Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Putinova logika mi připadá jako tvrzení, že za vraždění Židů v Osvětimi mohou Židé sami, protože je jich do koncentračního tábora přijelo moc. Putin je koncentrované zlo, kombinace Hitlera, Stalina a dalších diktátorů.

    • Pán je z Kyjeva? 

  • A kdo Rusko ohrožuje? Snad Ukrajina? A jaké své "zájmy" bude Rusko bránit?

    • mun.go

      Už brání ...

    • josef.chmela

      Občane, občane. Všichni tady víme, že nevidíš pře své klapky na očích a své fobie dál než na své mantinely. V této válce totiž vůbec nejde o nějakou Ukajinu a její občany. Tato válka je uměle vyvolaná mezi Ruskem a USA prostřednictvím Ukrajiny. USA totiž potřebuje prostřednictvím NATO se co nejvíce přiblížit ruským hranicím, dále neustále vnášet do této oblasti neklid a snažit se v Rusku rozpoutat občanské nepokoje s výhledem rozpadu Ruské federace a následně Rusko politicko - ekonomicky ovládnout a tak se dostat k jeho nerostnému bohatství. Takže Putin pouze brání politickou a ekonomickou nezávislost a svobodu Ruska na USA. Jinak by byla válka na Ukrajině nesmyslná a zbytečná.

      Mám však dojem, že mě ihned vymažou a opět zakáží na 30 dní zde něco psát.

      • Pepo, i když s Tebou v mnohém nesouhlasím, neupírám Ti právo na vlastní názor. Doufám, že Tě nezablokují, to bych nepovažoval za správné řešení. Pokud jde o Rusko a USA, tak je třeba pochopit, že USA je po všech stránkách vyspělá země 21.století, zatímco Rusko je myšlením a jednáním stále na úrovni středověkého carství. Znám do značné míry obě země a tak vím, co píši. Jinak i prostí Rusové jsou většinou velice přátelští a ochotní v případě potřeby druhému nezištně pomoci, jak jsem sám poznal.  Samozřejmě každá válka je nesmyslná a zbytečná. I když Zeměkoule je přelidněná, což vede k narušování přírodní rovnováhy. A pokud to přemnožování živočišného druhu homo sapiens nebude nebude nějak rozumně a humánně regulováno, učiní tak Země Gaia a to bude tragédie. Není vyloučeno, že už se to v minulosti stalo.

        • mun.go

          "USA je po všech stránkách vyspělá země 21.století "... skutečně? Index chudoby  podle zemí 2022 / Poverty Rate by Country 2022: USA 17,80; Německo 14,80; Rusko 12,60; ČR 10,10 (2018). 

          Extrémní chudobu najdete více v USA (jižní státy - Mississippi, Louisiana, Nové Mexiko - viz zde), než v Rusku. Tady máte index chudoby na mapě v barvách. USA a Rusko vycházejí stejně.

          ... "zatímco Rusko je myšlením a jednáním stále na úrovni středověkého carství"To za prvé nelze tak jednoduše konstatovat (každý Rus a každý Američan myslí jinak, někteří Rusové stejně jako Američané a naopak někteří Američané stejně jako Rusové - samozřejmě existují nesmazatelné rozdíly dané prostředím a výchovou), a za druhé Američané jsou stále na úrovni světového četníka, který chce každého komandovat.

          A ano, prostí Američané jsou rovněž většinou velice přátelští a ochotní - pokud po nich nechcete peníze nebo jinak nezasahujete do jejich byznysu.

  • Teď už ale legrace přestává. Jestli to kdy legrace byla.

    Jasně, že když k tomu budou Rusové donucení, že použijí cokoliv. To není jejich obhajoba, ale konstatování. Oni prostě neprohrají! To nemají v genech. I když to zní hnusně. 

    Aby k tomu nedošlo (což má svou cenu) neměli bychom takovou situaci vůbec dopustit (což jsou zase náklady).

    Nebo můžeme po Velkém třesku začít zase u dinosaurů. Hlavně, že budeme mít pravdu.  O to jde? 

  • dzixy

    Neskutečná diskuze, výrazně dvoupolární. Nikoho nezajímá, že Rusové možné napadnutí ruských území Ukrajinci pokládají za napadení své země a svých zájmů. Když napadnutí své země  Rusy podobně  hodnotí Ukrajinci, tak podle Rusů je to nepřijatelné. Takže jeden - Rus - může zabíjet, rozbíjet, a když se chce Ukrajinec bránit podobnou odvetou, tak je to napadání ruských zájmů. A nikoho nezajímá, proč Rusové hájí své zájmy rozbíjením a zabíjením Ukrajinců, když to před tím Ukrajinci nedělali Rusům. A manipulovat  historickými polopravdami není vůbec relevantní s  tím, co Rusové  na Ukrajině dělají. K posouzení pravdy není zapotřebí být rusofilem, nebo proukrajincem, stačí obyčejná hlava s obyčejným rozumem. A vzpomenout si na vyprávění naších dědů o hrůzách války, kterou před léty vyprovokovalo Německo na čele s Hitlerem v zájmu prosazování a svých zájmů. Podobnost s Putinem přímo úměrná.

    • 👍🛴...

  • To je to. Ale tady se umíme postavit! Naši údatní rekové se jmenují Lipavský, kuliočko, Černochová. Všichni to mají zmáknuto do detailu.Nic nenechali náhodě. Děkujeme do Prahy. Děkujeme za ty gejzíry nekonečné blbosti které vysíláte okolo sebe.

  • kocourXL

    Tak prý osobností roku je hned po Spejblovi a Hurvínkovi nějaký Zelenka, ten jistě  zastaví jadernou hrozbu.😀

  • Tady je zase "rudých moudrostí" od neznalých rusofilů.

  • Kolem celé republiky jsou Americké základny s atomovými zbraněmi. Takže opravdu hrozba jaderného konfliktu roste. Nebo to vás netrápí? Mělo by.

    • Ještě že tady jsou ty americké základny s atomovými zbraněmi. Jinak bychom psali azbukou.

    • vanhorne

      Na to co tebe trapi, maji v kazde apatyce masticky.

  • josef.chmela

    Rusko bude bránit své zájmy všemy prostředky, stejně tak jak to dělají USA po celém světě.

  • Myslím, že Rusové v zastrašování mají vynikajícího učitele USA. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit