Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Doufám, že se po nějké době neukáže, že očkování nemá očekávaný efekt. To by bylo moc špatné.

    O úspěchu očkování budeme mluvit, až bude v nemocnicích pod tisíc lidí. Zatím to jde velmi ztuha a pomalu. Na to, že jde o životy. 

    • Je velmi pravděpodobné, že vyvinuté vakciny efekt po čase mít nebudou - v případě virusu známého jako 2019-CoViD se jedná  o RNA virus - s obsahem RNA přirozeně nestabilní, co se v organismu za pár dní odbourá tělu vlastními enzymy na tělu vlastní metabolity. 

      Ribonukleovou kyselinu lze označit jako genetický materiál (jde v podstatě o instrukci pro výrobu proteinu), přitom se ale tato informace se nemůže přenést do další generace.

      Ale - co je důležité - mezitím donutí napadené buňky vyrábět replikované virusy. Přitom může dojít ke změnám jejich struktury často s minimální až nulovou patogenitou, které přesto vyvolají tvorbu protilátek  - vzniká očkováním vytvořená imunita. 

      Čili - je výhodnější - když víme, že virus sám o sobě je „špatná zpráva (RNA) zabalená do bílkoviny“.aby RNA vakcína přinášela jen upravený kousek této špatné zprávy, který naučí tělo virus rozeznávat - aniž by bylo potřeba složitě vyrábět kvanta viru, zabíjet ho a izolovat z něj proteiny, jako se to dělá třeba při přípravě vakcíny proti chřipce. 

      Což je postup, v současnosti používaný většinou firem, zabývajících se výrobou vakcín...


  • V Evropě vyvinuté vakcíny dobře chrání před původní britskou (kentskou) mutací virusu 2019-CoViD, označenou kódem B.1.1.7, zvanou též "Brigita". 

    Virusy této mutace jsou významně nakažlivější , uvádí se, že o 50 - 70% - i když poslední výsledky výzkumu britského úřadu pro veřejné zdraví uvádí jen 30 - 50 % infekciosity. Tato mutace se snáze váže na napadené buňky.

    Horší je situace u variant virusu, kde došlo k záměně struktury E484K, co se objevila u jihoafrické mutace virusu B.1.351 i u obou brasilských mutací virusu P.1 a P.2. Tato změna dává virusu šanci se části protilátek vyhnout.

    Což je také důvod, proč se těmito mutacemi mohou nakazit i lidé, co už SARS prodělali, i když se původně nakazili mutací virus  s
    kódem B.1.1.7 - "Brigita".

    Účinnost vakcín proti jihoafrické, ale i proti brasilským mutací se zdá být významně nižší.

    • Gamalejův institut, který Sputnik V vyyvinul je držitelem 7 Nobelových cen. Je třeba něco dodávat? A rád bych podotknul, že NC za chemii se stále přiděluje za vynikající výsledky, ne za politiku nebo barvu kůže, jak je tomu v případě NC za mír a literaturu.

      Očkování ruskou vakcinou Sputnik V už probíhá úspěšně skoro v 50-ti zemích.Mnoho zemí požádalo Rusko o výrobu této vakciny.Současně o výrobu vakciny Sputnik V usiluje Německo.

      • "...vyvynul..."

        Hmm...

        Navíc -  "linda86" a "podotknul"...

        A Nobelova cena za medicinu se uděluje jednotlivcům, nikoli kolektivům, jak se domníváte.

        Píšete pravděpodobně o instituci, zvané "Gamalejův Institut epidemiologie a mikrobiologie", sídlem v Moskvě, potažmo jejího šéfa jménem Alexandr Ginzburg 

        Z ruských vědců v oboru mediciny dostali Nobelovu cenu I.P.Pavlov v roce 1904 a poté I.I.Mečnikov v roce 1908. 

        Na druhou stranu je známo, že v polovině ledna 2021 zahájilo Gamalejův  institut epidemiologie a mikrobiologie -  se svolením ministerstva zdravotnictví Ruské federace - testování nové vakciny pod značkou "Sputnik Light" ("Спутник Лайт"). 

        • A propos - očkovacxí medium Sputnik V je ruské provenience.  Ruské provenience (tehdy provenience Sowiet Union) byl i Streptomycin, Dihydrostreptomycin a další antibiotika "Made in CCCP", po jejichž aplikaci ohluchlo a má problémy s rovnováhou mnoho lidí, kterým byly tyto preparáty aplikovány.  

          Nedůvěra k vakcině Sputnik V a pečlivé provádění testů, včetně klinických studií na dobrovolnících (okolo 2.000 ldí ) před povolením používat tuto vakcinu v praxi, bxls nepodkročitelnou podmínkou uvedení do medicinské praxe!  Stejně byla testována účinnost i ostatních vakcin - viz tabulku níže:

           Vakcina - účinnost... proti původní variantě B1.1.7 "Brigita"...proti mutaci E484K

           AstraZeneca............................................62 - 70%..................................20-50%

           Pfizer/BioNTech......................................90 - 94%......................................nižší

           Moderna........................................................94%.......................................nižší

          Johnson&Johnson...................................66 - 72%......................................57%

          SputnikV   od 16.3.2021................................91,6%....................................59,6%

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit