Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A jak ta střídmost jde dohromady s tou gigantickou armádní zakázkou?

    Ty problémy které se na nás hrnou jsou spíš problém policie než armády.Obrněná vozidla nám proti migrantům na moc nebudou a proti teroristům je taky třeba spíš BIS než armáda.Snad by jim mohli místo tanků za 50 mld koupit nějaký chytrý pušky a detektory výbušnin.

    Další problém jsou extremní platy třeba v justici.Řekl bych,že 50 tisíc by mohlo stačit naprosto každému a tihle soudci kteří škodí jak lidem,tak republice si nezaslouží ani to.Přitom berou platy i přes 200 000,- měsíčně.

    Že je to jeden podvod na druhý je celkem zjevné a je až s podivem jakou hromadu parazitů je schopná tak malá republika nasytit.Chce to zatýkat a vyvlastňovat-republika potřebuje peníze,které jsou v jejich kapsách!

  • ObcanHaveI

    Ještě štěstí, že takovou vládu máme, být tu Kalouskovci, jsme již cugrunt!

    •  Kalouskovci jsou odpad a myslím,že si toho jsou i vědomi.stačí jediný pohled na tu kreatůru-Feriho a hned znáte celý jejich program.

    • KIMCIDe, KIMCIDe, umíš něco jiného než zoufale krást nicky a naklikávat falešné body ?
      • KIMCID

        dobrej for ale jak říkám jsi nemocný. já mám jen dva účty marcelskrc a kimcid. to ostatní jsi si vyfabuloval ve své hlavě

  • Nebudu se tu s nikým hádat. Jen je zajímavý úhel pohledu na stejnou věc.

    a) pokud vláda "rozdává" tedy alokuje veřejné finance pro určité skupiny osob, aby jim přilepšila - je rozežraná

    b) pokud by jim nepřidávala - byla by jaká? Kvičeli bychom, že nepodporujeme učitele, hasiče, mladé rodiny......

    Žijeme v období populismu a negativního populismu. Ať udělá která chce vláda co chce, buď bude rozežraná, nebo bude lidi okrádat (viz. kritika politiky pana Kalouska).

    Jaká by tedy měla být "správná" vláda? Rozdávat nebo nerozdávat? 😛

    • Správná vláda by měla být v kontaktu s národem ,t.j, mluvit a vysvětlovat ,aby panovala obecná shoda,proč se to nebo ono dělá tak a ne jinak a aby měl národ pocit,že je součástí státu a ne že je s ním nakládáno k jeho škodě lidmi,o kterých v životě neslyšel .

    • Pavel.Jegl


      a) pokud vláda "rozdává" tedy alokuje veřejné finance pro určité skupiny osob, aby jim přilepšila - je rozežraná   b) pokud by jim nepřidávala - byla by jaká? Kvičeli bychom, že nepodporujeme učitele, hasiče, mladé rodiny...... Jaká by tedy měla být "správná" vláda? Rozdávat nebo nerozdávat?

      Nikde nepíšu o tom, že vláda neměla přidat důchodcům a učitelům, ale:

      !Šiky státních zaměstnanců se rozrostly o 45 000, ze 413 000 na 448 000... Náklady na jejich platy se mezi roky 2013 a 2018 zvýšily ze 132 miliard na 186 miliard korun. Platy zaměstnanců ve státní sféře dokonce překonaly mzdy v soukromém sektoru, který na erár musí vydělávat" ... Nemluvě o miliardách na kompenzaci slev jízdného dopravcům apod.

      Správná vláda má rozdávat přiměřeně, "udržitelně", a vůbec ne na dluh.


      • Škoda, že jste pane Jégle v té politice nezůstal. Mohlo být všechno správně, logicky  a růžově. 

        Takhle o tom jenom povídáme. 

        Ďábel je v detailech - musíme se podívat na ten pojem "státní zaměstnanec" zevnitř, jestli tam nejsou třeba i ti, kteří by přidáno opravdu dostat měli. Ale to je diskuse dokola. 

        Pokud budou poslanci (ne jen vláda) pořád "vymýšlet" nové a nové nesmyslné zákony, normy a pravidla, tak musí být někdo, kdo je bude vyžadovat, dohlížet a vymáhat. A ty "šiky" se prostě budou rozrůstat. 

        Někdy jsou úředníci najímáni asi jen proto, aby nebylo víc nezaměstnaných? Nevím, důvodů pro a proti bude asi víc. 

      • KIMCID

        Správná vláda má rozdávat přiměřeně, "udržitelně", a vůbec ne na dluh.


        Jaká pak asi teda je vláda v USA s jejich dluhem :D

        • Pavel.Jegl

          Hrozná, ale - zjednodušeně řečeno, rozdíl je v tom, že existuje 'petrodolar' a ne 'petrokoruna'.

  • Estébák umí jen jedno práskat, donášet, krást a vraždit lidi. Nic jiného je v té jejich škole totiž SOUDRUZI nenaučili.

    Hlavně je důležité přátelství s agentem KGB Putinem. Když se bude lid bouřit, uděláte to pěkně po-Rusky.

    Umlátíte protestující studenty vojenskou lopatkou:

    https://dotyk.denik.cz/publicistika/demonstrovali-a-sovetska-armada-zacala-palit-od-masakru-v-tbilisi-ubehlo-30-let-20190409.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu


    SMRT FAŠISMU A KOMUNISMU!!!!

     

  • Tak co kobliháři už vám dochází alespoň trochu co je ten krysí ksicht za haj...la?

    Nebo ještě stále nedokážete pochopit že ty jeho rozhazovačné populistické, prací nepodložené výdaje musí někdo zaplatit?? Ááááno a kdopak to asi tak bude - no přece vy v daních, inflačních cenách, ....... . A  Aááno - imigrantský kmouš.konfident si bude jen chrochtat jak vás dostal za koblihu a sypete mu do jeho kapsy.

    • Pavel.Jegl

      Pane Nováku, s podobnými výlevy, prosím, choďte jinam. Během několika minut bude váš příspěvek smazán.

  • ANO - koblihar se ma lip...

  • Pokud člověk průběžně čte a poslouchá komentáře pana Babiše, tak si dokážu představit, že přijde s tím, že problémy s nedostatkem financí pramení již od Topolánkovy vlády, že za to může Kalousek, Klaus, Grebeníček, Husák, Biľak, Franc Josef  a nevím kdo ještě další. A lidi mu to zase zbaští.....

    Babiš řídí stát jako firmu. Proč tedy rozhazuje miliardy? - protože ta firma není jeho 😀

    • vanhorne

      "že problémy s nedostatkem financí pramení již od"

      Ja jsem ve svem patrani po pricinach tech dnesnich nedostatku sel trochu dale. Podle starych pergamenu vyslo najevo, ze nejvetsi podil na dnesni neutesene financni situaci ma Tricetileta valka.

  • Wolfcastle

    Protože dneska se neřídí firma tak, aby postupně rostla a prosperovala, ale tak aby se co nejvíc podojila vyždímala a vyplatily se co nejvíc bonusy na platech a odměnách po nás potopa....

  • gaheris

    To je těžký když mu narostly místo rukou hrábě, to může na svojí hubu kecat co chce, sice ANO bude líp, ale komu, normálním lidem těžko!

  • V polistopadové éře nejvíce škrtal nejvíce "rozpočtově odpovědný" ministr financí Kalousek, který zároveň zatnul do futra státní kasy největší sekeru. Verbální ekvilibristika zejména v oblasti škrtů je jasnou Kalouskovou doménou a Babiš nemá vyjadřovací potenciál schopný dosáhnout úrovně zkušeného politického hochštaplera Kalouska. O to více však Babiš fakticky ušetřil a o to více šetřil i zájmy státu při údajném nezřízeném rozhazování peněz ze státní kasy. Babiš byl lepší ministr financí než Kalousek a to samé pochopitelně platí i pro Schillerovou, která je též lepším ministrem financí než Kalousek. Faktem zůstává, že se již nikdy nebudeme moci oddávat rozhazovačným bakchanáliím, jak tomu bylo v éře divoké klausovské privatizace v devadesátých létech min. stol.
    • Vejprstku lžeš jak Babiš. 

      Nastuduj si fakta a zjistíš, že navzdory krizi a obrovskému propadu příjmů, 

      M. Kalousek dokázal, že v ČR jsme dopady krize téměř nepocítili.

      Babiš nás přes nebývalou hospodářskou konjunkturu, kdy všude okolo nás včetně Řecka apod mají 10% růst vede do propasti. ČR se díky amatérským chybám Burešovy vlády, plácá okolo 2% a zemědělství, které ovládá, nasekalo za loňský rok 25 miliardový dluh.!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Ceny českých potravin přitom rostou, jsou čím dal tím mizernější a příroda je tak zasviněná Babišovým Roundapem, že včely netrefí domů. 

      Státem řízené instituce, nemocnice, hasiči, armáda policie jsou bez peněz a mají zmrazené investice.

      Babiš je jedním slovem tragik.


      • Cituji:"M. Kalousek dokázal, že v ČR jsme dopady krize téměř nepocítili."

        To je pravda. Mince má ale i druhou stranu, na které jsou splátky a úroky Kalouskových rozpočtových deficitů.

        Z internetových stránek Eurostatu: V roce 2013 (Kalousek ministrem financí do července ) se hrubý domácí produkt České republiky propadl, zatímco všechny sousední státy zaznamenaly jeho nárůst:  ČR -0,9 % SR +0,9 % Německo +0,4 % Rakousko +0,3 % Polsko +1,6 %

         

    • Nevrátil jsi se z vyšetření od Davida?Myšlení stejné úrovně.

      • Vy tedy umíte věcně argumentovat, klobou dolů.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit