Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID

    Hoax mno

  • Volila ho většina národa, včetně našeho soudruha prezidenta.

  • Americký prezident chytil prasečí manýry.

  • Ani v jedné ze zmiňovaných zemí neproběhl ozbrojený převrat nebo něco podobného. Že se nám to nemusí líbit je věc druhá.

    Každá země, každá kultura má své představy o způsobu vládnutí. 

    Tentokrát souhlas s KIMCID - nejhorší je dělat "jara" a tyhle představy utopit v krvi. Doufám, že se toho už nikdy "civilizované země" nedopustí. 

  • KIMCID

    Arabské jaro za pomoci Fr a VB roze.ralo celou severní Afriku a ještě potrvá než se to srovná.

  • mun.go

    "... Egypt nutně potřebuje další reformy ..."

    To je ta klíčová věta.

    Ovšem musí to být reformy, jaké se těm, kdo se aktuálně považují za vládce světa, líbí - což autor zapomněl podotknout. Nežádoucí reformy jsou vzápětí potrestány. A tohle platí všude, nejen v Egyptě.

    Tedy - že by Egypt byl další na řadě, hned po Iránu?

  • Čína a Rusko nemohou mít kvazidemokratický systém, který panuje ve státech západní Evropy a jenž horečnatě buduje bruselsko-byrokratickou diktaturu a prosazuje šílené sociálně-inženýrské experimenty typu merkelovského migračního šílenství či pokusy slučovat světské právo s právem šaría atd. Tyto velké státy musí mít vyspělou demokracii centralistického typu, jinak by byly ohroženy chaosem a vnitřním pnutím, které by vyvolávalo silné odstředivé síly, jenž by reálně ohrožovaly územní celistvost a duchovní integritu těchto velkých zemí.

  • Pro demokraticky smýšlejícího člověka je Sísí rozhodně přijatelnější než militantní islamisté formující se v sofistikovaných politických blocích a vytvářejících podmínky k nastolení tuhého teokratického režimu, jehož exponenti by ve jménu té jediné a správné víry byli ochotni a schopni zničit všechny památky starověkého Egypta. Stačí si vzpomenout co udělali alláhakbarovští aktivisté s kolosálními sochami Budhy v Afghánistánu a co dělal Islámský stát se starověkými památkami. Tito náboženští fanatici nemají žádný vztah k tomu, co symbolizuje lidskou civilizaci, jejich heslem je "Kdo nejde po cestě destruktivity s námi, jde proti nám !".

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit