nejde me do hlavy, ze se tak rychle vsechno zmenilo. Proc si ministr netrva na svem a tak rychle meni nazir????????
    • Těch 25 hodin denně jsi nemyslel vážně viď? To by jinak hovořilo o tvé prudké inteligenci. *4* . Jinak ty 4dny v kuse jsou taky pěkně uhozený. To chceš říci, že od pondělí 6 hodin do pátečních 6 ho doma nikdo nevidí? Slintale uslintaná. O nočním spaní na lékařském pokoji, kdy za něj hlídá sestra ani nemluvím. A další věc fešáku. Doktoři dali výpověď a nestávkují. To je dost podstatný rozdíl. Škoda, že Heger měkne...
      • Jsem neatestovaná lékařka ARO pražské nemocnice. Sloužíme od pondělí do čtvrtku od 07-07 hodin a od pátku od 7 hodin ráno do pondělí do 7 hodin ráno. Máme 4-6 služeb za měsíc. Co se týče pracovní náplně během služeb je variabilní. " Špatná služba" je pro mne, když v 8 ráno dorazím na operační sál a odcházím v 3 hodiny ráno následujícího dne, 3 zbývající hodiny věnuji spánku(pokud to lze, někdy je člověk přetažený a nedaří se usnout). "Dobrá služba" je pro mne, pokud ze sálu odcházím do půlnoci, v nejlepším případě do 22 hodin. V případě dobré služby je možné stihnout zapsat povinnou administrativu, jinak ji nechávám na další den a dopisuji po službě.
        Moje pracovní náplň je daná tím, že pracuji na větším pracovišti, věřím, že v menších nemocnicích jsou služby klidnější.
        Děkujeme odcházíme nelze shrnout do jednoho bodu- zvýšení mezd, problematika je daleko rozsáhlejší. Mrzí mne pokud si lidé myslí, že oni budou platit navýšení mezd, opakovaně se v mediích a internet. stránkách ČLK hovořilo o způsobu získání peněz. Pouze jednou reformou lékové vyhlášky lze tyto peníze získat. Ptá se někdo proč platíme (my všichni, i já jako lékařka) zbytečně předražené léky? Ptá se někdo kdo z toho má profit?
        Vzhledem k tomu, že v naší společnosti jsou možnosti vzdělání rozsáhlé, doplňte si vzdělání v oboru všeobecné lékařství, 6-ti leté prezenční studium, a můžete začít pracovat za 14 000Kč (v lepším případě) v horším 9 000 Kč, v úlně nejhorším případě za 4-6000 za částečný úvazek (v realitě úplný úvazek) a uvidíme, jak dlouho to zvládnete dělat.
      • Myslím to úplně vážně, ač to zní jako vtip. Nebudu psát kde pracuju, ale nemám ve zvyku si vymýšlet. Jenom mohu potvrdit, že hladovost některých jedinců nezná meze. Sám vím, když bych měl sloužit , ale opravdu sloužit / dělat pár dní např.14hod. denně/ , jak je to náročný. Někteří jsou opravdu abnormálně schopní-i /všeho/. Jestli jsi to pochopil jako podporu a zastávání se lékařů, pochopil jsi špatně.
        • Ale vždyť Tě dnes nikdo nenutí to dělat. Akorát Tvá vlastní hladovost a také neschopnost udělat ve svém životě změny.
        • *1* Já jen, že den má 24 hodin ne 25.
      • Tak nemohu pane souhlasit, co tvrdíte!? Asi máte málo informací! Vím, že to je pravda, v pátek ráno v 7,00 hodin zeť odchází a 2x do měsíce v pondělí v 15,30 hod přichází! A nehrápe v noci, řeší v řadě případů složité věci, a tady nelze udělat "zmetky"! Někde jak uvádíš, muže situace tak vypadat?!
        • Václave, pokud Váš zeť pracuje takovou dobu od pátku do pondělí, tak si najměte detektíva a ten vám poví kam mimo pracovní dobu chodí. Že není v nemocnici celou dobu, vemte na to jed.
          • *1* *1* Výborný....
        • Vašku. Také nebudu říkat co dělám ale žena je zdravotní sestra v nemocnici, takže vím o čem hovořím. Když je klid což bývá v 90% nočních, doktor spí na lékařáku a vstává pouze na žádost sestry. A k těm pěti dnům nepřetržité práce. Není to pravda a pokud vám zeť tvrdí opak tak bych mu chtěl vyseknout poklonu a uvést do knihy rekordů. Protože 5 x24 = 120 hodin se na mě nezlobte, ale nikdo nepřetržitě bez odpočinku nevydrží. A to že není doma je daň za tutopráci a také to má náležitě dle ZP zaplaceno. Viz příplatky za služby noční svátky soboty a neděle). Mohl jít do fabriky dělat svářeče a po 9 hodinách by byl denně doma, včetně víkendů.
    • selekce by měla proběhnout hlavně tam nahoře - i když, za tohle si můžem sami, když si tam takovou svoloč volíme...
      v tom, že peníze kvalitu péče nezaručí, naprosto souhlasím
      • To politici jsou jinčí kabrňáci.Dělají od nevidím do nevidím co nevidím. *8* *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit