Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já jsem si tak oddechl.

    Dnes jsou vztahy úžasné, rodiny vysmáté, potomci mají skvělé vztahy s rodiči,  všude samá spokojenost a jistota.

    Když se pěkně cinká klíčema, tak to prostě nemůže být jinak. 

    Zatracený socialismus, co? 

  • Jistě dobře věděli zač ho šupáka zavřeli!

  • fosilie

    Jen skromný dotaz,byl někdo krom Štěpána za svinstva potrestán,n i k o l i !Potom je zbytěčné plkat!Hajzlové se šklebí!

    • Nebyl a dnes už víme že to bylo špatně ale po bitvě je každý generál a my přece nejsme jako oni a nemáme žaludky na takové věci co dělali oni ,šmejdi , osobně si nedokážu představit například mučit nějaké vězně el. proudem jako to prováděl  třeba Grebeníček starší..

      Dnes by měli všichni bývalí političtí vězni vyrazit do škol a říkat dětičkám jaké zrůdy tady vládly aby se to už nikdy nevrátilo !!!

      • No, já Ti nevím jak by ti političtí vězni někam vyráželi. Ono od 1950 - 1960 už je to přeci jen pár let. A kolik je jim dneska let? 80 - 90?

        Těm, kteří by měli právo mluvit a dokumentovat. 

        Do škol by dnes mohli vyrazit tak třicetiletí placení agitátoři, kteří toho o svinstvech z 50. let vědí dost málo. 

        • Dva politické vězně (Jáchymov, 22 let) jsem znal osobně a nepředpokládám, že by lesakma nějak zvlášť uspokojili. Kupodivu, i přeživší z koncentračních táborů třetí říše se o svých zkušenostech vyjadřovali velmi suše a stručně. Lidská psychika pracuje z tohoto hlediska milosrdným způsobem, dotčené osoby díky tomu dokázali spát kolikrát i "celou" noc.

  • Stalingrad

    bai_23 ,i bai i 27 som mal.....

    Myslím,že to s tím nástupním platem technika neni zcela pravda,že mystifikuješ. Pokud jen z hlavy počítám, jako středoškolák-technik jsi mohl v roce 1973 mět 19 let,tudíž ročník ccá 1954 podobně jako já-1952.Již si nemůžu vzpomenout ve kterém roce skončilo zaměstnání každou sobotu,ale i tak byly pracovní jednou za 14dnů a pak tzv.subotniky.Což si asi nepamatuješ,tudíž jsi cucák,co si tu plácá nesmysly !!! Tak počítejte-8,5h x6dnů v týdnu=51h x 52týdnů v roce =2652h : 12 měsíci =221h. Uvedených 1050,.Kč hr. : 221= 4,75Kč /HOD. což je kec jak kravský lejno !!!! I kdyby to bylo jen 5dnů pracovních 8,5 x 5 =42,5 x 52 =2210 : 12= 184h. 1050 .184=  5,70Kč. Po odečtení daní by jsi musel ještě do podniku nějakou kačku donést !!! A co vím, za panelový 3pokoják se platilo podle oblasti od 300 do 400,-Kč průměr 350,-Kč + ostat.výdaje. Jinak co jsem našel zbytky výpl.pásků byl nástupní plat po matuře v mém oboru-nástrojař- 1850,-Kč + 25% měsíčně prémie,po cca 6 měsícívh na 2000,-Kč + 25% prémií,za byt jsem platil 250,-Kč-dvoupokoják od podniku-žádná celoživotní hypotéka zlodějská,rohlík stál 20halířů,mléko 1,20Kč ve skle od krávy-žádná chemie  !!!!!....a tak by šlo pokračovat,jen si vše již nepamatuji-kolik se platilo ve školce,kolik dělnická,kolik žákovská ...!!! Bo jsi lempl co již tenkrát jako dnes někteří vykřikují-mám vzdělání chci plat a místo,nic neumí....ono to také podle toho vypadá ,samá montovna,o vládě raději ani nepsat,co v 66letech urobím za hodinu a to mám 4,5diopt.,to dnešní vzdělaní měsíc špekulujů,zkur,pokazí furu matroša a pak-prý to nejde....!!!!!Tak si ověř co píšeš bo sem dej ty tvoje doklady !!!!

    • no, chlapče. jsem ročník 1951 v roce 73 jsem se vrátil z vojny, které ty ses asi vyhnul. do prvního zam. v roce 70 po maturitě 1050,- jako projektant. mám výplatní pásku. po vojně 73 1.740,- to vše hrubého, daně tehdá byly kolem 100,-kčs, nic bych nenosil 😛 a panelákový družstevní byt v r. 1977 v praze za 540,- nájem, el. 45,- plyn jsme neměli + tel a rádio. tak to bylo. a teď si vol bolševiky a zemana. věřím, žes jako bdělý komunista měl takový plat. můj soused kopáč, straník, se mi smál, že na co je mi maturita, když on vylezl ze 7tř. a má 10.000,- bruto. změna nastala až po 91 roce, kdy jsem měl měs. 30.000,- a to už šlo. :-)

      jinak prac. soboty jsi nezažil a máš mylné představy o délce prac. doby. dělalo se jen 6hod. takže prac týden měl 46hod, počtáři. ve všední den jen 8hod a ne jak píšeš. tady si to najdi: https://hbity.webnode.cz/volne-soboty-v-ceskoslovensku/ na vumlu ti hnojili mozek bláboly.

      • Stalingrad

        no projektante,nedivím se ,že tě nikdo nechtěl zaplatit-za ty tvoje počty,ještě že jsi nic neprojektoval-tobě by spadl i kurník jako most v Janově,no nic ve zlém....třeba jsi projektoval slabikář pro prvňáky.Kopáč v roce 1973 10.000,-Kč čistá ruka jak píšeš,asi jsi vypil hooodně makového odvaru. Již jen tvůj údaj v prvém příspěvku nástup v roce 1973 a uvedl jsi 1050,-Kč hrubého,najednou to skočilo na 1740,-Kč.... a pracovní soboty jsem zažil-i školáci chodili v sobotu do školy,nevěř všemu co ti chytrý net napíše....cos někde vyčetl a nezažil.A dokonce ani dnes není 6h pracovní doba,to jsi si přečetl něco o záp.německu kde to zkoušeli Také jsi asi jeden z těch co vykřikují mám vzdělání a chci plat-nic jného asi nedokážeš.A Budˇv klidu,nikdy jsem komunista nebyl a na rozdíl od tebe ani pionýr bo svazák,pouze jiskřička-díky rodičům kdy ač můj děda padl někde v široširé rusy komunisty naši nemuseli. Za to já musel makat,učit se abych se dostal na strojařinu ,ale to sem nepatří. A přesto když čtu příspěvky od rozmazlených vypatlanců a vidím jak se gumují mozky vnukům-proto jsem si zvolil i tu přezdívku co na vás hrdinné,neochvějné komustobijce a propagátory kapitalistých zlodějin působí jak červený hadr na býky v aréně. A že jste pražáci neměli v 1977 plyn-no,je to k nevíře,ale může to být skutečné.Na moravě ,Ostrava,Orlová,Olomouc,Brno,Gottvaldov a dokonce i menší města plyn měly,ale to neni tak podstatný.Takže je také  možné,že projektanti chlévů měly pracovní dobu v kanclu 8h,ale ti kopáči,nástrojaři a další makali 8,5h a ty prachy by si na rozdíl od kancel.povalečů zasloužili,protože i sebelepší projektant bo inženýr by bez pekaře chcípl a i dnes je to stejné.....A jen mezi nama děvčatama jak se říká,bolševiky jsem nevolil,asi ani netušíš co to slovo znamená-asi jsi nematuroval z ruštiny a proto volit bolševiky tu ani nešlo a nelze.Tak až si to nejdeš na netu,tak můžeš opět vytlačit nějaký to moudro a urážet....to umí ti,co neumí nic a musí ukázat na ty druhé,že nic neumí ti,co něco umí,aby to nebylo na nich vidět na těch co nic neumí. To bylo i za komunistů a dnes to platí desetinásobně. A co se týká  Zemana- jestli Havel,náčelník Utahů,bo vekslák,Drahoš je to všechno stejná sorta vlezánalistů co za Jidášův groš prodají i vlastní matku. Protože kdyby se probudili ti ať již komunisti či nekomunisti a viděli by kam to tady ta soldateska po 1989 dotlačila,za co miliony lidí zařvalo ve sra,kách zákopů ,co naši dědové vybudovali,tak by jich vykopali doooo....tramtárie.

        • Jenom detail: otázkou je, co je to kopáč. Zmíněných 10 000,- kč hrubého měl zhruba v oné době razič "na předku", ale bylo to hodně rizikové pracoviště.

  • Je dobré připomínat co dokáže bolševická zrůda dokázat stejně jako tomu byla za dob nacismu. Lidé mají příliš krátkou paměť a postoje vrcholných představitelů státu jako je prezident Zeman jsou nepřijatelné především pro mladou generaci, kterou bagatelizováním událostí vedeme k přesvědčení, že se zase tak moc nestalo. Stalo a zaplatilo tak životem mnoho zcela nevinných. 

    • KIMCID

      Prosím cituj kde Zeman bagatelizoval tu dobu?

      • No třeba tím že dává vyznamenání bývalým komunistickým papalášům , a taky třeba jeho "historkám" o 17 listopadu kdy se podle něj vlastně dohromady nic nestalo , ale že se tady tehdy bolševici chystali rozpoutat občanskou válku , o tom ani nepípne , předsedou vlády klidně jmenuje trestně stíhaného estébáka , to vám nestačí ? a dalo by se pokračovat ...
        • Sedmnáctého listopadu se skutečně nic nestalo, jak sám píšete, vládnoucí junta se chystala bránit svá koryta, ale nedokázala to. A nakonec se i ten zabitý student probral.

          Dnešní realizací pragmatické politiky nelze bagatelizovat žádné minulé události, ani příchod praotce Čecha. Takže ne, nestačí a  tvrdím, že pokračovat by se nedalo.

      • Svým chováním: člen KSČ a konfident StB MAN.

        • KIMCID

          nedokázáno.tak že znova kde?

          • Chtěl jsem dát odkaz, ale vyčůrané tichcali mi oznámilo, že prý "příspěvek nelze odeslat" 😯


            Zajímavé, že někdo může odkazy uvádět. Holt, všichni jsme si rovni, ale někteří jsou rovnější. 😉

            • KIMCID

              ano to se většinou u vás převlečených soudruhů říká

  • ivislo

    Myslím že komunisti by se mohli od amíků hodně učit. Celé rozvrácené země, války kvůli ropě.Statisíce zabitých zmrzačených Lybijců, Iráčanů atd.A tady zveličujete jak někdo kdo měl držet ústa a nedržel je přišel o práci. Raději milion komunistů než tisíc okupantů ussa. Třeba v Afghanistánu.

    • no to je ale blábol. a to jako rusové kde válčili a válčí je jen v rámci internacionální pomoci? přečtěte si na netu kolik zemí rozvrátili a národů zlikvidovali.

      • KIMCID

        přiklad:Dominikánská republika-Roku 1963 byl zvolen presidentem levicový kandidát Juan Bosch a po půl roce byl svržen vojenským převratem, ale už roku 1965 vypukla proti vojenskému režimu revoluce. Na to reagoval americký president Lyndon B. Johnson vojenským obsazením Dominikánské republiky, na němž se podílel i oddíl vojáků Organizace amerických států. Armáda připravila nové volby, v nichž zvítězil Balaguer, a po roce ostrov opustila. Balaguer vládl 12 let jako bezohledný diktátor a připravil o život asi 11 tisíc lidí.

  • mun.go

    "Některým dětem politických vězňů zlomili komunisté celoživotně křídla."

    A některé děti dnešních kapitalistů jsou doživotně omezeny splácením hypotéky - napřed platí hypotéku rodiče a později ti mladí, takže musí držet hubu a krok.

    Ještě že lidé mají vysoké mzdy - viz Lidé mají vysoké mzdy, tvrdí obchodníci.

    • mícháte hrušky s jablky. tu hypotéku si nemusí brát, je to svobodná volba, ale to co bylo, bylo nucené! a to je velký rozdíl. nic není zadarmo nikde na světě. za bolševika novomanželská půjčka 30.000,- kčs s nízkým úrokem. ale při platu 1.050,- kčs hrubého (nástupní plat technika) a splátce 150,-kčs/měs. v roce 1973 to byl ranec. tak si nechte keci o kapitalismu. tehdá jsem měl nájem 540,- kčs plus poplatky. mohu doložit výpisy. takový byl váš vysněný komunismus.

      • mun.go

        Neumíte číst? Jasně píšu "někteří" - a to velká většina.

    • KIMCID

      myslíš za stejnou práci stejnou mzdu jako v německu?

      • mun.go

        Myslím to, na co odkazuji nahoře. JInak - Němec má stejné životní potřeby jako Čech. Jenom má možná jiné priority, neomezené shora ekonomicky.

        • No jo jenže němec tam u nich neměl 40let bolševismus a proto má takový příjem (a ještě si přitom může dovolit dotovat své východní bratry) tady soudruzi nechali všechno 40let chátrat a co nakradli znárodněním prošustrovali takže dnes jsme jen chudí příbuzní to je realita , nebýt vítězného února máme se dnes minimálně stejně jako rakušáci kdy si to tady lidi konečně už uvědomí...
  • KIMCID

    Pražské jaro:Komunisté měli vystřídat komunisté.A to starý komunisté nemohli dovolit.A taky tu dalších 20 let byly komunisté které nikdo nechtěl,místo komunistů co jsme chtěli.A pak přišel rok 1989 a komunisty vystřídali převlečen komunisté a ty nám napříč všech stran vládnou do dnes.

    • U nás doma žádné komunisty nikdo nikdy nechtěl protože to jsou jen zloději a vrazi...
      • KIMCID

        no chápu že u vás chánově máte problém se vším

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit