Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já se domnívám, že Řekové vydírají EU a svými sliby úsporných opatření si z EU dělají srandu.
    Podivné to není, pokud se vžijete do role nové rudé vlády. Podivné ale je, že si to EU nechá líbit a tu roli "onuci" dobrovolně bere. Už by tomu měl být konec.A já si myslím, že za každou cenu.
  • Mnó - jak to říká emeričan německého úůvodu - tož je to určitě, ale určitě pravda..... *1* *16*
  • NYT skrze uznávaného ekonoma se vyjádřil k Řecku dost objektivně i když pravda nebyla vyčerpávajícím způsobem obsažná. Syriza musela zákonitě přijít na společensko-politickou scénu, protože lidé už měli dost řeckých vlád, které kolaborovaly s finančními žraloky z nadnárodního kapitálu proti zájmům těch, co tyto vlády volili. Mnohé požadavky stávající řecké vlády jsou nejen racionální, nýbrž i oprávněné. Řecké "extempore" je přínosné, zavádí sebereflexi pro doposud nabubřelé a neoblomné věřitele.
  • Kdo za tuto situací může.Ve velké míře - větší než Řecko - Evropská Únie, spíše jeho nenažrané a socialistické vedení.
    A v této situaci bychom měli převzít euro? Byli bycho úplní magoři.
    • Chňapat nyní bezhlavě a překotně po euru by bylo krajně nezodpovědné, euro ještě není zdaleka stabilizované, bude procházet dalšími krizovými peripetiemi a bude přinášet nová rizika. V této době je na místě maximální zdrženlivost, soudnost a střízlivost.
      • Jednou k tomu stejně musí dojít. Lidi brblají a bojí se ale taková nálada
        panuje vždycky když se má něco změnit.
        Slovensko euro zavedlo a žádný katastrofický scénář se nenaplnil.
        • zatím
        • Nech si o pozitivech na Slovensku zavedeného eura vyprávět od obyčejných Slováků ! Zjistíš, kolik jich skočilo z mostu apod., kolik jich šlo světem se žebráckou holí, kolik jich jako za Zápotockého přišlo o všechny úspory. *13*
          • Vážně? Taková chudoba tam je?

            Ale na Slovensku přeci vládne vaše levicová vláda v čele s Ficem.
            Tak kde dělají vaši soudruzi chybu? *2* *2* *2*
            • Na Slovensku na billboardech mají heslo: "Všechno začíná poctivou prací." Na poctivou práci se u nás před 25 léty zanevřelo. Kdo dnes pracuje, je svému okolí skoro za hlupáka, vážená paní demokratko.
    • Jo raději si nechte korunu aby vás ČNB dál mohla šidit.

      Cizinci se také radují že nemáme euro. Díky tomu se tu mají jako ta růžová
      zvířátka v žitě. Kurzově je to tu pro ně strašně výhodné.
  • Se divím,že neradí USA ty jsou na tom daleko a daleko hůř!!! Jenže ty si natisknou "zelené paírky" a dluhy za ně pletí všichi kdo tyto papírky používají !!!
    Jak to bylo ve Švejkovi:To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze ale to myslím na USA!
    • Topole, tos napsal pěkný blábol
  • Nechme Řecko Řekům. Oni sami vědí, co jejich země potřebuje. Potřebují a to nejvíce, domácí produkci, maximálně posílit soběstačnost v základních komoditách. Hlavně potřebují pracovat a to pro mnoho jihoevropských národů - další balkánské země,Itálie, pyrenejské země,není to pravé. Pokud Řecko bude mít nadprodukt, může jej nabídnout sousedům a dalším partnerům k zobchodování.

    My zase víme, co žádná normálně uvažující země nepotřebuje ve svých vodách: Mezinárodní měnový fond, Světovou banku a další nenažrané americké žraloky, kteří, jen aby se sami dosyta nažrali, bezohledně ukusují velké porce vyprodukovaného bez ohledu na další rozvoj.
    Řekové mají ohromný potenciál ve své historii jako kolébce evropské kultury a vzdělanosti. Vždyť i v antickém Římě, kdo chtěl něco ve společnosti znamenat, musel umět řečtinu.

    Ale i tak mohou Řekové najít u svých malinko západnějších sousedů námět:
    Boni pastorius est tondere pecus, non deglubere... Dobrý pastýř má ovce stříhat, nikoliv dřít z kůže ... Suetonius
  • Naposledy tam vrazit peníze ale pořádně dohlédnout na co jdou.
    Už žádné dotovaní jejich radovánek a bezplatných služeb.
    řekové se chovají jako malé děti takže je prostě musí držet zkrátka a vodit za ručičku.

    Jinak je chování Řecka neodpustitelné. Když nedostanou peníze budou EU škodit
    přes vlny přistěhovalců. Pak zase udělají trucpodnik a jednají s Ruskem.
    • Pusinko, Nechápu, proč už nejsi v Řecku si také užít radovánek a bezplatných služeb.Možná by ti tam opláchli z evropských dotací zadarmo i tvůj mozek co nosíš mezi nohama,
    • Rusko by pro Řeky byl zajímavý strategický ekonomický partner. Jenže to se určitě nebude líbit strýčku Samovi, který by přišel o vojensko geopolitický vliv ve východním středomoří, o letadlovou loď jménem Kréta, poloviční podíl na Kypru s blízkostí Turecka a krytí svých zájmů v Izraeli i na severním vstupu do Suezského průplavu.
      • Jenže to Řekové neudělají, páč vědí, že by byli ještě víc chudší, než teď.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit