Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jde vidět,že mnoho přispěvatelů do diskuze nečte články pořádně a mnoho tzv. rádců je úpně mimo realitu. Je jasné,že Petr nese určitý podíl viny na vzniklé situaci ale to neznamená, že je to mladý,hloupý a nezodpovědný člověk. Při zaměstnání se snažil podnikat právě proto,aby mohl své závazky splácet.Po nikom nic nechtěl jen stát na vlastních nohou a žít svůj život úplně normálně. Pořídil si bydlení a je celkem fuk jestli domek nebo byt každopádně to musel řešit hypotékou ostatně jako většina mladých neměl ani on vlastní prostředky na koupi.Volba byla správná, v bytě by asi těžko mohl skladovat materiál k podnikání.Stejně tak i auto z druhé ruky,které k podnikání potřeboval.Nějakou dobu to asi fungovalo až do doby, kdy mu nebyly zaplaceny nějaké faktury. Tím nastaly jeho problémy.Určitě situaci řešil dříve a nečekal až se vyhrotí. Jenže bohužel,neměl nárok na žádný příspěvek ani žádnou pomoc od státu.Obracet se na politiky,myšlenky na sebevraždu a bezradnost je jen důsledek bezmoci.Kdyby mohl něco prodat jistě by to udělal. Proto rady,které zde vidím jako Lidl nebo řidiči MHD jsou úpně zcestné.Doufám,že se Petrovi podaří najít cestu jak z toho ven, držím palce.
  • To je typické, nikdo nepomůže a Vy přijdete o všechno. Začala jsem podnikat v roce 2012, z podniku se špatnou pověsti se během půl roku stala vyhledávaná restaurace a co pak majitelka nás vysoupla, ukradla receptury a slizava smetanu, dluží vratnou kauci a nic se u soudu neděje. Přešla jsem na jiný podnik. 4 roky uzavřen. Začala jsem prodávat na slevových portálech pobyty a ejhle, pozdní vyplacení po troskách, krach portálu ty dluží peníze a nic se neděje a my přišli o všechno. Vše se prodá. Vyhlášen konkurz. A Vy samozřejmě nemáte nárok na nic. Pak podnikejte v České republice. Přeji Vám Petře hodně úspěchů a sil. Doufám, že se vše jednou obrátí v dobré..
  • V cele republice, i na Ostravsku chybí řidiči . Řidiči jak dodávek - sprinteru, o to více větších vozidel (vozu typu Avia, Solo , kamionu). Tito mají krásné platy , i při nástupu ihned okolo 20 000 , později 30 000 běžné . Když jezdí do zahraničí. Jsou i firmy , kde si vydělají ještě více. Když obětují více svého času a jezdí dálkové jízdy. Sice se muže stát , ze doma stráví jen dva víkendy za měsíc, ale pěkné peníze si šofér vydělá . A realita : těchto mužů jen ubývá a nechce se jim trávit čas mimo domov a rodiny. Jen jsem chtěla upozornit na možnost , jak si bez problému vydělat peníze a s čistou hlavou, bez zadlužení a dojíždění za práci . Dopravních firem jsou tisíce a poctivým klukům, který chce pracovat , nepohrdnou
    • Nojo... Vzdyt to tu vidite ... Treba ten lidl, volna mista maj pry jen v opave a v ostrave zadny! 30km rozdil.
      Nevim jesli lidi kdy pochopi ze je rozdil delat zahradnika v belvederu nebo v arealu ostravskych dolu.... Za to druhy nedostane nikdo vic ani kdyby makal 2x tak usilovne na dve smeny a byl o mnoho sikovnejsi zahradnik. teda pokud by se vubec nasel nekdo kdo ho tim zamestna.

      Zase na druhou stranu, ani skola nepripravuje lidi dobre na praci... Nedavno jsem cetl motivacni dopis jednoho uchazece o zamestnani... 24let, bez praxe, a pry by chtel delat reditele a nebo aspon vest tym lidi, mzdovy pozadavky nastesti nenapsal.... Takovej clovek se jiste brzy objevi v diskusich na internetu s tim jaky je problem sehnat praci. A ze i kdyz ma patricnou kvalifikaci (dvoudenni kurz vedeni lidi), ze proste dobra prace neni.
  • Dneska když si vezme mladý člověk hypotéku je sebevražda. 30 - 40 let platit to znamená celý život živořit.
    • tak určitě je lepší platit celej život nájem.... ono to měsíčně vyjde nastejno akorat po 40 letech az bude v duchodu bydli ve svym *3*
      • přesně tak, ve městech kde jsou levné byty je je splátka hypotéky včetně nákládů spojených s bydlením levnější než nájem a v pozdějším věku je byt váš
        • Soldere co je to v pozdějším věku. Když si vezmeš hypotéku v 25 letech, tak ji splácíš 40 let a v 65 jdeš do důchodu. To máš životní vyhlídku a nikdy nesmíš marodit ani přijít o práci. Jen tak dál vážení. Já když jsem si chtěl postavit dům, tak napřed jsem si pořídil pozemek a potom dřel a dřel 6 let a sám jsem si dům postavil bez dluhu. Takto se to dělá vy chytráci.
  • Doc12
    Věřit politikům? Ani pozdrav ne!
  • DRAHÁ: při práci zkusil podnikat.....Víte význam té věty?? Vy podnikatelko
  • To Fish - radíte zcela neznalý zásad Insolvenčního zákona. V insolvenčním zákoně je řečeno, že navrhovateli může soud uložit povinnost zaplatit zálohu na činnost insolvenčního správce a to v objemu do 50 000,- Kč. Insolvenční soud tohoto zajištění využívá zcela bezohledně, navrhovatel nemá šanci, dosáhnou v odvolacím řízení prominutí zaplati zálohu nebo zálohu snížit, nebere se vůbec v potaz, že soud může uložit, u soudu se to bere, že soud uložit musí v každém případě. Nicméně soud neovlivní ani to, že navrhovatel nemá předepsaný obnos kde získat.
    • Přesně. My museli do tří dnů složit 50 tisíc a nakonec byl vyhlášen konkurz
  • Je to samozřejmě dost smutné ale prostě reagoval pozdě. Nevím co od politiků čekal, že mu daj 300 000 ať zalepí svoje dluhy, tak to bohužel nefunguje, jelikož reálně někde dluží velké prachy někomu a to žádná politická moc nepozastaví. Opravdu mu nejlép poradili babišovci ať si nechá vše vzít jelikož je to nejschůdnejší cesta jak se dluhů zbavit v jeho případě. Hypotéka je fajn, ale asi nebyla tak velká je z ostravska a ruku na srdce, nemovitosti tam nejsou zrovna drahé. Nemovitosti se měl zbavit jako první, kdy už věděl, že to nejspíš nedá. tím by se zbavi hypotéky a možná i dostal něco zpět z toho co už za hypotéku splatil. Pokud mu někdo dluží prachy jako firma, tak může podat návrh na isolvenci a to ve valné většině funguje dobře, jenom to chce čas bohužel třeba i rok nebo víc, ale pokud ty prachy ten prevít někde má, tak je prostě dostane zpět i s úroky. Začít podnikat ve velkém není moc chytré, když člověk nemá peníze, kterýma by to podložil.
  • Když dlužíte tak vám nemovitost nedovolí prodat. Pokud máte dvě práce tak co víc chcete? Dávky dostanete max když nemáte žádný příjem nebo jste cikán. Je tam psáno že pracoval už při škole. Jste tak natvrdli nebo nemáte co dělat a takovyma kecama co tu někteří vypouští žijete. Pokud někomu přijde mateřská 8tisic hodně místo klasického příjmu tak klobouk dolů. Tahle situace může potkat každého a věřte že vám nikdo nepomuze
    • To je relativní, někdo "vystačí" s 10 000 na měsíc, někomu nestačí ani 80 000. To je hodně individuální, případ od případu, místa pobytu, bydlení v nájmu/vlastním, velikosti domácnosti, skutečných nebo nutných nákladů na živobytí atd. A zejména potom o "umění hospodařit neboli držet kasu".
      Mě by např. zajímalo, jak a podle čeho je spočítáno tzv. životní minimum 3.410,-Kč (pro 1 osobu) !? To mi přijde hodně málo - a pokud to trochu sleduji, už se léta neměnilo. Jako např. donedávna i důchody. Argument typu "měli jste si více našetřit nebo vydělávat" (?!), je hloupý. Nejhorší je, když se člověk stane neočekávaně "obětí" systémových změn (historicky po r. 1948, 1989). Vy se na něco celý život připravujete, systém je pevně dán a najednou bác, všechno je jinak. Co s tím máte sám jako udělat ? To je jako když přejedete autem odbočku, jiná není - a už reálně bohužel jedete úplně jinam, než jste původně měli. Sranda bude, až se přijme Euro. Ceny se istě zvýší, platy se třeba zvýší, důchody i dávky se možná zvýší - ale (i dlouholeté) úspory v korunách budou najednou úplné howno (při "přepočtení" kurzem měn Euro/Kč), doslova.
      Ale to je už jiná kauza.
      • Máte pravdu o tom žádná. Ja mam dva kluky a taky jsme se připravovali na různé věci. Prošel jsem si dvěmi pracemi. Vím jak tomu klukovi asi je. Nevím odkud jste ale u nás na Ostravsku je se vším problém. Moje máma v důchodovém věku bere vdovsky důchod 1000 svůj 8000 a příspěvek na bydlení (rpg) má nájem 11000,- tolikrat jsem s ní byl na uřadech a my "belosi" nemáme nárok. Ja bych to zhodnotil a upravil že průměrný plat je tak 15000,- no a jak přijde euro tak to snad polovinu Čechů položí.
        • Malý byt v Ostravě stojí i se službama cca 6000kč.
        • Jsem z Opavy, ale pohybuji se v celém MSK i v sousedním Polsku. Situaci v regionu znám velmi dobře.
          Po odstavení dolů a fabrik těžkého průmyslu (resp. podstatného snížení jejich výkonu a tedy i zaměstnanosti) politici i vlády Česka (dříve ČSFR) už od 90. let minulého století slibovali restrukturalizaci popř. konverzi stávajícího těžkého průmyslu, projekty na odstranění (ekologických) zátěží regionu Ostravsko-Karvinska, nově "průmysl" služeb (to jsem nikdy moc nepochopil ?), kroky k zachování dobré zaměstnanosti - ale v podstatě už více než 20 let se dělá jen "kulové". Nebo přineměnším málo. Kraj je dlouhodobě v úpadku, lidé se stěhují pryč. Proč asi, že by proto, jak je tu tak moc fajn ?! To těžko.
          15.000,- to asi myslíte nějaký tzv. reálný plat. Průměrný v ČR dle statistiky je cca 27.000,-, ale ten přes 60% pracujících (na plný úvazek) nemá ! Bohužel jsem nikde nenašel informaci, jak je to konkrétně u nás v MSK - asi zrovna to není nic ke chlubení ...
          • Máte pravdu. Je to tak 15 000,- je u nás v práci takový standard když jsou lepší měsíce jde to i výš. Popravdě by mě taky zajímala statistika platu v našem kraji.
            • Tak jsem se zrovna jen ze zvědavosti podíval - a na www.lidl je u pozice prodavač/pokladní konkrétně uvedeno: mzda 18.900,- Kč po 2.roce, brigádník (ukládání zboží, pomocný prodavač) 115,-Kč/hod. Prodejny Nový Jičín, Opava (Ostrava - žádné volné místo !).
              Údaj o tom, co bude po 2.roce, pro nového zájemce o práci v Lidlu asi nemá zrovna valný význam, toho zajímá především nástupní plat - a ten tam uveden není (jak jsem nakonec předpokládal a již dříve napsal !).
              Nenašel jsem ale NIC konkrétního o Vámi uváděných 15.000,-Kč ...
              Mně osobně to je vcelku "šumák", já tuto práci nesháním ani nepotřeuji, mám svoji, bohudík.
            • Mzda v lidlu je u nich na webu primo napsana... Vsude mozne na bilbordech taky.... Tohle fakt mechapu... Nekdo je nespokojeny v praci co dela ale udelat s tim neco to ne, to jen hledat vymluvy misto se snazit.
            • Thomas: minimální mzda je snad 11.000,-Kč, to jen k tomu doporučenému počítání pro Lump31.
              Kolik že je konkrétně mzda v Lidlu, to opravdu nevím a nikdo známý tam nedělá - můžu to ale dotazem hned ověřit, pokud budou ochotni to sdělit, což ale pochybuji. To je jako všude, různé pozice, různý plat.
            • Jdi delat do lidlu prodavace a budes mit vic nez tech 15 hrubyho.... To jsou reci tohle.

              prumerna mzda neni minimalni... Prumer se probiral na zakladni skole(to jen pro poradek, chapu ze hledate praci kde pocitat v praci nemusite).
  • Asi mel velke oci, ale jestli je pravda ze ho polozila nejaka nezaplacena faktura!!! tak je videt jak banky atd... se chovaji k lidem kteri se snazily svoje dluhy platit,kdyz se postizeny domaha svych penez tak je nato kratkej!!! ale kdyz zacne dluzit tak ho voskubou co to de!!!

    Na druhou stranu se plnejma hrastma rozhazuji socialni davky, proste dokud clovek nepadne uplne na drzku tak mu malo kdy nekdo pomuze!!!

    pak se postavte na vlastni nohy....

    v clanku chybi dost detajlu kolik ze to meli prijem a zaco vsechno utraci.... kdyz mu nesaci 18.000kc mesicne neni to moc ale urcite se stim da prezit

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit