Přejít na výpis diskuzí
Sacharidy nejsou nepřítel. Zato paleo dieta může být, jak se ukazuje
27.3.2016 | red
28 příspěvků
-
s odtučňovacími dietami měli němečtí vědci. Nechápu proč byla jejich lázeňská sanatoria v Osvětimi Treblince a jinde zrušena. Měli stoprocentní výsledky. Zhubl každý obézní člověk a ušetřil si tak problémy s infarktem a jinými kardiovaskulárními chorobami, cukrovkou, opotřebením kloubů atd. Svět by se měl z jejich vědecké práce poučit a čerpat pro blaho budoucích generací....
-
Nechutný článek a ještě se tam pan pisálek vyfotí, na zbli..! Nevkus! Mlčeti zlato!
-
Řekl bych, že všichni redaktoři na internetu jsou trochu cáknutí. Nejvíce ten na Seznamu, úchylný erotoman, co nám opakovaně předhazuje ženské klíny, zadky, atd., jakoby měl být český národ jeden velký sexuální maniak. Už toho mám dost, přestanu to otvírat.
-
Ach jo. Našel jsem extrakt zmíněné studie. 1) nekrmili je Paleo stravou 2) to čím je krmili
"Jako Paleo" mělo 3x více čistých sacharidů něž u druhé kontrolní skupiny. 3) myši nejsou lidi. 4) existuje dost studii na lidech, že strava s nízkým obsahem sacharidů je prospěšná - celá "studie" je ztráta času a škoda těch myší co je po tom pro finální výsledky pitvali. 5) až tak mě štvou novináři, co jen pretisknou nějaký článek a nepaltrají po souvislostech, že jsem reagoval. - Autore článku, dělej v budoucnu lépe svou práci, slepě nepapouškuj. Díky. -
-
Prostě hlupák dostal rozkaz napsat článek, tak to bez přemýšlení udělal. To že je to nesmysl, to zbytkem mozku nepochopil.
-
-
Jíst se má vše, co se u nás po staletí pěstovalo. Vybírat jen něco je pitomost. *14*
-
Jako vždy si PALEO pletete s Atkinsonem či Duncanem.
Paleo jsou hlavně zelenina, ovoce, oříšky, semínka, vejce a maso.
Atkinson či Duncan jsou maso, vejce, sýr.
maso, vejce, sýr;
a tak pořád dokola... -
pokud si někdo nastaví dietu bez sacharidů,jak jsou dnes moderní bílkovinové diety,tak si koleduje o průser,játra,žlučník
-
-
Ani člověk minulosti stravu neomezoval pouze na něco. V tomto smyslu jsou tzv. "diety" zvrhlostí. Má se jíst od všeho něco, poslouchat vlastní tělo, o co si řekne. Potíž je v tom, že o cukr si říkají naše plísně ve střevech, i když ani mozek nepohrdne. Takže cukru trochu méně, čerstvé zeleniny zase více. A jíst jen tolik, aby se zahnal hlad (tělo vyprodukuje pocit nasycenosti až po 20 minutách). Já osobně jsem po průplachu střev jógovou šanprakšalánou (pak zmizí chuť na sladké) kvůli manželce s rakovinou přešel na její zdravou stravu plnou zeleniny (vč. té listové) a bez jakéhokoliv trápení zhubnul za měsíc asi 7 kg, trvale mi i po návratu k původní stravě zůstalo -5kg, což je příjemné. Jen si hlídám, abych nejedl na posezení celou čokoládu (stejně je to dnes samý palmový olej a jiné nasycené tuky a podivné sterilní kakao (zřejmě s příměsemi) bez kakaového másla).
-