Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • snobové chodí do snobské restaurace a nechají se tam draze odrbat za nějaký prd na talíři... nic neobvyklého.

• "Je znám případ jednoho bohatého Itala, kterého číšník pronásledoval z restaurace až na parkoviště a pokáral ho, že mu dal spropitné jen 500 eur, což je deset procent z útraty, a že je zde zvykem dávat dvacet procent (přes 24 tisíc korun). Ital už se podle svých slov do Saint-Tropez nevrátí."

Chytrá EU by měla zakázat dávání a pobírání dýšek. A´T se na mzdě pinglů a dalšího personálu podílí jejich zaměstnavatel 100% a ne že na jejich mzdu bude přispívat zákazník. Vím, že je to dlouhodobě zavedné, ale přitom je to postavení na palici. Dáváte dýško sestrám, když jste hospitalizovaní v nemocnici? Dáváte dýško v autoservisu, kde vám provedli opravu vozu? Dáváte dýško na STK? Dáváte dýško na úřadě, když narazíte na ochotnou úřednici? Dáváte dýško cestovce, že vám zařídíla hezkou dovolenou? Dáváte dýško pracovníkovi pojišťovny nebo banky za vstřícné jednání?

V čem je lepší pingl, který vám donese lístek, přijme objednávku, donese jídlo a pak zkasíruje? Za co dýško? Že dělá svoji práci jako výše uvedení?

A u toho nahoře uvedeného číšníka to vypadá, že mzda vyplácená jeho zaměstnavatelem bude naprosto nepatrná v celkových příjmech, které vymáhá od hostů.

• ono to vždy bude o tom jídle a jeho množství.. pokud mi dají na talíř 3 krychličky za 1500 euro, tak tam už nemám chuť pak jít. jakože 1500 euro bych dal jen za domácí kuchyni své sestry, mámy nebo babičky.. to pochybuju, že by překonal kterýkoliv michellinský kuchař.
    včera jsem se bavil taky s jedním chytrákem tady u nás (30letý kluk, 2 vysoké, ale celý život je tady u nás a tvrdím, že i bude.. :)  ), který je odpůrcem obnovitelných zdrojů. Tvrdil mi, že běžná domácnost nemá šanci dosáhnout na fotovoltaiku. Já tvrdím, že ty křemíkové desky budou součástí za chvíli každého druhého balkonu, pač už se dělají i designově příhodně, a netuším, proč by místo toho rezivějícího zábradlí balkonu nemohl být křemíkový panel, který nereziví a ještě domácnosti udělá dobrou službu. A bude si to moci dovolit za chvíli každý, čiže nejen rodinné domy, ale i bytovky na to najedou, pak postupně i paneláky nahoře na střechách, včetně bateriových úložišť..

• gaheris

Asi byli na stáži u naší pětidemoliční tlupy?

• Už jsem psal, že bych velmi přivítal, kdyby mě v obchodech restauracích, bankách (zdravotní sestry jsou až příliš často drzé psychopatky)... obsluhovali roboti, kteří by vypadali jako lidé. Připlatil bych si za tuto službu ! To by byla ta správná digitalizace. Mohl bych psát dlouhý elaborát o tom, co jsem kde zažil s psychopatama, buranama, blbama. Mnohé trable by odpadly. Pořád někam posílám české státní inspekce. Je fakt, že dokáží pomoct. Všechna čest. Někdy stačí pohrozit nadřízeným těch taképrodavačům posláním inspekce, a útočnost personálu je odstraněna. Někdy si stačí na pracovníka postěžovat jejich nadřízenému. Jen u řetězce Tesko byli nadřízení na straně drzounka. Choval se, jakoby byl v kovárně, dělal schválnosti. Klientelismus a Etický kodex je často jen proforma.

• Řešení je jednoduché. Ať si tam chodí kapitalistická smetánka.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit