Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Naše stavební řízení se tedy táhlo neuvěřitelně dlouho. No ale konečně máme už vše vyřízené. Chtěla bych se zeptat, jestli někdo víte kdo jste se pouštěl do stavby svépomocí nebo rekonstrukce, tak kde sehnat nějak rozumně a levně materiál? 

    • Materiál rozumně? Já jsem si s manželem myslela, že když  objedeme stavebniny a domluvíme se na kompletním odběru, tak že dostaneme rozumné ceny. Ono to takhle ale teda úplně není no. Já jsem se snažila sehnat vše rozumně a řeknu vám, že se mi osvědčilo toho hodně i objednávat online. Třeba z obchodu https://www.1122.cz/ Můžete nakoupit spoustu věcí, které se vám budou hodit ke stavbě nebo rekonstrukci za super ceny. 

  • Řeknu vám, že vyřízení stavebního povolení mi dalo opravdu teda psychicky hodně zabrat. Opravdu to není žádný med jak se říká. To stavba už pak šla celkem pěkně. Téměř vše jsem zvládl dělat sám, ale třeba na omítky a podlahy jsem si vzal odborníky. Ty jsem našel u http://omitkyapodlahy.cz/

  • Stavební řízení bylo opravdu za trest, hrozně dlouho se to všechno táhlo. Asi bych i řekla, že se to táhlo déle než samotná stavba domu. Na stavbu jsem si v Praze našla firmu https://messa-invest.cz/ Tam jim na sebe všechno pěkně navazovalo a prostě to šlo rychle dopředu. 

  • Stavební povolení na dům jsem si vyřizoval sám a zase taková hrůza to úplně nebyla. Je to hodně papírování to ano, ale vše se dá rozumně vyřešit. Třeba na požárně bezpečnostní řešení to jsem měl štěstí, to jsem si sehnal firmu hhttps://pozarnebezpecnostnireseni.cz/

  • Už asi bylo na čase. Máme stavební firmu a někdy jsou ty průtahy opravdu za trest. V poslední době jsem však řešila na stavbách i jiné nepříjemnosti a to hodně krádeží asi skrz špatnou dostupnost materiálů a jejich zdražování. Na některých stavbách, kde je dražší materiál jsem musela už i začít najímat agenturu https://www.usir.cz/ , která dokáže stavbu ohlídat. 

  • Chtěl jsem nám s rodinou postavit dům. Myslel jsem si, že si objednám vše na klíč, ale ta cena byla astronomická. Proto jsem se pustil do stavby svépomocí a dost jsem ušetřil. Ne všechno jsem však dělal sám. Třeba u výkopů to opravdu nemá smysl a je lepší si zaplati techniku. V Ostravě jsem našel firmu https://vykopovepracehned.cz/ , která dělá kompletní výkopové práce za velice slušné ceny. 

  • Mám za sebou stavbu domů svépomocí a už bych do toho nešel. Co člověk zvládne sám, tak je to v pohodě, ale když potřebujete nějaké řemeslo a sehnat na to firmu, tak to opravdu stojí za to. Jediné asi s čím problém opravdu nebyl, tak byla firma https://nateryfasadcz.cz/sluzba/natery-fasady/ , která nám dělala fasádu a potom i malovala v domě, protože používají systém airless tedy nástřik barvy na stěny. Malování je tak za třetinu času hotové a s perfektním výsledkem. 

  • dzixy

    Domnívám se, že obcím, městům, mělo zůstat více pravomoci, než být účastníky řízení a něco málo kolem toho. Obce mají svém územní plány, zajisté ve prospěch svých obcí a občanů, tak nevidím důvod, proč by jim do jejich potřeb měl zasahovat někdo jiný "svrchu".  Snad tam, kde je mimořádný zájem a potřeba státu.

  • Zákony jsou jedna věc a realita druhá. Každý má jinou osobní zkušenost a není vždycky všechno vinou úředníků. Oni si musí počínat podle nějakých předpisů, které neschvalovali. Tak bych jim nelál.

    Osobně jsem si všechno prostudoval a připravil v klidu doma a za týden jsem měl s úřady hotovo.

    Ono jde i o to, jak připraven je stavebník. Když tam vleze bez vědomosti o tom, co chce a co potřebuje a potom nerozumí souvislostem, tak to trvá déle. 

    Nejhorší, když se setkají bezduchý byrokrat a poněkud neinteligentní stavebník. To je potom havárka. 





    • dzixy

      Jindřichu, nepíšeš, že jsi zřejmě stavěl kurník, nebo na zahradě latrinu.  Jinak mateš, když píšeš, že stavební řízení výstavby např. rodinného domu ti trvalo týden. Jeden týden. Ani kdybys měl všude na stavebních, i jiných, úřadech samou rodinu.

      No a poznámka o tom, že je svízel v řízení, pokud si stavební povolení vyřizuje "poněkud neiteligentní stavebník". Neznám Tvoji normu inteligence, ale zřejmě podle toho co píšeš, stavby si provádí a povolení vyřizují sami antiinteligenti, což by mohla být většina stavebníků. Překvapivý názor podobný náhradnicí za Feriho, když prohlásila, že "...k volbám jdou jenom nevzdělanci..".

  • Mě hlavně zajímá, kolik nových darmožroutů přibude. To ta dáma z ministerstva nezmínila.

    • Vy jste byl lopata? Že máte hned tak jasno o darmožroutech? 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit