Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jestliže některý ze států schengenu neumí nebo nechce chránit své hranice, měl by být ze schengenu vyloučen. To je snad jasné jak facka, ne?
  • sobotka si do huby nevidí---EU ať žene afroasiaty pryč, ale sobotka už pro ně hledá teplé místečka.....
  • Za tragedii v Jaroslavli může i nekritické rusofilství

    Zázrak zvaný KHL se hroutí, ukazuje se, že nejen hokejová soutěž, ale celé Rusko je i přes lesk petrorublů pouze velkým podvodem. Jak říkali naši předkové, navrch huj, vespod fuj. Sami Rusové přiznávají, že jejich země je jednou velkou katastrofou.

    Naposledy zažilo Rusko boom za reforem premiéra Stolypina po roce 1907, bohužel slibný rozvoj ekonomiky, která rostla i o více než deset procent ročně (zhruba stejných výsledků dosáhl sice i Stalin, ovšem za cenu hladomorů s miliony obětí a otrocké práce milionů vězňů v gulazích) přerušila o sedm let později I.světová válka, na kterou Rusko ještě nebylo připraveno a pak už to sním šlo s kopce.

    Hokejový trenér Vladimír Vůjtek nedávno v jednom novinovém rozhovoru prohlásil, že když navštívil v sedmdesátých letech bolševický Sovětský svaz, tak to byla země velké bídy a nikoliv nějaký vzor, jak se nám snažili nalhat komunisti. „Se Sovětským svazem přišla bída na zem,“ ten slogan nemá chybu.
    • Současné Rusko sice dělá všechno proto, aby se vyrovnalo Západu, ale jak se ukazuje nemá na to. Nedávno se v jednom komentáři v MFDNES objevily zajímavé údaje. Takže v USA na jednoho cestujícího, který zahyne při leteckém neštěstí, připadá 13 milionů bezpečně dopravených lidí, kdežto v Rusku je tento poměr 1 ku 370 tisícům! Další komentář netřeba. Jistě i z těchto důvodů nedošlo v celé historii kanadsko americké NHL k leteckému neštěstí, při kterém by zahynul celý tým.

      Vedení KHL se snaží se dohnat během několika let NHL, která svoji prestiž vytvářela dlouhá desetiletí. V Kontinentální lize jsou sice peníze, ale když je potřeba tak na hokejovém stadionu chybí sanitka a defibrilátory a zbytečně zemře mladý hokejista. Mnozí hokejisté a nejen oni nyní přiznávají, že létaní v Rusku je o strach a v Magnitogorsku prý hokejisté říkali svému letadlu Pterodaktyl air. Známý kanadský trenér Dave King varoval svého kolegu a krajana tragicky zesnulého Brada Mc Crimmona: „Brade, říkám ti upřímně, létání pro mne bylo utrpením. Ta letadla jsou stará, jejich vybavení je staré.“

      Bývalý redaktor Českého rozhlasu v Moskvě tvrdil, že čtvrtým rokem se už létání v Rusku šíleně bál. Je jasné, že hráči ze Západu se nyní do ruských angažmá moc nepohrnou, protože peníze nejsou všechno.
      • Rusko je stále jedna velká Potěmkinova vesnice. Tehdy při návštěvě carevny Kateřiny, se kníže Potěmkin chlubil, jak si jeho nevolníci žili dobře a na svém panství postavil makety domků, od kterých bylo vidět otevřenými dveřmi z ulice a vzadu běhal jeden mužik, který mezi nimi přenášel pečenou kachnu, aby vladařka viděla, jak se tady mají dobře. A tak to tam funguje pořád.

        Spoluvinu na tristní situaci v Rusku mají nekritičtí rusofilové, kteří tamní též nebezpečný chaos a rozvrat bagatelizují. Důsledky jsou pak tragické.
  • Kauza opilý Janoušek, následujme USA nikoliv Rusko

    Případ podnikatele, který zranil ženu a ujel z místa nehody, je prubířským kamenem demokracie v České republice. Můžeme si vybrat, zda budeme Západem s vládou práva nebo zůstaneme trčet v bahně Východu. Já jsem pro první řešení.

    Přímo se nabízí podobná situace v Rusku, která dopadla tak, jak je pro současnou mocně zkorumpovanou Putinovu říši typické. V sobotních Lidových novinách popsala Petra Procházková příhodu, kdy v Irkutsku přejela osmadvacetiletá dcera tamní významné političky Anny Šavenkovové s Toyotou Corollou dvě sestry, z nichž jedna zemřela a druhá zůstane do smrti invalidní. Mladá Šavenkovová jela hrozně rychle, po srážce se ani nesnažila nebohým děvčatům pomoci, jenom někomu volala a stěžovala si, že má rozbité auto. Na záchranku a policii jaksi zapomněla.
    • Přímo se nabízí podobná situace v Rusku, která dopadla tak, jak je pro současnou mocně zkorumpovanou Putinovu říši typické. V sobotních Lidových novinách popsala Petra Procházková příhodu, kdy v Irkutsku přejela osmadvacetiletá dcera tamní významné političky Anny Šavenkovové s Toyotou Corollou dvě sestry, z nichž jedna zemřela a druhá zůstane do smrti invalidní. Mladá Šavenkovová jela hrozně rychle, po srážce se ani nesnažila nebohým děvčatům pomoci, jenom někomu volala a stěžovala si, že má rozbité auto. Na záchranku a policii jaksi zapomněla.

      Měl to být jasný případ, jenomže obviněné se v době trvání procesu narodilo dítě a tak soudce rozhodl velmi neobvykle. Odsoudil ji sice na tři roky do vězení ovšem s odkladem do doby než jejímu chlapci bude 14 let. Podle znalců ruského práva se jedná ve skutečnosti o osvobozující rozsudek. Je známou věcí, že v Rusku prolezlému úplatky skrz naskrz je spravedlnost mimořádně slepá. Soudy zde soudí obžalované podle toho, jak jsou mocní nebo jak se to hodí zdejším mocipánům. To je známý fakt. A ti kdo se ohání Ruskem jako vzorem, tak vlastně říkají, Janoušek se trestat nemusí.
      • Nyní se přeneseme o několik tisíc kilometrů dál na Západ do Spojených států Amerických. Bývalý guvernér amerického státu Illinois Rod Blagojevich byl na konci minulého roku odsouzen v Chicagu ke čtrnácti letům vězení za politickou korupci. Provinil se tím, že se pokusil prodat místo v Senátu uvolněné po Baracku Obamovi. Dále byl Blagojevich uznán vinným z toho, že si vynucoval dary pro svoji Demokratickou stranu a jedné nemocnici, která to odmítala, nechtěl vyplatit dotaci.

        Nepomohlo mu, že je rovněž Demokratem jako prezident Obama, nepomohlo mu, že patřil k významným politikům. Naopak, soudce ve zdůvodnění rozsudku, řekl, že Blagojevichův trest musí být exemplární a odstrašující právě proto, že jako významný představitel veřejné správy, dal špatný příklad mladým začínajícím politikům. A bylo vymalováno.

        Tyto soudní kauzy jsou důkazem toho, že spravedlnost v USA přece jenom funguje daleko lépe než v Rusku, kde o trestu často nerozhoduje vina, ale konexe a politika. Jistě ani v Americe není situace úplně ideální, ostatně to asi nikde na světě, nicméně jak je patrné, mocní si nemohou být jistí, že jim jejich darebáctví projdou bez povšimnutí.
        • To je velký rozdíl od říše našich bývalých kolonizátorů, kde člověk s pořádným kontem a správně politicky zapsaný patří do kasty nedotknutelných. To tady přežívá už od dob bolševického Sovětského svazu neblahé paměti, kdy komunističtí papaláši jezdili po ulicích měst šílenou rychlostí v černých pancéřových limuzínách bez ohledu na své okolí a když někoho srazili, mohl dotyčný mluvit o štěstí, že vůbec přežil.

          Ano následujme Spojené státy Americké, kde se soudy nebojí mocných. Následujme civilizačně vyspělý Západ a nikoliv nekulturní barbarský Východ. Rád bych věřil tomu, že český soudce v případu Janoušek se bude chovat stejně jako jeho kolega v procesu s Blagojevichem.
          • V carském Rusku když jely kočáry s carem a jeho družinou tak vpředu běžel spomoščik a křičel "vse na koleni, baťuška car jedět". A kdo neuskočil strannou a nepadl do bahna na kolena, dostal ránu bičem.
  • Veskerym zadrzenym uprchlikum v CR dat jedno jedine: jednosmernou letenku do Bruselu a kartu pro vstup do budovy europarlamentu at si bydli tam! A vsichni!!!!
  • Majálesy jsou krásné a svobodné, proto je komunisté zakázali

    Velký festival radosti, krásy, mládí a barev, to je budějovický majáles. Letos vyrazilo v karnevalovém průvodu plném originálních masek více než tři a půl tisíce studentů. Mladí lidé se krásně svobodně bavili. Něco takového však za bolševické diktatury rudým mocipánům vadilo, a tak majálesy zakazovali a jejich organizátory terorizovali. Další důkaz zrůdnosti komunistické diktatury.

    Majáles, to je starobylá studentská slavnost, která se v dobách dřívějších konala o filipojakubské noci, tedy na přelomu dubna a května. Jedná se o oslavu května – měsíce lásky a nesměla při něm chybět pořádná dávka studentské recese a to i pořádně provokativní. Symbolem této oslavy mládí je také vzpoura proti řádům, které nepřejí mládí a svobodě. Nelze se tedy divit, že diktátorům různých barev tato opovážlivost vadila. Krásně o tom píše Alois Jirásek v románu Filosofská historie. Studenti litomyšlského lycea v něm bojují několik let o povolení majálesu a nakonec jej v roce 1847 v éře metternichovského absolutismu oslaví i bez požehnání úřadů.
    • Majálesy vadili i komunistům, kteří je sice po únorovém puči zpočátku tolerovali a pokusili se je dostat po kontrolu. To se jim však nepovedlo a proto je v půlce padesátých let je zakázali úplně. Změna nastala s jistým uvolněním komunistického režimu v šedesátých letech a tak Prahou kráčel v roce 1965 opět majálesový průvod, který sledovalo na 150 tisíc diváků. Hesla nesena v průvodu byla ironická a některá na tehdejší dobu velmi odvážná, třeba „Za další růst zaměstnanců rektorátu!“, „Ať vzkvétá aparát Československého svazu mládeže - opora naší práce“ a dokonce též „Zdravíme všechny veřejné i tajné.“

      Ovšem stalo s něco s čím soudruzi nepočítali, když studenti zvolili neplánovaně králem majálesu amerického beatnika Allena Ginsberga. Komunistický režim zareagoval, jak bylo v jeho zločinné povaze zvykem. Ginsberga pod hloupými záminkami zatkl a vyhostil z Československa, organizátoři majálesu byli podle rudých zvyků šikanováni a padly i tvrdé tresty včetně vyloučení ze studia.

      V sedmdesátých a osmdesátých letech pak komunistický režim zakázal majálesy úplně. Aby se mladí lidé bavili podle svého bez dozoru strany, něco takového bylo nepřípustné
      • V tom právě byla jedna z největších zrůdností komunistické sebranky, zasahovat lidem až do nejmenších detailů života, diktovat jim, jak se smí a nesmí bavit, co mohou číst, jakou hudbu mohou poslouchat atd. běda tomu, kdo vybočil z řady a chtěl se bavit po svém. Pak rudí sáhli k teroru, mlácení účastníků nepohodlných akcí, vyhazování z práce, ze škol a také věznění.
        • To už tady je nebo co nevidět přijde.... :-(
  • EU by se měla zasadit o převzetí uprchlíků do USA , která to zavinila , když je zbavila diktátorů potlačujících Islám . Mají z toho hospodářský prospěch , tak ať se o ně postarají . Zatím se nám jen vysmívají a čekají jak se s nimi poperem. Ať jim přistaví lodě např. Quen Mary , do Středozemního moře . Kdo doplave k lodi tak ať má lodní lístek zdarma, třeba za sportovní výkon. Ženám mohou zaplatit převozníka a posadit k nim Bělobrádka.Tam ať jim ukáží jak se žije v demokratické svobodě . Jako to ukázali indiánům nebo v Jugoslávii.
    A nato nepotřebují nato.
  • Njn, ono se to lehce řekne - vrátit odkud přišli..... ale umí plavat? *2* *2*
    Když neumí, tak v Řecku a Itálii absolvují kurz plavání... anebo chůze po vodě ( ten je pro fanatiky), pro jistotu nafasují plovací kruh a tradá tradá zpátky do Afriky. *3* *3*
  • Ovšem největší mediální goool zaznamenává Bělobrádek. Panečku to je hlavička.Jedete busem, metrem všichni ale všichni jednotně z toho mají všeobecné veselí.Takže Evropa se snaží bránit přívalu vyžírek a tady lidovec vidí, že by se jim u nás mohly vytvořit podmínky pro řízené rozmnožování.Nevidí si na špičku nosu tady ten plantala.Kdo by to jako živíl?Jo vandráci -množit se to by jim šlo.Ale kdo by chodil do práce, kdo by platil výživné ?Tady tihle uliční povaleči?Jako kdybychom neměli jinou letitou zkušenost.Ten Bělobrádek-to je panečku brzda volebních preferencí.To je výhra pro Stranu lidovou!
    • Černoprdelník jen popustil uzdu svému přesvědčení. Velká většina těchhle výtečníků totiž takto po staletí žila a tyla z toho, že "poddaní" se množili jak krysy a přitom byli chudí jak kostelní myši. Taková lůza se pak nádherně ovládá, víme! Černoušům stačí povolit, aby si při mši tak trochu zatrsali a šup a už je máme pod dohledem a voni nás za to budou pár dalších let živit, v tomto případě pochopitelně jejich "sponzoři", jo, přesně, to jsou ti (my) pitomci, co ráno vstávají do práce a platí daně a odvádějí poplatky!

      http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/1794-hruza-v-britanii-desetitisice-znasilnenych-bilych-deti-muslimskymi-migranty-boji-se-jich-policie-i-soudy-parlamentni-zprava-sokovala-ostrovy-u-nas-nemozne-brzy-si-to-rekneme-pokud-se-zlu-vcas-nepostavime.htm

      Autobus na odvrácenou stranu Měsíce odjíždí zítra v půl deváté..

      P.S.
      Proč jen mám při sledování tv stále ten neodbytný pocit, že soudružka tvarůžková je pýča?!!
      • Tak nevím příteli.... ale nenaučili jsme pracovat naše "černé", myslíš, že to u těch z Afriky bude jednodušší? *15* *15*
        • Čti pozorně a celé!

          *4*
  • Lulan Ahmedović (LA) přijede do Teplic, zastaví prvního člověka, kterého potká a povídá: "Díky, pane Čechu, že mě tu necháváte a zajišťujete mi ubytování, jídlo, lékařskou péči a vzdělání zdarma!" Muž ale odpoví: "Ne ne, já ne, já jsem Cikán."
    LA jde dál a potká dalšího kolemjdoucího: "Děkuji za vaši krásnou českou zemi!"
    Ale kolemjdoucí odpoví: "Já ne Čech. Já Fjetnamec."
    LA jde dál, potká dalšího kolemjdoucího, potřese mu rukou a řekne: "Díky za báječné Čechy!" Kolemjdoucí řekne: "Nejsem Čech, jsem Arab!"
    LA nakonec potká docela pohlednou ženu a podezřívavě se zeptá: "Jste Češka?"
    Žena odpoví: "Ne, já jsem z Ukrajiny."
    Úplně zmatený LA se ale ptá dál: "A kde teda jsou proboha všichni ti Češi?"
    Ukrajinka se podívá na hodinky, pokrčí rameny a povídá: "Asi v práci..."

    *9*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit